Schumacher: "Siguranţă totală în motorsport? Imposibil"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 27.10.2011
Michael Schumacher consideră că este imposibil ca sporturile cu motor să devină 100% sigure, în lumina accidentelor mortale suferite de Dan Wheldon şi Marco Simoncelli.

Ultimele două săptămâni au fost marcate de accidentele mortale suferite de Dan Wheldon într-o cursă de IndyCar şi Marco Simoncelli în MotoGP, element care a trezit din nou interesul pentru securitatea piloţilor din lumea sporturilor cu motor.

Septuplul campion mondial Michael Schumacher consideră însă că astfel de evenimente nu pot fi evitate, indiferent de măsurile luate pentru siguranţă.

"Este imposibil să avem securitate totală. Nu cred că atunci când pilotăm ne gândim că ne punem viaţa în pericol. Când forţăm monoposturile noastre la limită, atunci ne simţim confortabil. Dacă este să se întâmple ceva, atunci este ceva ce aş numi soartă, iar fiecare dintre noi are o soartă. Sunt afectat de ce s-a întâmplat cu ambii piloţi, dar din păcate trebuie să spunem că asta este viaţa", a precizat el.

La rândul său, dublul campion mondial Fernando Alonso a admis că a fost şocat de cele două accidente tragice, cu atât mai mult cu cât a urmărit în direct la televizor cursa de MotoGP în care şi-a pierdut viaţa Simoncelli.

"Când pilotezi, când pui vizorul căştii, nu te gândeşti la riscuri.

Dragostea şi adrenalina pe care le ai cu tine când pilotezi blochează riscul. La accidentul lui Wheldon am văzut reluarea la ştiri şi am fost şocat timp de două-trei zile. Pentru Simoncelli a fost în direct, urmăream cursa. Nu am vrut să cred, nici măcar luni (n.r - a doua zi după accident) că s-a întâmplat aşa ceva", a precizat pilotul Scuderiei Ferrari.

Via | F1Pulse

Taguri: Alonso, Schumacher

Comentarii (4)

  • Tracto
    vedeti ca nu e pilotul scuderiei ferrari.
    " a fost o vremea "
    4 4
  • @TDI (Pardon,tractoristu')
    "Prietene", citatul ii apartine lui Alonso,nu fi gasca si mai si gadeste,apoi mai citeste o data si inca o data si inca o data...pana pricepi!
    6 1
  • :)
    "nu fi gasca si mai si gadeste" @TDI (Pardon,tractoristu'). Ce cuvant ii asta GADESTE? O sa ma uit totusi in dictionar, iar daca nu o sa ii gasesc un inteles o sa incerc sa ma "gadesc " mai profund ce ar putea sa insemne.
    3 3
  • unii se grabesc poate cand scriu un mesaj...si mai manca cate o litera
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru