Max Verstappen și-a prelungit contractul cu Red Bull Racing până în 2028

de Alexandru Monenciu
Joi, 03.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Olandezul Max Verstappen va fi pilot Red Bull Racing până cel puțin în 2028, după ce și-a prelungit înțelegerea cu echipa austriacă.

Max Verstappen, campionul mondial en-titre, tocmai a anunțat că și-a prelungit înțelegerea cu Red Bull Racing. Astfel, olandezul va rămâne la echipa austriacă până cel puțin în 2028.

Și în 2022, Verstappen îl va avea coechipier pe Sergio Perez.

"Planul nostru este ca Max să își apere titlul mondial. Divizia Red Bull Powertrains lucrează deja la noul motor de specificație 2026, astfel că am vrut să ne asigurăm că avem cel mai bun pilot de pe grilă pentru acea mașină," a declarat Christian Horner, șeful echipei Red Bull Racing.

Prima sesiune de teste din pre-sezon s-a terminat în urmă cu câteva zile. Cea de-a doua va fi găzduită de circuitul Sakhir din Bahrain, acolo unde va avea loc și prima etapă din noul sezon.

via Formula 1

Comentarii (10)

  • Neutru
    Sunt curios, a cui a fost inițiativa? Nu avantajează nici echipa și nici pilotul.
    3 1
  • Sapte ani ? Mi se pare prea in pripa si prea mult, nici macar nu stie cum se va comporta masina de anul asta, nici macar nu stie cat de competitiv este motorul de anul asta, care va ramane acelasi ani buni, fata de celelalte ! Sau poate stiu ei ceva ce nu stim noi ? M-as mira, faptul ca sunt in tratative cu Audi pentru motorul din 2026, nu suna prea bine pentru mult trambitatul Red Bull Powertrains !
    Mai cred insa ca Joos a fost suficient de prevazator ca in noul contract sa existe obligatoriu o clauza foarte clara privind performanta.
    3 1
  • Neutru
    Dacă totul merge bine se prelungește contractul automat dar dacă nu merge? Devine un factor de stres pentru toți. Dacă era la final de carieră pilotul era avantajat dar nu e cazul. Echipa are o „pepinieră” de piloți tineri. Eu nu înțeleg mișcarea dar or avea ei logica și informațiile lor.
    4 1
  • Oameni buni, vorbim despre campionul mondial - e normal sa fie purtat pe brate. Chiar daca victoria aducatoare de titllu a fost "interesanta" si plina de suspans, Max a meritat titlul. Oricum, noul regulament va aduce surprize in sensul ca echipe ca Ferrari ar putea sa surprinda din prima cursa. Cat despre prima cursa, imi placea mai mult Australia ca cursa de debut, dar asta e. Doua saptamani trec repede si incepem !!!
    6 0
  • Neutru
    Despre campionul mondial scriu și eu dar cred că nu era necesară această prelungire de contract. Repet, sunt curios cine a inițiat afacerea ca să știu cine va pierde(aceiași parte). Avem exemple de contracte păguboase care au blocat(stresat) activitatea echipelor. Nu-mi cereți să nominalizez, dar gândiți-vă la relațiile Ferrari-Vetel, Ferrari- Alonso, Alonso- McLaren 2, Kimi- FERRARI etc.
    2 3
  • Max Verstappen
    "I really enjoy being part of the Oracle Red Bull Racing Team, so choosing to stay to the 2028 season was an easy decision."
    "I love this team and last year was simply incredible, our goal since we came together in 2016 was to win the championship and we have done that, so now it's about keeping the number one on the car long-term."

    The five-year extension is reported to be worth $55 million a year, moving Verstappen level with the figure that Lewis Hamilton is believed to earn at Mercedes.
    (ESPN)
    1 0
  • Eu nu as semnat din postura de campion mondial tanar nici sa ma tai, poate, de ce sa ma ingrop daca nu functioneaza ceva la echipa?
    1 0
  • Neutru
    Gata m-am lămurit. Banii au fost cauza și Max are un salariu pe care nu-l refuzi. Rămân celelalte.
    1 0
  • RacingNews365
    2022 F1 DRIVER SALARIES
    Driver Team Salary ($ million) Contract length

    Hamilton Mercedes 40 2023
    Verstappen Red Bull 35 2028
    Alonso Alpine 20 2022
    Vettel Aston Martin 15 2022 +
    Ricciardo McLaren 15 2023 +
    Leclerc Ferrari 12 2024
    Sainz Ferrari 10 2022 +
    Bottas Alfa Romeo 10 2025
    Stroll Aston Martin 10 Open
    Perez Red Bull 8 2022
    Russell Mercedes 5 2023
    Norris McLaren 5 2025 +
    Ocon Alpine 5 2024
    Gasly AlphaTauri 5 2023
    Albon Williams 2 2022 + (Red Bull)
    Zhou Alfa Romeo 1 2022
    Schumacher Haas 1 2022 + (Ferrari)
    Latifi Williams 1 2022
    Tsunoda AlphaTauri 0.75 2022 +
    0 1
  • No offence, dar nu vad pentru ce Alonso, Vettel si Ricciardo ar merita asemenea salarii ! Pentru ca au insemnat ceva cu ani in urma ? Prea putin pentru acum, au fost gras remunerati la timpul lor ! Daca la Alonso putem accepta ca nu avea ce face in primul an la Renault, urmand ca anul acesta sa arate daca mai poate ceva, sau nu, ceilalti doi nu mai livreaza de ani buni si nici nu cred ca vor mai livra vreodata, victoria lui Ricciardo de la Monza, fiind mai mult a lui ... Norris, care nu a fost lasat sa atace. Si sa nu uitan ca Norris l-a tavalit tot anul. Vettel, Ricciardo, 15 ??? Norris, Russell, 5 ??? Rasul curcilor ...
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru