Koenigsegg Regera bate Rimac Nevera: cea mai rapidă mașină de la 0 la 400 de km/h și înapoi la 0

de Tiberiu Safta
Vineri, 16.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Koenigsegg Regera tocmai a stabilit un nou record deținut anterior de către rivalul său electric Rimac Nevera. Mai exact, supercar-ul suedez este acum cea mai rapidă mașină de serie de la 0 la 400 de km/h în înapoi la 0.

În urmă cu mai puțin de o lună, Rimac Nevera a reușit să stabilească nu mai puțin de 23 de recorduri mondiale în aceeași zi. Printre aceste recorduri se numără și cel pentru cea mai rapidă mașină de serie de la 0 la 400 de km/h și înapoi la 0. Astfel, supercar-ul electric al mărcii croate a reușit această repriză de accelerație și de frânare în 29.94 de secunde.

Din nefericire pentru Rimac, acest record nu mai este trecut în dreptul modelului său. Asta pentru că Koenigsegg a anunțat că a reușit să bată acest record cu ajutorul modelului său Regera. Supercar-ul suedez a reușit, astfel, să accelereze de la 0 la 400 de km/h și să ajungă înapoi la 0 în 28.81 de secunde, fiind mai rapid cu 1.1 secunde la acest capitol decât Rimac Nevera.

Mai mult, același Koenigsegg Regera a stabilit și un nou record pentru cea mai rapidă mașină de serie care accelerează până la 250 de mile pe oră, adică 402 km/h. Modelul a reușit această performanță în 29.6 secunde.

Noile recorduri au fost stabilite în Suedia, la aeroportul din Örebro, situat în apropiere de capitala Stockholm.

Exemplarul care a stabilit aceste recorduri a fost încălțat cu anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2 R, iar constructorul suedez a avut la dispoziție o pistă cu o lungime de 3274 de metri. Koenigsegg Regera este propulsat de un motor V8 bi-turbo hibrid, care dezvoltă 1521 de cai putere.

Koenigsegg spune, însă, că recordurile stabilite de Regera nu vor sta în picioare prea mult timp. Asta pentru că modelul Jesko Absolut promite să fie și mai rapid. Acesta are sub capotă un motor V8 bi-turbo neelectrificat, care va oferi 1625 de cai putere dacă este alimentat cu combustibil E85.

via Koenigsegg

Comentarii (19)

  • Aveam vreun video sau ceva probe sau doar declaratii neconfirmate.
    Toate acetse "recorduri" ar trebui sa fie aprobate NUMAI in prezenta unor organisme independente, folosind produse de serie in testari independente, cum face euroncap.
    Nu declaratii de producatori care isi tuneaza masinile pt anumite incercari, sau comparative (ferrari fiind regele masluirii rezultatelor si testelor)
    4 10
  • La Nevera nu ai avut nici un comentariu, dubiu șamd. Vezi, Mihai aici-i buba, nu ca vrea sau nu vrea lumea electrice, sau ca viitorul va fi mai mult sau mai puțin electric… unii nu mai avem toleranță la imbecilitate.
    12 4
  • @Dutz
    Vezi aici e buba cu aia mai slabi de IQ
    Nu am zis vreun brand, ci ca recordurile sa fie aprobate numai de organisme, si nu declaratii de producatori, ORICE producatori.
    Dar nah, unii duc lipsa.
    5 8
  • Mircea Badea
    minciuni, cifrele alea nu merg, ca doar nu franeaza intr-o secunda.
    si n-are cum o termica hibrida sa bata o electrica.
    5 8
  • Cosmin
    Rimac. 0 - 400 - 0 in 29,94
    Regera. 0 - 400 - 0 in 28,81
    si 0 - 402 in 29,6 …..? Ceva nu bate
    4 1
  • O scalzi da nu ține… puteai sa spui frumos Nevera si clar meritai respect. Ca doar nu concura cu Sandero ;)
    Ca să o dai de pereți nu-ți trebuie nu știu ce IQ… uite la exemplul tău.
    PS un imbecil nu este neaparat prost, dar in cazul tău nu te contrazic, rămâne cum am stabilit.
    3 3
  • @dutzu
    nu-i mai fura pastilele lui inoperabil. daca ai trai intr-o tara civilizata ai simti si tu valul electric.
    1 5
  • Koenigsegg poate bate Nevera acum, că s-au chinuit foarte mult....

    dar Nevera, care a făcut 27 de recorduri întro singură zi, poate să bată din nou Koenigsegg cu usurinţă.

    Aici e diferenţa.
    2 5
  • Ce sa-ți apun ție despre țara civilizata… doar de bine despre țările civilizate, toate merg din bine in mai bine. Eu trăiesc unde vreau si asta este sublim (momentan in Caraibe)… ma pot muta la 2-3 ani dintr-un paradis in altul, pana acuma am trăit in 7 tari diferite pentru ca așa vreau si pot.
    Conduc zilnic 80 de km dus întors la munca in mai puțin de 40 de minute pe autostrăzi cu 3 si 4 benzi… care civilizație nu-i așa?
    4 1
  • Da, Dutz ştim, ai mai zis, eşti americanul ăla din "Don't look up"
    3 2
  • @dutzu
    ai 3-4 benzi pe apa? cu vele de zi?
    1 2
  • @dutzu
    btw, la ce ora se culca uraganele pe acolo?
    1 2
  • Pune-ți masca fa-ți vaccinul… uraganele vin si pleacă, dar prostia este veșnica ;)
    Sezonul uraganelor este din August până in Septembrie (si nu-i musai), încă-i bine si pace… poți veni liniștit intr-un concediu.
    2 2
  • Așa-i când ești membru cu drepturi depline in club de spălați pe creier… o dai in clișee, de fapt se vede frustrarea foarte ușor.
    2 2
  • @dutzu
    uite daca nu arunci termica: https://weather.com/storms/hurricane/news/2023-06-15-eastern-atlantic-tropical-wave-june?cm_ven=hp-slot-1
    1 2
  • Da mai baieti, daca nu aruncam termicele cresc mareele, vin uraganele etc. Dar ca scormonesc aia dupa litiu si toti ceilalti compusi, totul e verde, nu-i asa? Sau ca palele de la eoliene nu se pot recicla si au ajuns sa le ingroape, nici aia nu spunem, este? Ca in unele state infrastructura nu permite doar electrice, iar nu spune nimeni. Voi insa...dati-i inainte! Electrificarea asta fortata va aduce destule probleme. App, tot ce e fortat nu e ok! Lasati oamenii sa aleaga si daca vreti sa fiti inteligenti opriti voi curentul asta de a interzice. Vor fi mai usor de adoptat cand nu le puneti arma la tampla. In rest....vaccinati-va pentru a nu stiu cata varianta de covid si dati drepturi inteligentei artificiale. Vedem mai tarziu rezultatul. A, sa va fereasca al de sus sa ramanem la un moment dat fara curent si internet, ca se va alege praful de lumea asta, ca la nivel de cunostinte practice....dar bine ca avem digitalizare!
    3 2
  • eu sunt pro electrificare, nu m-am vaccinat si cred ca voi vota aur. deci?
    0 3
  • Să fii săntătos ;)
    1 0
  • O sa-l pun la mai multe articole… cine știe poate obsedații prind ceva…

    https://www.biziday.ro/252600-2/
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru