Autostrada Transilvania: a fost semnat contractul pentru tronsonul de 13.5 kilometri dintre Nuşfalău şi Suplacu de Barcău

de Paul Cosma
Luni, 07.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autoritățile au semnat un nou contract pentru proiectarea şi execuţia unui tronson din Autostrada Transilvania. Este vorba despre 13,5 kilometri între Nuşfalău şi Suplacu de Barcău, segment ce ar trebui realizat de turcii de la Nurol în termen de 24 luni. Valoarea contractului este de circa 384 milioane de lei.

Guvernul a anunțat semnarea celui de-al patrulea contract din acest an pentru secțiuni din autostrada A3.

Contractul pentru realizarea celor 13.5 kilometri dintre Nuşfalău şi Suplacu de Barcău a fost semnat cu turcii de la NUROL INSAAT VE TICARET A.S, aceeași firmă fiind declarată câștigătoare și pe două loturi din Autostrada de Centură București.

Noul contract are o valoare de circa 384 de milioane de lei fără TVA și este finanțat din fonduri europene nerambursabile, potrivit CNAIR.

Durata contractului este de 24 luni, respectiv 6 luni pentru proiectare şi 18 luni pentru execuția lucrărilor.

Via News.ro

Comentarii (5)

  • O noua veste minunata ! CNADR / Ministerul Transporturilor decide / semneza in 2020 cat predecesorii in 10-15 ani. De fapt in nici o perioada de dupa 1989 nu s-au decis / semnat atatea licitatii si contracte de proiectare/executie pt loturi de autostrada ca in acest an. Felicitari Guvernului Orban care prin aceste investitii publice reduce din efectele crizei ! Din pacate va mai dura 2-6 ani pana vom circula pe aceste tronsoane noi de autostrazi.
    13 12
  • Mihai C
    Sunt curios daca se vor da si Ordine de incepere pentru aceste lucrari. Contracte se pot semna pe banda rulanta, ca doar vin alegerile si da bine. Sa vedem daca au si finantare.
    16 5
  • raporteaza abuz
    Faptul ca AM devine vector de campanie electorala este degradant si penibil pentru redactori. Am fost cenzurat pentru ca am zis ca primul comentator are bataturi la buze si limba arsa? Pai nu-i adevarat?
    4 7
  • Chiar dacă tonul este exagerat, ce zice Snow mai sus este cât se poate de adevărat. Sau o fi și ironic, nu știu.
    Iar AM prezintă sec cifrele, s-a semnat un contract și ăia sunt parametrii.
    Dacă asta e campanie electorală atunci reclamele mincinoase ale Gabrielei Firea plătite din banii noștri ce mai sunt?
    Sau e supărare că se mișcă lucrurile în 9 luni mai mult decât în ultimii 7 ani și asta se vede?
    2 3
  • Nu sunt fan PNL sau Orban ! Si au trecut pe langa mine multe campanii electorale dar atunci se taiau panglici ale tronsoanelor de autostrada semnate de altii cu 5-6 ani inainte ! De data asta (in 2020, pana acum) s-au decis licitatii care trenau de 2-3 ani, s-au lansat licitatii importante, s-au semnat contracte importante (ex: studiu de fezabilitate si proiectare pt parti lipsa din A7 si A8, contracte de proiectare si executie pt multe tronsoane inclusiv din A0, Autostrada de Centura a Capitalei) lucrari care acum un an doi pareau de domeniul SF. Sunt bazele pe care viitoarele guvernari vor taia panglici in urmatorii 2-6 ani ! E posibil sa fie si o doza electorala aici dar nu m-ar deranja … cata vreme se face treaba. Desigur sunt cetateni revoltati ca: preturile contractate sunt prea mari (desi au reiesit din licitatii internationale si UE plateste 85%), ca doar strainii primesc contracte (desi firma locala UMB a primit mai multe si altii oricum au aratat in trecut ca palaria primita a fost prea mare pt capul lor), ca traficul local va fi perturbat ani de zile, ca de ce se contracteaza bucati asa mici (parca cei 5,3 km de langa Bors s-ar putea construi intr-un w-e, doar am vazut ce repede se face un metru! ) de ce nu se face toata autostrada deodata (de parca daca ar fi vreo firma in lume cu capacitate tehnica si financiara de asa ceva n-ar fi invitata la licitatii) si cate si mai cate … Si altii care se plang de drumurile din Romania desi in viata lor n-au parcurs nici macar 1/3 din tronsoanele deschise de autostrada. Si sunt curios, e cineva aici care a parcurs TOTI cei aproape 900 km de autostrada deschise traficului in Romania ? Eu merg destul de mult (circa 40.000 km pe an) si tot am vreo 100 de km pe care n-am mers inca … A, si sa nu uit: criza ! Ce bine ar fi fost ca la criza din 2008 Guvernul sa face investitii publice in loc sa taie salarii, acum se intampla asta si nici nu ne dam seama ca e reteta cea buna.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru