România participă şi în acest an la Formula Student

de Daniel Popescu
Miercuri, 04.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O echipă de studenţi de la Universitatea Transilvania din Braşov participă la competiţia Formula Student cu un prototip de monopost rapid şi eficient din punct de vedere al consumului.

România va fi reprezentată şi în acest an la competiţia Formula Student, care reuneşte pe circuitul de la Silverstone echipe de studenţi de la universităţi din întreaga lume care au construit prototipuri de monoposturi.

Aflată la cea de-a patra participare la Formula Student, echipa BlueStreamline este alcătuită din studenţi de la Universitatea Transilvania din Braşov şi mizează pe un prototip de monopost propulsat de un motor Honda CBR 600 RR de 599 cc care cântăreşte 270 kg.

"BlueStreamline este prima echipă din România care a acceptat provocarea de a construi un monopost de curse pentru Formula Student. De la debutul în 2009, am participat la evenimentele în toate Europa unde ne-am demonstrat abilităţile de inginerie şi management. Anul trecut am avut cel mai bun sezon, întrucât am reuşit să câştigăm etapa de consum. Suntem încrezători că vom obţine rezultate bune la competiţia de la Silverstone", precizează oficialii echipei în programul evenimentului.

Ediţia 2012 a Formulei 1 Student va avea loc pe circuitul de la Silverstone în perioada 11-15 iulie.

Fiecare echipă participantă va trebui să acumuleze puncte în mai multe probe distincte: să demonstreze o aderenţă bună pe un traseu format din viraje în forma cifrei 8, să accelereze cât mai rapid pe linia boxelor circuitului, să obţină un timp cât mai bun pe un traseu de 800 de metri şi să simuleze o cursă de 22 de kilometri care va include o oprire obligatorie la boxe şi un schimb de piloţi. Ultima probă practică este obţinerea unui consum cât mai scăzut de carburant.

În plus, echipele vor trebui să treacă şi de mai multe probe teoretice, printre care să prezinte un plan de afaceri pentru potenţiali investitori în proiect şi să facă o analiză a costurilor de operare pentru un astfel de monopost.

Via Formula Student

Comentarii (1)

  • Laudabila preocupare/participare. E placut sa auzi despre inginerie/construire in domeniul auto si e bine ca Brasovul mai are astfel de preocupari. Felicitari BlueStreamline si succese!!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru