Noul Mitsubishi Moonstone, un concept creat de studenți: anunță un SUV pentru anul 2035

de Tiberiu Safta
Miercuri, 29.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mitsubishi a prezentat oficial noul concept Moonstone, o mașină care anunță un nou SUV coupe electric pentru anul 2035. Conceptul a fost desenat de către un grup de studenți din cadrul Institutului European de Design (IED).

Constructorul japonez a dezvăluit un concept nou în cadrul unui eveniment organizat la Torino, în Italia. Conceptul, botezat Moonstone, ne oferă o imagine din viitor, deoarece acesta anunță un SUV coupe electric pentru anul 2035.

Noua mașină a fost desenată de către un grup de studenți din cadrul celebrului Institut European de Design, cunoscut mai bine ca IED. Astfel, studenții au reușit să creeze un SUV coupe cu două portiere și o siluetă aerodinamică, iar conceptul prezintă și un caracter robust datorită gărzii la sol înalte și ale elementelor de protecție.

Primul lucru care iese în evidență este design-ul neobișnuit al farurilor, amplasate pe trei niveluri. Astfel, avem două benzi orizontale mici pe capotă, urmate de luminile LED principale și de încă două blocuri optice amplasate direct sub benzile principale. Mai mult, luminile montate pe capotă au și un rol dublu ca senzori LiDAR.

Fiind o mașină de teren, conceptul Moonstone este presărat cu elemente de protecție în zona barei din față, în părțile laterale și în spate, lucru care amplifică aspectul robust al acestuia.

Privit din lateral, conceptul Moonstone este foarte asemănător cu o mașină sport, mai ales în zona plafonului. Portierele sunt puternic sculptate, iar plafonul integrează și un eleron în partea din spate pentru o notă de sportivitate.

Partea din spate seamănă, la rândul său, cu o mașină de performanță, în special datorită prizelor de aer amplasate sub stopurile LED subțiri, desenate în forma literei T. Aici putem vedea și o lunetă destul de mică, alături de o ușă a portbagajului sculptată și elemente de protecție montate sub bara din spate.

Noul Mitsubishi Moonstone este un concept electric, iar constructorul japonez nu a dezvăluit informații tehnice despre mașină. Cu toate acestea, Mitsubishi spune despre concept că are "performanțe uimitoare" și mai știm că beneficiază de tracțiune integrală.

Conceptul Mitsubishi Moonstone nu va fi transformat într-un model de serie, ci va rămâne doar în stadiul de concept ca un studiu de design.

via Mitsubishi, IED

Comentarii (3)

  • 2035????
    Helloooo redacția, aici anul 2023 ;)))
    0 0
  • Cu asa studenti, viitorul e praf.
    Astia sunt stundentii repetenti, nu?!
    Daca ne uitam la calitatea de design pt prototipuri asa, in ultimii 50 de ani, e clar ca generatia tiktok dovedeste ca e cea mai slaba.
    1 0
  • Gigicu
    Un singur cuvant : hidos !!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru