Record mondial: Monopost electric, dezvoltat de studenți, atinge 100 km/h în 1.461 secunde

de Alexandru Monenciu
Luni, 10.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un monopost electric, dezvoltat de o echipă de 20 de studenți de la Universitatea din Stuttgart, a stabilit un nou record mondial de accelerație pentru mașinile cu zero emisii. Acesta a atins 100 de km/h în 1.461 secunde.

O echipă formată din 20 de studenți (GreenTeam) de la Universtitatea din Stuttgart a dezvoltat un monopost electric, denumit E0711-11 EVO. Performanțele sunt, însă, mai importante decât numele.

Monopostul are o monococă din carbon, jante din carbon, suspensie independentă, patru motoare electrice (a câte 39.1 kW fiecare) și o baterie de 7.67 kWh. Masa proprie este de numai 173 de kilograme.

Acum, în prezența reprezentanților de la Guiness World Record, monopostul a stabilit un nou record mondial de accelerație pentru mașinile electrice.

E0711-11 EVO a atins 100 de km/h în doar 1.461 secunde. Ca o comparatie, un monopost de Formula E atinge aceeași viteză în 2.8 secunde.

via Motor1

Comentarii (6)

  • Deci se poate. Felicitari.
    Cateva intrebari: da' ce autonomie are? Se incarca bataleria mai repede decat alimenteaza un meltean un BMW dizal cu 4 turbine?
    5 24
  • Mircea Badea
    e electrica, normal. totusi ce suspensie au folosit? nu patineaza, nu troncane...
    4 19
  • Ha ha ha, au pus o baterie cât să ţină vreo 8-10 km??

    Cam cât îi trebuie să se mişte pe acolo să îşi facă recordul

    Ce nebuni sunt unii...
    2 11
  • Sunt concursuri de urmărit o dura cașcaval pe o râpă, asta este chiar mișto, inutil de altfel dar haioase mașinăriile (am văzut un reportaj pe YT)
    1 3
  • Seriff
    Nu se incarca mai repede, fiindca proprietarii de electrice sunt niste zgarciti obositi care nu au bani de curent si prefera sa stea la coada 5 ore la mall sa isi incarce moca masinile mult visate.
    7 2
  • La fel de bine puteau face forma unui carnat thurninger la concursul Soapbox Red Bull.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru