O echipă de studenți din Germania a realizat cea mai rapidă mașină electrică din lume: 0-100 km/h în 1.78 secunde

de Sebastian Toma
Joi, 23.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O echipă de studenți din Stuttgart a intrat în istorie cu un vehicul electric care tocmai a obținut titlul de "cel mai rapid vehicul electric cu patru roți din lume" pentru accelerarea de la 0 la 100 km/h în 1.779 secunde.

Esential 136 CP dezvoltă vehiculul electric cu patru roți care se bucură de cel mai bun timp din lume al categoriei sale pentru accelerarea 0-100 km/h.
O echipă de studenți de la Universitatea din Stuttgart a doborât un record mondial în urma încheierii unui proiect științific. Studenții au reușit să bată recordul vechi de accelerare de la 0 la 100 km/h la distanță de 0.006 secunde, timpul lor fiind de 1.779 secunde. Ei se numesc Green Team Formula Student și au creat monopostul în baza vehiculelor folosite în competiția Formula Student. Vehiculul lor dezvoltă doar 136 CP, are patru motoare electrice și tracțiune integrală și cântărește doar 160 de kilograme.

Aniversare istorică: 90 de ani de când o mașină a depășit 240 km/h

Recordul studenților germani încă așteaptă omologarea Guinness World Records, dar are toate premisele să fie aprobat. Cel mai rapid vehicul electric cu patru roți din lume a fost pilotat la tentativa sa de doborâre a recordului de pilotul Priska Schimd, care a condus monopostul pe aeroportul JadeWeser din Germania.

Un secol de la prima masină care a depășit 200 km/h

Via Electricautosport

Comentarii (3)

  • Le doresc mult succes în continuare. Sper să se înmulțească astfel de evenimente.
    14 0
  • Peste vreo cateva decenii actualele masini cu motoare cu ardere interna vor fi la fel de demodate ca si primele masini care aveau motoare cu aburi
    12 2
  • AndreiRN
    Felicitari lor dar ...
    Ce e in poza nu cred ca se poate numi masina si sigur nu s-ar califica pt trafic.
    Stiu ca am mai fost drag cars electrice dar nu stiu timpul scos.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru