VIDEO: Rimac Nevera, cea mai rapidă mașină electrică de serie pe Nürburgring

de Tiberiu Safta
Luni, 21.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rimac Nevera a devenit, în mod oficial, cea mai rapidă mașină electrică de serie pe circuitul Nürburgring. Hypercar-ul croat a doborât recordul anterior, deținut de Tesla Model S Plaid Track Pack, cu o diferență de 20 de secunde.

Hypercar-ul electric Rimac Nevera continuă să stabilească noi recorduri mondiale. De această dată, modelul creat de compania croată tocmai a realizat un tur al legendarului circuit Nürburgring Nordschleife într-un timp de 7 minute și 5 secunde. Cu alte cuvinte, datorită acestui timp pe tur, Rimac Nevera a devenit, oficial, cea mai rapidă mașină electrică de serie pe circuitul din Germania. Exemplarul care a stabilit noul record a fost încălțat în anvelope Michelin Cup2R.

Recordul anterior fusese deținut de către Tesla Model S Plaid Track Pack, care a stabilit un timp cu 20 de secunde mai lent decât Nevera. Noul record a fost confirmat oficial de către telemetria onboard a lui Nevera, dar și de TÜV SÜD și de o companie independentă de cronometrare.

La volanul lui Nevera s-a aflat pilotul croat Martin Kodrić, care a spus despre mașină că este "devastator de rapidă". Odată stabilit noul record, Mate Rimac, fondatorul și CEO-ul mărcii, a declarat: "În multe feluri, Nevera a reinventat lumea hypercar-ului, prin aducerea de tehnologii noi, abilități noi și nivele noi de performanță.

Dar cea mai simplă modalitate de a demonstra capabilitățile sale este aceea de a bate recorduri. Iar asta este exact ce am făcut în 2023 de nenumărate ori."

Rimac a publicat și un clip oficial cu turul în care a fost stabilit noul record pentru mașinile electrice de serie.

via Rimac

Comentarii (3)

  • schumi
    "Ferrari 296 GTB Does a 6:58 Lap around Nürburgring Nordschleife".
    7 2
  • Inca mai au de lucru, dar e un rezultat demn pt o companie care nu exista si care a fost create de la zero, din pasiunea si mintea unui singur om.
    MerGedes One are 30 de secunde avans, dar vorbim de mercedes cu peste 100 de ani de istorie, si o mare parte din ei in curse de top.
    2 2
  • @guguman
    O mașină de curse electrică permite un număr de 1 greșeli. :)))))) Numai un pic dacă ai atins șasiul, mașina și-a consumat existența. :))))))))
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru