Volvo suspendă producția la uzina din Belgia, din cauza atacurilor din Marea Roșie

de Tiberiu Safta
Luni, 15.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a fost nevoit să oprească temporar producția de mașini la uzina sa din Belgia, din cauza crizei din Marea Roșie. Aici sunt produse modelele XC40 și C40 Recharge.

Constructorul suedez a anunțat că a suspendat producția la uzina sa de la Gent din Belgia. Motivul este atribuit atacurilor grupării teroriste Houthi din Marea Roșie, care continuă să atace nave comerciale cu componente esențiale pentru producția de automobile. Din această cauză, navele sunt nevoite să găsească rute alternative, care sunt mai lungi.

La uzina Volvo de la Gent sunt produse modelele XC40 și C40 Recharge. Producția la această uzină va fi suspendată timp de 3 zile. Constructorul scandinav precizează că această criză nu afectează uzina sa principală din Suedia.

De asemenea, Volvo mai spune că suspendarea temporară a producției de la uzina belgiană nu va avea un impact negativ asupra atingerii obiectivelor cu privire la producție.

Volvo nu este singurul producător afectat de această criză. Săptămâna trecută, Tesla a fost forțată să oprească temporar producția la uzina sa din Germania, tot din cauza crizei din Marea Roșie.

via Volvo

Comentarii (8)

  • spaclu lu manole
    toti astia care ii injurati pe americani si englezi, poate va treziti la realitate. sunt mii de lucruri si situatii care le luati de-a gata, servite gratis si nu va dati seama cat sunt de vitale pentru bunul mers al lucrurilor. unul din ele e libera circulatie a marfurilor si siguranta rutelor maritime.
    puteti sa multumiti rusilor si chinezilor pentru toate razboaiele si conflictele din ultima vreme. siria, georgia, ukraina, israel, venezuela, etc. perturbarea unei singure zone, are repercursiuni in toata lumea in ziua de azi.
    dati banii pe chinezarii si o sa va uitati cum lumea libera pierde teritorii si influente in favoarea unor dictaturi si oranduiri sociale net inferioare a ceea ce avem astazi. lumea auto e doar un aspect.
    8 6
  • Nu-i înjură nimeni pe americani sau pe englezi. Îi înjură pe sforarii care-i manipulează pe "liderii" occidentali, unul mai cretin sau mai cumpărat decât altul.

    Acum nici nu se mai ascund, totul se face la vedere.
    Dacă tu crezi că un decrepit senil ca Biden este calificat să fie președintele celei mai puternice țări (momentan), înseamnă că ești ori idiot de la natură, ori un ignorant spălat pe creier, ori plătit de ong-urile păpușarilor să faci propagandă.

    Ăla este atât de bolnav săracul, că nici de pe cartonașele primite cu indicații nu mai știe să citească. Și este președintele USA.
    Ce exemplu de forță mai vreți? Vreți să iasă în gura mare și să strige, bă idioților, nu vedeți că noi facem jocurile, punem pe cine vrem noi șef în lumea asta, oricăt de cretin ar fi, voi îl votați și noi îi scriem cartonaș când să vorbească când să să se ridice, când să stea jos?

    Să mai amintesc și de Greta?

    Restul este căcat ambalat în staniol vândut ca ciocolată. În curând vom fi și forțați să-l mâncăm și să zicem ce bun este.

    Acum Pax Americana s-a dus pe apa sâmbetei. Gata cu globalizarea păpușarilor. Acum să lupă cu dinții să mai păstreze și ei ce pot.

    Asta-i "democrația" pe care ne-au băgat-o pe gât.

    Ai ales de exemplu un ficus ambulant care a stat (la propriu) 10 ani la cârma țării numai pentru că primește mutările în plic și le execută întocmai. Acum poți să tragi linie și să vezi cât de bun a fost "alesul". Nu-ți fă griji, vei avea ocazia să votezi din nou, tot un "ales" care să stea și el 10 ani, ca să execute ordinele stăpânilor. Spor la vot.
    3 2
  • oricine
    Vrăjeala asta cu Yemen este o pregătire psihologică pentru un război ceva, care de fapt a și început prin bombardamente gheboase. Cât de tâmpiți trebuie să fim ca să credem că dacă ăia au capturat o singură navă și aia goală s-a blocat comerțul mondial ? Și asta în condițiile în care jandarmul mondial stă acolo cu și îi așteaptă să iasă din vizuină. Iar într-un documentar despre Yemen arăta că de la 10 ani toți se droghează.
    3 2
  • Banditos
    Cât de tâmpiți trebuie să fim ca să credem că dacă ăia au capturat o singură navă și aia goală s-a blocat comerțul mondial ?

    esti singurul de pe aici care pune problema atat de simplist
    4 1
  • @oricine

    Pffff, bravo, Bond, te-ai prins, nu? Și cât s-au strofocat americanii... Ai grijă când traversezi strada.
    1 1
  • Catalin
    Și prețurile la energie vor crește din cauza Marii Roșii, și nivelul dobânzii cheie, și prețul fierului beton și a cărămizii Porotherm dar și a Daciei Șpring. Era să uit de Spring
    1 1
  • Uncle Sam
    Recunoasterea dupa unul din bombardamente a aratat incendiul imens al unui depozit de slapi al armatei houti. Asta nu-i impiedica pe yemeniti sa mestece khat in continuare. Bineinteles o comanda masiva de noi slapi ignifugi mai performanti a fost deja lansata principalilor jucatori in domeniu, India si China. Iata cum o decizie pripita a US Navy ajuta la cresterea economica a BRICS, desi inca este neclar cu ce vor plati yemenitii. Probabil cu ceva fonduri din rezerva speciala a ayatolahului khomeini.
    2 0
  • @ignis
    voteaza simion daca vrei ceva dacic!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru