Silverstone propune o soluție pentru sezonul de Formula 1: "Putem găzdui mai multe curse, inclusiv cu mai multe configurații ale circuitului"

de Daniel Popescu, Foto: Mercedes-Benz
Luni, 06.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reprezentanții circuitului de la Silverstone propun găzduirea mai multor curse de Formula 1 în acest an, inclusiv pe configurații diferite, pentru ca sezonul 2020 să aibă cât mai multe Mari Premii.

Proprietarii Formulei 1 încearcă în prezent să găsească soluții pentru a salva sezonul 2020 al competiției, în contextul în care primele 8 dintre cele 22 de curse au fost deja anulate sau amânate.

Chiar dacă la un moment dat sezonul va putea fi reluat, una dintre principalele probleme este că organizarea calendarului va depinde în mare măsură de aspecte logistice cu privire la distanțele pe care ar trebui să le parcurgă echipele de la o etapă la alta, în special în cazul curselor non-europene.

Reprezentanții Marelui Premiu al Marii Britanii vin însă cu o propunere inedită care vizează organizarea mai multor curse pe circutul de la Silverstone, cu atât mai mult cu cât șase echipe au sediul în apropiere.

"Suntem dornici să lucrăm în orice fel sau format care consideră ei că este în interesul campionatului. Cele mai multe echipe sunt la o aruncătură de băț de circuit, așa că ar fi ușor operațional. Angajații ar putea dormi în propriile paturi seara.

Dacă asta i-ar ajuta, am fi încântați", a declarat Stuart Pringle, directorul executiv al circuitului de la Silverstone.

Una dintre opțiuni este ca unele curse să fie organizate pe mai multe configurații ale circuitului sau ca piloții să concureze pur și simplu în direcție inversă.

"Nu este o întrebare nebunească. Nu avem licență să concurăm în sens opus, dar sunt vremuri excepționale și cred că pot fi luate decizii extraordinare. Nimic nu este exclus, dar vom vedea cum vor arăta următoarele patru săptămâni", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (5)

  • Costel
    Brackley nu doarme niciodata ! Brackley unelteste intotdeauna!

    is pur si simplu siderat pana unde s-o ajuns cu palierul de neobrazare al englejilor , chiar is vexat la culme de cum se incearca prin cele mai josnice mijloace , ascunse evident intr-o dibace generozitate, avantajarea si-n 2020 a acelorasi atat de vulnerabili hamilton si Benz deopotriva, adica o tara asa cum ii numa' Italia si care poseda circuite semnificativ mai ofertante ca itinerariu asa cum is si Imola si Mugello si Vallelunga pe langa mitica Monza ii cel mai probabil stirbita de gp-uri de F1 in aceste momente atipice pentru motorsport din cauza notoriei viroze iar alternativa-i de fapt doar o leala chifla estetica aparuta-n 2010 la Silverstone si pe care ni se recomanda s-o parcurgem si-n sens invers ?!?

    is in asteptarea unui raspuns pe masura de la maranello ,ii timpul ca Camilleri si Elkann sa rasplateasca asa cum se cuvine increderea fanilor ferrari ,fermitatea fiind dupa opinia mea abordarea exclusiva in aceste momente cand condescendenta la adresa celei mai prestigioase participante in marele circ o devenit doar o notiune abstracta
    8 4
  • hahaha
    Pana una alta cursa din 19 Iulie este incerta.
    Festivalul de motorsport Goodwood (programat să dureze până pe 12 iulie) și turneul de tenis de la Wimbledon (programat până la 13 iulie) au fost deja anulate, iar cel mai vechi turneu de golf din lume a fost adăugat luni. Britsh Open trebuia să dureze între 12 și 19 iulie, dar nu va avea loc acum.
    https://www.gpblog.com/en/news/57756/gp-great-britain-at-risk-another-major-sporting-event-cancelled.html
    7 0
  • GrosJan
    Poate asa revedem si configuratia din 2004. E mult mai interesanta decat varianta actuala. In loc sa puna tribune in jurul circuitului au mutat circuitul pe unde erau deja tribune si uite asa am ajuns la configuratia actuala.
    4 0
  • GrosJan
    Asa am hacuit un joc, NFS 4. La un moment dat iti puneai masina la pariu si daca castigai cursa obtineai masina adversarului. Cum obtineai foarte greu un Mercedes CLK GTR ... si eram foarte bun pe un anumit circuit, am hacuit jocul sa-mi dea aceeasi configuratie de circuit indiferent de numele circuitului.
    2 0
  • Da, vechiul circuit era mai interesant. Oricum, si in Franta era mai bun circuitul vechi (Magny-cours).
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru