Spa, antrenamente 1: Ploaia a bulversat programul echipelor

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 28.08.2009
Prima sesiune de antrenamente libere din Belgia a fost afectata in mare parte de ploaie, Jarno Trulli fiind cel mai rapid pana la aparitia primilor stropi de apa.

Previziunile meteorologilor pentru prima zi de antrenamente libere de la Spa-Francorchamps s-au adeverit, iar ploaia si-a facut aparitia la aproximativ o jumatate de ora dupa inceperea sesiunii de dimineata.

Acest lucru a bulversat inevitabil programul echipelor, iar timpii realizati de piloti au avut de suferit. Numai jumatate dintre piloti efectuasera tururi cronometrate pe uscat, motiv pentru care clasamentul final al diminetii este practic impartit in doua: un clasament pe uscat si altul pe ploaie.

Jarno Trulli a profitat de turul excelent facut la inceputul sesiunii si si-a adjudecat prima pozitie dupa ce a fost cronometrat cu 1:49.675. Pilotul echipei Toyota a fost urmat de Jenson Button, Fernando Alonso si de cei doi piloti ai Scuderiei Toro Rosso, Sebastien Buemi si Jaime Alguersuari. Locul 6 a fost ocupat de Rubens Barrichello, in timp ce urmatoarele doua pozitii au revenit finlandezilor Kimi Raikkonen si Heikki Kovalainen.

Luca Badoer s-a inscris si el in randul celor care au reusit sa efectueze tururi pe pista uscata, motiv pentru care a obtinut un nesperat loc 10 in spatele lui Robert Kubica, la peste 5 secunde in urma liderului Trulli.

A doua jumatate a clasamentului este deschisa de Giancarlo Fisichella, care a fost cel mai rapid pilot pe ploaie cu 2:03.972.

Debutantul Romain Grosjean a surprins placut si pe circuit umed, francezul reusind un timp de 2:05.513 cu ajutorul caruia s-a clasat pe locul 13, in fata unor piloti precum Nick Heidfeld sau Mark Webber. Sebastian Vettel si Lewis Hamilton nu au efectuat niciun tur cronometrat in aceasta sesiune de antrenamente. De altfel, pilotii au efectuat un numar redus de tururi in aceasta dimineata, Buemi, Alguersuari si Badoer fiind singurii care au depasit borna psihologica de 20 de tururi.

Rezultatele complete ale sesiunii sunt disponibile aici.

A doua sesiune de antrenamente libere de la Spa-Francorchamps va incepe la ora 15:00 (ora Romaniei).

Comentarii (12)

  • ploaia
    Ploaia asta cred ca a bulversat pe toata lumea. Ce draq de echipa sa fac pt tura a doua de antrenamente? Cred ca o sa-mi fac echipa cu ochii inchisi.
    0 0
  • loterie..:)
    sper sa ploua...constant:)
    0 0
  • noroc chior
    eu n-am mai schimbat echipa de luni. am cam renuntat la etapa asta. asa ca azi aveam un amalgam la gold. Am strans 331 de puncte, mi-a lipsit doar trulli ca altfel luam maxim. foarte tare...
    0 0
  • Antrenamente libere
    Stie cineva unde se pot urmari in direct antrenamentele libere din F1 ?
    0 0
  • @manolachef
    incearca pe justin.tv, acolo in casuta de chat ti se vor da alte linkuri unde se vede mai bine. Oricum, daca vrei eu la 15:00 cand incepe a doua sesiune de antrenamente o sa iti postez aici link-urile la care sa te uiti.
    0 0
  • ploaia
    Uite ca acum nu mai ploua!!!!!!!!!!!!
    0 0
  • Poate daca ploaia s-ar opri...
    M-am uitat la jumatate de sesiune si nu ploua...am strans 56 puncte, mai slab ca la robingo:)) Oricum ghiveciul pt free 2 e asigurat!
    0 0
  • badoer
    cred ca de la urmatoarea cursa badoer ar trebui schimbat daca ferrari doreste sa ocupe la final locul 3 in campionat. i-a trecut vremea
    0 0
  • live
    http://www.eplsite.com/channel1.html
    0 0
  • DRAKo
    cartoon network nu merge :P insa merge: ttp://www.eplsite.com/channel1.html
    enjoy !
    0 0
  • Baieti uitati aici, si ii buna claritatea
    http://www.atdhe.net/7565/watch-formula-1-belgian-grand-prix
    0 0
  • Multumesc
    tuturor pentru solutiile oferite !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru