Noua Skoda Vision GT este conceptul unui monopost cu zero emisii

de Alexandru Monenciu
Marti, 20.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul ceh de automobile a realizat un concept (în mediul digital) al unei mașini electrice de competiție. Numele său este Vision GT și este o reinterpretare a modelului Skoda 1100 OHC din 1957.

Cehia deține în prezent Președinția rotativă a Consiliului UE. Ca parte a programului care marchează acest eveniment, Skoda a decis să prezinte în cadrul expoziției "Design și Transformare", de la Bruxelles, conceptul digital al unei mașini electrice de competiție.

Numele său este Skoda Vision GT, iar echipa de creație s-a inspirat de la modelul Skoda 1100 OHC din 1957. Totodată, designul exterior te trimite cu gândul la monoposturile care concurează în Formula E.

Skoda Vision GT este la rândul lui un monopost cu zero emisii. Integrează elemente aerodinamice active, un volan din carbon, iar informațiile necesare condusului sunt proiectate direct pe viziera căștii pilotului.

Expoziția "Design și Transformare" va fi deschisă, la Muzeul de Design din Bruxelles, până în 8 ianuarie 2023.

via Skoda

Comentarii (3)

  • ma dispera conceptele astea si chiar unele masini de pe strada la care jantele sunt enorme, iar anvelopa are talon minuscul.

    nu arata deloc bine, se vede disproportionat, iar pentru utilizarea de zi cu zi in romania sunt total nepractice si paguboase, ca doar nu toti om circula prin germania sau elvetia.
    6 2
  • ia ce zic astia:
    https://newsweek.ro/auto/28-de-modele-la-testul-adevarului-ce-autonomie-au-masinile-electrice-pe-autostrada-la-130-kmh

    Mno... atat s-a putut... :)
    3 4
  • eu am acum niste 205/45/17 si ma enerveaza maxim, prea subtiri. si asta in oras in uk. 17 e prea mare, iar 45 prea putin. cred ca un talon de 55 e cel mai ok.

    oamenii nu stiu ca le creste si consumul odata cu diametrul, ca altfel nu ar mai dori asa mult.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru