Formula 1 ar putea avea încă trei curse în Europa, însă renunță la America: Nurburgring, Imola și Algarve s-ar putea alătura competiției

de Daniel Popescu, Foto: Mercedes-Benz
Vineri, 24.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Circuitele de la Nurburgring, Imola și Algarve ar putea găzdui curse de Formula 1 în această toamnă, în timp ce etapele din America de Nord și America de Sud au fost abandonate.

Calendarul Formulei 1 pentru sezonul 2020 include în prezent 10 curse, însă reprezentanții proprietarului Liberty Media negociază în prezent extinderea acestuia.

Potrivit unor informații neoficiale, sezonul european va fi prelungit cu încă trei curse, care vor avea loc pe circuitele de la Nurburgring, Imola și Algarve, cel mai probabil în cursul lunii octombrie.

Circuitele de la Nurburgring (Germania) și Imola (Italia) vor reveni astfel în calendar după o lungă absență, în timp ce pentru Algarve (Portugalia) va fi o premieră.

În schimb, presa internațională susține că Formula 1 va abandona orice plan pentru cursele din America de Nord și America de Sud, întrucât în aceste zone pandemia de coronavirus nu este încă ținută sub control de autoritățile locale. Prin urmare, Statele Unite, Canada, Mexic și Brazilia nu se vor regăsi în calendarul pentru acest an.

Cel mai probabil, după încheierea sezonului european Formula 1 se va îndrepta spre Orientul Mijlociu pentru două curse în Bahrain și o cursă finală în Abu Dhabi.

Într-o astfel de situație, sezonul va avea în total 16 curse, în condițiile în care contractele cu televiziunile pentru drepturile TV menționează un număr minim de 15 curse pe sezon pentru respectarea termenilor financiari.

Via Autosport

Comentarii (7)

  • Mie mi se pare ca este destul de oficiala stirea:
    https://www.formula1.com/en/latest/article.breaking-formula-1-adds-portimao-nurburgring-and-2-day-event-in-imola-to.CGyDtalz9hBwCojE2QGCI.html

    Singura necunoscuta in acest moment este programul weekendului la Imola, unde inca nu este decis daca va fi doar o singura sesiune de antrenamente.

    Bineinteles, ramane in picioare faptul ca calendarul se poate modifica daca situatia din cauza pandemiei o impune.
    9 0
  • hahaha
    La Imola vor fi 2 zile.
    Prima antrenamente plus calificari si a doua cursa.
    8 0
  • GrosJan
    Sper sa mai vad o cursa la Imola in F1. A facut si Covidu' ceva bun. :)
    0 0
  • olteanu
    Degeaba sunt curse cu nemiluita daca regulamentul este varza si nu promoveaza spectatolul.
    Oricum nu avem ce vedea in afara de marsul triumfal al MB catre titlul la piloti si constructori.
    6 1
  • Leclerc a testat deja la Imola ...
    https://www.youtube.com/watch?v=aSC6alis8gk
    2 0
  • olteanu
    corectie: spetacolul
    2 0
  • ce sa vezi in F1 decit cu fura MERCEDES cu ajutorul FIA
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru