Rosberg: "Mai mult nu se putea"

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 25.05.2009
Locul al saselea ocupat de Nico Rosberg este considerat de acesta "cel mai bun posibil" in conditiile cursei de la Monaco. In fata sa au terminat pilotii Brawn, Ferrari si Webber de la Red Bull.

Nico Rosberg se alatura grupului de piloti care sustin ca pozitia pe care au ocupat-o la Monaco este maximum din cea ce se putea scoate in cursa din principat. Pilotul german de la Williams spune ca locul al saselea ocupat de el este "best of the rest" dupa ce s-a clasat in spatele pilotilor Brawn GP, Ferrari si imediat dupa Mark Webber (Red Bull).

"Trebuie sa fiu fericit cu pozitia a sasea. Mai mult nu se putea si am facut tot ce am putut in circumstantele date. A fost un start foarte bun, am trecut de problemele de trafic din primele viraje si m-am concentrat pe restul cursei", spune Rosberg.

Coechipierul sau, Kazuki Nakajima, considera ca traficul l-a intarziat mult inainte ca masina sa sa loveasca parapetii de protectie de la Monaco la doar doua tururi inainte de finalul cursei. "La start si in prima parte a cursei am mers foarte bine, insa spre final am dat de foarte mult trafic si asta m-a incetinit, pierzand timp in competitia cu pilotii care au oprit o singura data la boxe.

La final, rezultatul este unul dezamagitor, pentru ca nu am reusit sa termin cursa. Eram pe pneuri soft si incercam sa trag cat pot de masina cand am avut acel accident. Ma consolez cu faptul ca am simtit o masina foarte capabila astazi", explica Nakajima.

Comentarii (3)

  • Reload : Puncte Nakajima
    Ieri am avut aceste 2 comentarii...si totusi mai astept un raspuns...
    "Puncte Nakajima ? de hellena 24.05.2009, 17:42
    Nu doresc sa inteleg gresit Regulamemtul concursului F1 Champ 2009, dar la punctul 4.4 se spune ca : "Un pilot care abandoneaza (indiferent de cauze) va primi -20 de puncte". In acest caz cum se judeca ? In regulamentu oficial F1 orice pilot care a parcurs 93% din tururi, este considerat calificat, dar retineam ca la acest joc nu se aplica regulamentul oficial si prin urmare (asa am inteles) orice pilot care nu trece linia de sosire se considera ca abandon... Poate mai clarificati acest aspect. Multumesc anticipat.
    Puncte Nakajima 2 de hellena 24.05.2009, 17:47
    Am facut o greseala la numarul de tururi pe care trebuie sa le parcurga un pilot pentru a fi considerat clasificat in regulamentul oficial F1 : 90% din totalul tururilor parcurse de pilotul castigator si nu 93% din numarul total al tururilor cursei... Scuze !"
    0 0
  • mircea
    @hellena
    Punctele F1 Champ se acorda, simplu, in functie de clasamentul final prezentat de FIA la finalul cursei. Nu cred ca era cazul sa facem doua regulamente diferite :)

    Multumesc.
    0 0
  • @mircea
    Multumesc pentru raspunsul la intrebarea mea, desi poate trebuia completat in regulamentul F1 Champ ca pilotii care care nu trec linia de sosire (se poate spune si ca au abandonat) dar sunt declarati clasificati la sfarsitul unei curse, nu vor fi depunctati cu 20 puncte. Din regulamentul concursului asa se intelege, ca orice abandon se depuncteaza. De aceea am vrut sa inteleg cum puncteaza administratorul F1 Champ asemenea situatii, pentru a nu se lasa loc de interpretari.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru