Tesla suspendă producția la uzina din Germania, din cauza atacurilor din Marea Roșie

de Alexandru Monenciu
Vineri, 12.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla este nevoită să suspende producția la uzina din Germania, pentru o perioadă de 2 săptămâni, din cauza atacurilor asupra navelor comerciale din Marea Roșie.

În prezent, Marea Roșie este un loc periculos pentru navele comerciale, acestea fiind atacate constant de către militanții iranieni Houthi, solidari cu grupul palestinian Hamas. Acest lucru obligă navele să opteze pentru rute alternative.

Tocmai de aceea, foarte multe companii care depind de componente din Asia se văd nevoite să ia măsuri. Printre ele se numără și Tesla, care importă foarte multe componente pentru baterii din China.

Din cauza atacurilor și, implicit, a unei penurii de componente, Tesla se vede nevoită să suspende producția, timp de 2 săptămâni, la uzina din Germania.

Procesul de asamblare a modelelor electrice va fi suspendat în perioada 29 ianuarie-11 februarie.

"Conflictele armate din Marea Roșie și schimbările asociate în rutele de transport între Europa și Asia prin Capul Bunei Speranțe au, de asemenea, un impact asupra producției din Gruenheide", a declarat producătorul auto. "Timpii de transport considerabil mai lungi creează un decalaj în lanțurile de aprovizionare."

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru