Singapore confirma modificarea circuitului

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 03.02.2009
Oficialii Marelui Premiu al statului Singapore au confirmat ca vor modifica circuitul pentru sporirea sanselor de depasire.

Prima cursa desfasurata in Singapore s-a bucurat de un real succes prin prisma faptului ca a fost prima desfasurata pe timp de noapte.

Chiar daca au primit numeroase cuvinte de lauda, organizatorii nu s-au culcat pe lauri si, la inceputul lunii ianuarie, si-au manifestat interesul de a aduce cateva modificari circuitului.

Acestea au fost in cele din urma confirmate luni, astfel ca exista toate premisele ca evenimentul din 2009 sa depaseasca succesul inregistrat anul trecut.

Dupa mai multe runde de negocieri cu echipele si forul mondial, organizatorii au decis sa modifice virajele 1, 13 si 14 cu scopul de a imbunatati sansele de depasirile. In plus, oficialii promit si reducerea denivelarilor din virajele 5, 6 si 7, care au provocat numeroase probleme pilotilor in cursa inaugurala. De asemenea, intrarea si iesirea din pitlane vor fi restilizate pentru a evita anumite incidente petrecute in 2008 ca urmare a spatiului foarte stramt avut la dispozitie pentru monoposturi.

Primul viraj va avea un unghi mai inchis si va fi astfel mai lent, pentru a crea o zona de franare importanta.

In plus, tot in ce acest viraj vor fi introduse borduri, pentru ca pilotii sa nu aiba ocaiza de a iesi prea mult in larg. Virajul 14 va fi de asemenea mai lent decat in prezent, in timp ce virajul 13 va deveni mai rapid, pentru a mari viteza monoposturilor inainte de intrarea in virajul 14. In ceea ce priveste iesirea de pe linia boxelor, aceasta se va avea extremitatea in dreptul virajului 2, la mare distanta de trasa ideala de pilotaj.

Marele Premiu al statului Singapore din 2009 va avea loc in perioada 25-27 septembrie.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru