Încă o bornă depășită: România are mai mult de 1.100 km de drum expres și autostradă

de Alexandru Monenciu
Marti, 16.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente cifre date venite de la Ministerul Transporturilor, România a depășit borna de 1.100 de kilometri de drum expres și autostradă.

În vara anului trecut, țara noastră a depășit borna celor 1.000 de kilometri de drum de mare viteză, adică drum expres și autostradă. Acum, la aproape un an de la acel moment, în România se circulă pe mai bine de 1.100 de kilometri de drum de mare viteză.

Cel puțin asta susține ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Afirmația a fost făcută imediat după ce au fost dați în trafic cei 13 kilometri din Autostrada Bucureștiului A0. Este vorba despre porțiunea cuprinsă între DN5 și DN4.

Grindeanu mai susține că "aproape 800 de kilometri de drum de mare viteză sunt în proiectare și în execuție. Pentru construcția altor 200 de kilometri sunt lansate licitații."

Totodată, potrivit unui grafic dat publicității de același ministru al Transporturilor, au fost inaugurați 120.7 kilometri de autostradă și drum expres din cei 250 de kilometri promiși în intervalul 2023-2024.

via Economica

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru