Rosberg critică noile pneuri furnizate de Pirelli

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 19.11.2010
Nico Rosberg a criticat dur performantele noilor pneuri furnizate de Pirelli în prima zi de teste de la Abu Dhabi.

Unul dintre motivele pentru care Mercedes GP a avut probleme în acest sezon este neadaptarea la caracteristicile pneurilor Bridgestone, motiv pentru care echipa germană speră ca noile cauciucuri furnizate de Pirelli să îmbunătăţească situaţia.

Cu toate acestea, Nico Rosberg nu a avut cuvinte de laudă la adresa celor de la Pirelli după prima zi de teste, lansând un atac virulent la adresa caracteristicilor acestora. Mai mult, germanul susţine că noile pneuri sunt mai slabe decât cele oferite în ultimii 4 ani de Bridgestone.

"Este mai rău. Pneurile sunt cel mult similare cu cele Bridgestone sau mai proaste. Impresiile generale sunt că acestea sunt mai lente, chiar semnificativ mai lente. În plus, nu este uşor să le corelăm cu setările. În ansamblu, sunt destul de similare cu cele Bridgestone, dar dacă vrei detalii de fineţe pentru a extrage performanţă mai este mult până la adaptarea setărilor. Până acum, am efectuat lucruri mici pe care le putem face pe circuit, dar există lucruri importante de care trebuie să avem grijă cu dezvoltarea monopostului.

Aceasta este una dintre ariile foarte importante pentru a avea succes anul viitor", a declarat germanul.

Acuzaţiile formulate de pilotul german sunt într-un fel surprinzătoare, întrucât aceasta a fost doar prima zi de teste cu noile pneuri Pirelli. Producătorul italian urmează să-şi îmbunătăţească cauciucurile pe parcursul iernii în funcţie de feedback-ul pe care îl va primi de la echipe, astfel că pneurile pe care le va furniza la testele din februarie vor avea caracteristici diferite.

Via | Autosport

Comentarii (13)

  • Nu-i bine pt Schumi, dar inca sunt la inceput cu dezvoltarea monopostului pe 2011 si se mai pot efectua modificari. Multa bafta!
    13 5
  • dmd
    poate rezultatul lui SchuM, va fi mult m. bun...
    12 4
  • Asta e culmea!
    rosberg vrea ca din prima zi si de la primul test sa fie totul brici!frate nu se poate chiar asa!e normal ca nu sunt perfecte,e doar prima sedinta de teste.oricum,din ce am inteles de la ceilalti piloti,cei de la pirelli chiar au facut treaba buna.
    Si daca mercedes a avut probleme cu pneurile tot sezonul,normal ca are si cu astea,mai ales ca-s noi si necunoscute si neadaptate setupului masinii.
    Da ma rog,sa vedeti diferenta intre piloti maine:fac pariu ca schumi nici pe departe n-o sa sara asa in sus,iind constient ca pneurile vor fi perfectionate si ca sunt la inceput,spre deosebire de rosberg.GO SCHUMI!
    18 4
  • Pirelli
    Eu voi spune o chestie posibil stupida pentru unii. Dar mie nu imi place scrisul ala galben de la Pirelli pe cauciuri. Uitati-va ce urat vine pe Mercedes sau pe Mclaren. Eu le-as da voie sa personalizeze scrisul in culorile monopostului.
    8 6
  • ...sigur
    S-o trezit si Britney (scuze Nico)? Asta ce vroia sa fie perfecte din primele tururi? Mai bine si-ar vedea de treaba ca va fi batutin fiecare cursa de anul viitor de catre Schumi. Cred ca si el simte asta si deja incepe sa caute explicatii pentru neperformantele de anul viitor.
    7 3
  • tech_nick
    La anul...
    ...Schumi, nu va fi nici cat anul acesta! Sa urmarim si vom mai vedea!! Nu mai e ca la scuderia...
    1 7
  • tzigaie
    eu zic ca stau foarte bine pe Ferrari:)
    4 1
  • galben...nu merita batai de cap si indignare!!!
    designerii, a fiecarui team f1, vor avea grija de aceasta. Monoposturile difera de la un an la altul, asa ca schimbarile vor aparea pe acelea de sezonul urmator.
    3 0
  • Testele de azi
    1. Fernando Alonso Ferrari 1m40.529s 105
    2. Michael Schumacher Mercedes 1m40.685s 74
    3. Sebastian Vettel Red Bull 1m40.825s 66
    4. Rubens Barrichello Williams 1m41.294s 100
    5. Robert Kubica Renault 1m41.614s 91
    6. Gary Paffett McLaren 1m41.622s 46
    7. Oliver Turvey McLaren 1m41.740s 30
    8. Paul di Resta Force India 1m41.869s 35
    9. Kamui Kobayashi Sauber 1m42.110s 43
    10. Sebastien Buemi Toro Rosso 1m42.145s 97
    11. Tonio Liuzzi Force India 1m42.416s 46
    12. Sergio Perez Sauber 1m42.777s 46
    13. Jarno Trulli Lotus 1m44.521s 83
    14. Pastor Maldonado Hispania 1m44.768s 65
    15. Timo Glock Virgin 1m44.783s 82
    Sursa: http://www.f1hirek.hu/hir/A_Ferrari_nyerte_a_masodik_pirellis_tesztnapot_is_201011201428
    5 0
  • coman_norbert mersi!
    Deci Massa si SchuM sint bine, baravo, super! Sper sa aiba succes!
    4 1
  • Exact se spuneam!
    diferenta intre schumi si rosberg se confirma,atat la nivel de pilot,cat si al declaratiilor.Iata declaratia lui schumi dupa testul de azi:
    „Astazi a fost prima zi de teste pentru sezonul 2011 si consider ca am avut o sesiune interesanta.Am strans foarte multe date si informatii si am avut un feedback pozitiv...In ceea ce priveste consistenta, a parut destul de buna,dar am folosit masina din 2010 si ramane de vazut cum se vor adapta aceste pneuri masinii din 2011.”
    4 1
  • Schumi
    Da Schumi spune ca ptr el cauciucurile de la Pirelli sunt OK, dar nu se stie cum vor functiona pe masina noua.
    Mai spune ca dupa 20 de ani a condus din nou o masina de F1 cu pneuri Pirelli... amintiri.
    7 0
  • Unde e virulenta?
    Hai Daniel, asta e stire? Critica virulenta?!? Dai apa la moara fanilor Schumacher, care vezi, toti au sarit... virulent!
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru