Rimac Nevera stabilește încă un record mondial: 275 de km/h în marșarier

de Tiberiu Safta
Miercuri, 08.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rimac Nevera a intrat din nou în Cartea Recordurilor Guinness. De această dată, hypercar-ul electric a stabilit un record mondial pentru cea mai mare viteză atinsă în marșarier de către o mașină de serie.

Rimac Nevera a fost creat special pentru a doborî cât mai multe recorduri de viteză. Asta s-a văzut în această vară, atunci când hypercar-ul electric a reușit să stabilească peste 20 de recorduri mondiale în aceeași zi. Toate acestea sunt acum incluse în Cartea Recordurilor Guinness.

Chiar și așa, cei de la Rimac au decis că mai există un record care trebuie trecut în numele lui Nevera. Mai exact, este vorba despre recordul pentru cea mai mare viteză atinsă în marșarier, un record complet neobișnuit.

Astfel, același exemplar care a doborât peste 20 de recorduri în această vară, a reușit să atingă 275.74 de km/h cu spatele. Oficial, Rimac Nevera este acum cel mai rapid model de serie în marșarier. Bineînțeles, această performanță este posibilă datorită motoarelor electrice care oferă aceleași performanțe chiar și la mersul cu spatele.

„În timpul dezvoltării, ne-am dat seama că Nevera ar putea fi cea mai rapidă mașină din lume în marșarier, dar am luat asta ca pe o glumă”, ne spune Matija Renic, unul din inginerii principali ai lui Nevera.

„Aerodinamica, răcirea și stabilitatea nu au fost concepute pentru a funcționa la viteze mari în marșarier. Dar apoi, am început să vorbim despre cât de distractiv ar fi să încercăm. Simulările noastre ne-au arătat că puteam depăși peste 240 de km/h, dar nu aveam idee cât de stabilă va fi mașina – intram într-un teritoriu necunoscut”, a mai adăugat acesta.

via Rimac

Comentarii (5)

  • Adica urmatorul fast and furious sa foloseasca din asta pt niscaiva stunt de mers cu spatele.
    Gen sa se bata la egal cu vreun lamborghini aventador care ii da cu fata cat poate el.
    3 0
  • Mircea Badea
    si benzinarele pot sa depaseasca orice dizal cu spatele.

    se pare ca pana acum nu a avut bani vin dizal! de nevera..incep sa rada dujmanii..
    1 2
  • Greu da găsit un record mai penibil… Dacă ar fi interesanți nu ar mai trebui sa bată nici un record, este clar ca este cea mai tare… după un Ferrari aștepți 2 ani si nu rezervi cu 100 USD rambursabili ;)
    1 1
  • oricine
    Admir curajul nebun al pilotului. Cât despre mașină e bine că nu s-a defectat.
    1 0
  • spaclu lu manole
    @cap-de-maimutz, nu trebuie sa bata nici un record maica. E destul ca bate vantu din fata, adica din spate, adica nu bate noaptea. Adica stai asa, ce-am vrut sa zic? A daaa, asta: E penibil, ce sa mai.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru