Singapore modifica circuitul pentru 2009

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 07.01.2009
Organizatorii Marelui Premiu al statului Singapore discuta cu FIA posibilitatea de a modifica radical circuitul pentru a spori sansele de depasire.

Cursa inaugurala din Singapore s-a bucurat de un real succes, in primul rand datorita faptului ca s-a desfasurat pe timp de noapte.

Totusi, absenta sanselor de depasire a atras nemultumirea unor piloti, iar organizatorii incearca sa gaseasca o rezolvare pentru editia din acest an.

Astfel, acestia discuta cu FIA posibilitatea de a schimba radical configuratia circuitului pentru a spori sansele de depasire. Presedintele circuitului, Colin Syn, a dezvaluit pentru publicatia Autosport ca principalele vizate de modificari sunt primele trei viraje. "Modificam virajele 1, 2 si 3 pentru ca vrem ca pilotii sa aiba mai multe oportunitati de depasire in acest an", a explicat Syn.

O alta problema a fost reprezentata de suprafata foarte denivelata, care a atras critici aspre din partea mai multor echipe. "Vrem sa reducem denivelarile si sa facem circuitul mai lin. Astfel, vom avea imbunatatiri in acest an pentru a face evenimentul mai bun decat a fost in 2008", a adaugat Syn.

In plus, alte modificari sunt preconizate asupra virajului 10, care a provocat deteriorarea mai multor monoposturi in cursa de anul trecut.

Taguri: Singapore, circuit

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru