Cel mai iute vehicul electric din lume: 0-100 km/h în 2.15 secunde

de Sebastian Toma
Miercuri, 02.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O echipă de studenţi de la Universitatea de Tehnologie din Delft a reuşit să construiască cel mai iute vehicul electric din lume, acesta fiind capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 2.15 secunde.

Studenţii Universităţii de Tehnologie din Delft au reuşit să construiască cea mai iute maşină electrică din lume. Modelul realizat de ei este mai performant decât cel mai iute automobil cu sistem de propulsie convenţional, Ariel Atom V8, capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 2.3 secunde. Modelul electric al studenţilor din Olanda a reuşit să accelereze de la 0 la 100 km/h în 2.15 secunde, devenind cel mai rapid autovehicul electric din lume.

Secretul său este localizat la nivelul masei reduse, de 145 kilograme, alături de motoarele sale electrice, amplasate în înteriorul roţilor, care livrează un total de 135 CP. Pentru a obţine rezultate optime, echipa a ales cel mai uşor student din grup pentru a conduce vehiculul, în vederea asigurării unui raport putere/greutate cât mai bun.

Urmareste Automarket
Şasiul modelului folosit de studenţii din Delft este preluat de la monoposturile Formula Student. Acestea se remarcă prin masa redusă şi posibilitatea adaptării unei multitudini de motorizări în vederea obţinerii unui model de competiţie cât mai performant, totul prin respectarea normelor dictate de organizatorii competiţiei.

Via Wired

Comentarii (1)

  • AndreiRN
    Ingineri de maine nu au nevoie de benzina.
    Felicitari.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru