Noul Rolls-Royce Phantom Syntopia, un exemplar unicat cu materiale textile aromate

de Tiberiu Safta
Luni, 06.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rolls-Royce a publicat imagini oficiale cu Phantom Syntopia. Acesta este un exemplar unicat creat în colaborare cu o creatoare de modă din Țările de Jos. Mașina vine dotată cu materiale textile aromate la interior, alături de o vopsea de tip cameleon și cel mai complex plafon înstelat al mărcii.

Rolls-Royce Phantom, etalonul de lux al mărcii britanice, tocmai a primit o nouă versiune specială. Mai exact, este vorba despre noul Phantom Syntopia, un exemplar unicat, bazat pe varianta alungită a modelului de lux. Acesta a fost creat în colaborare cu Iris van Herpen, o creatoare de modă din Țările de Jos și aduce câteva dotări unice, care nu sunt prezente la alte exemplare Phantom.

Primul dintre acestea este exteriorul vopsit într-o culoare specială de tip cameleon. Cu alte cuvinte, caroseria își poate schimba culoarea în funcție de unghiul în care o privești și în funcție de cum bate lumina soarelui. Vopseaua, botezată Liquid Noir, prezintă culorile mov, albastru, magenta și chiar accente aurii atunci când mașina este privită din mai multe unghiuri.

De asemenea, capota lui Phantom Syntopia prezintă un motiv artistic special, în forma unei ape împletite, așa cum este numit motivul de către Rolls-Royce. O astfel de iluzie optică a putut fi realizată datorită utilizării unei tehnici speciale de vopsire și printr-o aplicare precisă a pigmenților.

Aceeași temă artistică se regăsește și în habitaclul lui Phantom Syntopia.

Cele mai multe elemente din interior sunt confecționate manual, iar unele dintre acestea au fost confecționate chiar în atelierul personal al creatoarei de modă. Imediat cum deschizi ușa vei observa un plafon înstelat unicat. Despre acesta, Rolls-Royce spune că este cel mai complex văzut vreodată la un model de serie.

Asta pentru că tapițeria plafonului este confecționată dintr-o singură bucată de piele subțire impecabilă, selectată din peste 1000 de piei de animale. Tapițeria este conturată cu un nivel de precizie foarte mare, iar aceste contururi prezintă o textură asemănătoare cu un metal lichid. Această textură este confecționată din țesătură de nailon, ceea ce îi oferă plafonului un aspect tri-dimensional. Plafonul este, apoi, finisat cu 162 de petale delicate făcute din organza de sticlă, alături de 995 de stele cu iluminare LED.

Același motiv artistic se regăsește și la planșa de bord, care conține 85 de astfel de petale montate manual de către echipa creatoarei de modă olandeze.

Însă, probabil cea mai neobișnuită dotare este reprezentată de materiale textile aromate.

Aroma specială de lemn de cedru a fost creată cu ajutorul unui parfumier, alături de un număr select de clienți. Alături de asta, aroma principală îmbină și alte arome secundare de piele fină, trandafir de Patagonia și de lămâie. Mecanismul de emanare a aromei este integrat în tetiere, cu ajutorul unor materiale speciale, destinate inițial a fi utilizate în domeniul medicinei.

Doar acest proces a durat doi ani, iar aroma poate fi simțită atât la căldură, cât și la temperaturi mici.

La final, scaunele din față sunt îmbrăcate în piele specială Magic Grey, lustruită. Între timp, scaunele din spate conțin țesături speciale create din amestec de mătase, care îmbină același motiv artistic al apei împletite.

via Rolls-Royce

Comentarii (5)

  • Banditos
    Si Muma Padurii ce sprijina masina ce rol are in afara de a da un usor iz de moarte?
    8 2
  • oricine
    Și-a donat feromonii ca să îi impregneze în cârpe.
    Și a făcut valuri pe capotă, că dacă era după americani făceau flăcări și cranii.
    3 2
  • Mircea Badea
    e mai dric decat ne obisnuise...cred ca are si o papusa Lenin pe sub bancheta..
    2 2
  • Modelele alea mă duc cu gândul la Alien!
    2 0
  • Mașină de șeic, probabil o comandă specială. Altă utilizare nu-i văd. Muma pădurii, cred că e chiar artista din ținuturile de sub ape. De unde și aerul de sirenă.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru