Senna, pregatit sa debuteze in Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 11.03.2010
Bruno Senna este nerabdator sa debuteze in Formula 1 si crede ca diferenta de viteza dintre echipele clasice si cele noi nu va reprezenta o problema.

Bruno Senna, nepotul regretatului Ayrton Senna, va debuta in Formula 1 peste mai putin de 24 de ore la mai bine de un an de la primele sperante primite in acest sens.

Brazilianul in varsta de 24 de ani a fost foarte aproape sa semneze un contract cu Honda Racing pentru sezonul 2009, insa intelegerea a picat dupa retragerea constructorului japonez din Formula 1. Ulterior, Senna a reusit sa profite de intrarea in competitie a trei noi echipe si a semnat cu Campos Meta, care ulterior si-a schimbat numele in Hispania Racing.

Aflat in fata unui debut emotionant de cariera in Marele Circ, Senna a marturisit ca este pregatit pentru aceasta provocare majora.

"Deja ma bucur (n.r - de viata de pilot de Formula 1). este inceputul unui vis devenit realitate pentru mine. Am avut un an destul de dificil pana acum, incepand de la finalul lui 2008 si pana in acest an, cand am pierdut foarte usor ceea ce obtinusem cu greu", a declarat el pentru publicatia britanica Autosport.

Senna va concura pentru o echipa care nu a testat niciodata monopostul inaintea noului sezon si se anticipeaza ca Hispania Racing, Lotus F1 Racing si Virgin Racing vor fi foarte lente in comparatie cu echipele clasice.

Acest lucru va pune probleme pilotilor in special in calificari, insa Senna crede ca lucrurile nu vor degenera in scandaluri.

"Am concurat in Le Mans unde unele masini erau cu doua pana la 20 de secunde mai lente pe tur. Este perfect posibil sa pilotezi cu trafic daca esti intr-o masina rapida. Singurul lucru pe care trebuie sa-l faca pilotii este sa se respecte. Nu este o problema. Sunt destul de sigur ca pilotii din monoposturile rapide vor fi deranjati sa vada un pilot lent in fata lor. Oamenii trebuie sa-si aminteasca ca nu vor fi intotdeauna intr-o astfel de situatie. Este o chestiune de respect si feicare trebuie sa cedeze partea lui", a mai precizat brazilianul.

Senna va debuta oficial in Formula 1 in prima sesiune de antrenamente libere din Bahrain, care va avea loc vineri pe circuitul Sakhir incepand cu ora 09:00, ora Romaniei.

Via | Autosport | Autosport

Comentarii (1)

  • Senna
    de bun simt comentariul lui.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru