Se deschide circulația pe primul drum expres din vestul țării

de Alexandru Monenciu
Joi, 28.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Începând de azi, România va avea încă 13 kilometri de drum expres, primul drum de acest fel din vestul țării. Este vorba despre tronsonul care leagă Oradea de Autostrada A3 (Borș) și care, ulterior, va face parte din DEx 16 care va lega Oradea de Arad.

În vara anului 2021 a fost semnat contractul pentru cei aproape 19 kilometri de drum care să lege Oradea de Autostrada A3 (Borș). Prețul a fost de aproximativ 110 milioane de euro, iar termenul de finalizare era aprilie 2024.

Dar, lucrările au decurs foarte bine, astfel că cei 18.96 kilometri de drum vor fi inaugurați chiar azi, începând cu ora 15:00. Din cei aproape 19 kilometri, 13 kilometri sunt la standard de drum expres, ceea ce înseamnă că se va putea circula cu o viteză maximă de 120 km/h.

Restul de aproape 6 kilometri sunt la standard de drum național cu 4 benzi, cu separator între sensuri.

Primul drum expres din vestul țării face parte, de fapt, din viitorul tronson de 120 de kilometri (tot drum expres) care va lega municipiul Oradea de Arad. Continuarea DEx 16 urmează să fie contractată chiar anul acesta.

După inaugurarea celor 13 kilometri de drum expres din vestul țării, România va avea în total circa 85 de kilometri de drum expres.

via HotNews

Comentarii (1)

  • Doar așa scăpăm de drame pe șosele… o mare parte din ele.
    Păcat că lucrurile se “mișcă” încet sau deloc.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru