Sauber s-a retras din FOTA. Urmează Toro Rosso?

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 08.12.2011
Sauber a decis să se retragă din FOTA la câteva zile după decizia similară luată de Ferrari şi Red Bull. Se anticipează că şi Toro Rosso va lua o hotărâre similară în viitorul apropiat.

Formula One Teams' Association (FOTA) este pe punctul de a rămâne cu numai jumătate dintre echipele din Formula 1, după ce Sauber a confirmat miercuri seară că a depus o cerere pentru retragerea din organizaţie.

Un purtător de cuvânt al echipei s-a limitat să declare pentru publicaţia Autosport că motivele "au fost explicate în amănunt celor de la FOTA, însă vor rămâne confidenţiale pentru moment".

Se anticipează că o decizie similară va fi luată în zilele următoare şi de Toro Rosso, întrucât echipa italiană este deţinută de omul de afaceri Dietrich Mateschitz, care este proprietarul celor de la Red Bull Racing. Ipoteza este confirmată de faptul că Toro Rosso nu a avut niciun reprezentat la întâlnirea FOTA de marţi, în cadrul căreia membrii organizaţiei au discutat despre impactul plecării a nu mai puţin de trei echipe într-un interval de numai câteva zile.

Reprezentaţii FOTA au refuzat să dezvăluie natura discuţiilor, însă surse citate de Autosport susţin că organizaţia a luat decizia de a încerca să convingă Red Bull, Ferrari, Sauber şi Toro Rosso să revină asupra deciziilor, întrucât retragerea celor patru echipe va deveni efectivă doar în luna februarie a anului viitor.

În prezent, FOTA mai este reprezentată doar de McLaren, Renault, Mercedes GP, Williams, Force India, Lotus şi Virgin, întrucât şi cei de la Hispania s-au retras în urmă cu câteva luni din organizaţie.

Oficialii Red Bull, McLaren, Ferrari şi Mercedes AMG urmează să se întâlnească pentru a discuta despre modul în care poate fi implementat acordul pentru reducerea costurilor, una dintre propuneri fiind că acesta să fie inclus în regulamentul sportiv.

Via | Autosport

Comentarii (3)

  • Ferrari
    Daca la Ferrari nu ii convine ceva, isi ia jucariile si se duce. Jucariile as of Sauber si Torro Rosso (soon to follow dupa RedBull).

    La finalul anilor 80 si majoritatea anilor 90 Ferrari era pe nicaieri, acuma nu are nici un fel de scrupule si din interese proprii a inselat toate echipele cand a semnat individual un deal cu FIA (concorde) si acuma parasesc FOTA impreuna cu echipa producatoare de sucuri la dozator, Redbull, ce are un interes de scurta durata, short sighted.

    Pacat ca Ferrari dincolo de masini performante si care i-au foc in fiecare zi, nu au dezvoltat un spirit team-ului si brandului lor, un caracter puternic. Ci mai degraba Ferrari se comporta ca un romanas borfas fara integritate.
    5 8
  • AndreiF1
    @GabrielHui
    Cam prea multa frustrare intr-un singur post, probabil esti un romanas borfas fara integritate cine stie. Se vede frustrarea, se vede ca esti invidios pe rezultatele celor de la Red Bull, asta-i viata. Unii se nasc pentru a castiga, altii se nasc pentru a fi toata viata niste romanasi borfasi fara integritate ce sa le faci.
    1 1
  • @AndreiF1
    Cand Ferrari sau membrul unei echipe (la servici, in sport sau in familie, aici FOTA) saboteaza echipa din prisma dorintelor egoiste de castig, exista frustrare. Iar cand asta devine un pattern rezulta o trasatura shady de caracter, in cazul nostru Ferrari.

    Nu te voi jigni asa cum ai facuto tu.

    Imi permit sa am sentimente de frustrare fata de ceea ce se intampla intr-un sport.

    Atunci cand tu insa nu abordezi subiectul in discutie ci iti jignesti un semen roman cred ca te rezumi destul bine la unul din aspectele negative ale natiunii noastre.

    Apropo, da sunt Roman si sunt mandru sa fiu unul dar in acelasi timp am si alte nationalitati, dar asta nu este un argument, ci doar un fapt divers.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru