Spa, antrenamente 2: Hamilton, cel mai bun timp

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 28.08.2009
Lewis Hamilton a realizat cel mai bun timp in a doua sesiune de antrenamente libere de la Spa-Francorchamps, devansandu-i pe Timo Glock si Kimi Raikkonen.

Dupa o prima sesiune bulversata de o ploaie relativ puternica, echipele si pilotii au profitat la maxim de a doua portie de antrenamente libere de vineri.

Chiar daca sesiunea a fost intrerupta pentru 4 minute dupa ce unul dintre capacele pneurilor lui Luca Badoer au zburat pe pista, lucrurile au revenit in scurt timp la normal, iar pilotii si-au reintrat in ritm.

In cele din urma, Lewis Hamilton a fost cel care a realizat cel mai bun timp, dupa ce pilotul echipei McLaren a fost cronometrat cu 1:47.201 in ultimele minute ale sesiunii. Campionul mondial a fost urmat in clasament de Timo Glock, Kimi Raikkonen si Mark Webber, in timp ce Romain Grosjean a produs marea surpriza si s-a clasat pe locul 5.

Toyota a dat semne de revenire, intrucat performanta lui Glock a fost completata de locul 6 izbutit de Jarno Trulli, italianul plasandu-se in spatele unui excelent Giancarlo Fisichella. La randul sau, Jaime Alguersuari a facut o figura frumoasa terminand pe locul 9, in spatele lui Robert Kubica, insa in fata lui Sebastian Vettel.

Dublul campion mondial Fernando Alonso a obtinut locul 14, insa marea dezamagirea a fost consemnata indreptul echipei Brawn GP, dupa ce Jenson Button si Rubens Barrichello au terminat doar pe locurile 17 si, respectiv, 18.

Reamintim ca aceste sesiuni de antrenamente sunt decisive pentru a evidentia daca Brawn GP a rezolvat problemele cu incalzirea pneurilor care au impedicat echipa sa obtina rezultate convingatoare la Silverstone sau Nurburgring.

Asa cum era de anticipat, Luca Badoer a fost cel mai lent pilot de pe circuit, italianul in varsta de 38 de ani fiind cronometrat cu 1:49.211, cu doua secunde mai lent decat liderul Hamilton.

Rezultatele complete ale sesiunii sunt disponibile aici.

Ultima sesiune de antrenamente libere va avea loc sambata cu incepere de la 12:00, ora Romaniei.

Comentarii (9)

  • Super
    O sa domine si weekend-ul acesta, sunt convins ca in calificari va pleca din prima sau a doua linie. A fost vrajeala ca masina Mclaren nu ii competitiva a Spa. Cand esti peste Red Bull si Ferrari cu -500, si la un circuit ca si Spa tot mai pastrezi ceva un -100 -200. Oricum figura frumoasasi felicitari pentru Raikkonen, nu ma asteptam sa fie atat de aproape de Lewis avand in vedere ca Ferrari nu mai dezvolta masina.
    0 0
  • @Mclaren_Mircea_1984
    Nu stiu care e problema cu voi care le judecati pilotii dupa timpii efectuate la antrenamente libere. Nu cred ca Button si Barichello chiar ar fi pe 17 respectiv 18....si chiar crezi ca Grosjean si Fisico sunt acolo pe 5, 6 ??? Vorbin dupa cursa , ca deobicei.....
    0 0
  • @jolerto
    lasa-i ma sa se bucure...acum cand isi vad si ei favoritul pe primul loc...normal..dupa cursa:)
    0 0
  • @scuderia
    Nu numai atunci ne bucuram cand favoritul nostru este pe primul loc ci si cand este al doilea sau al treilea. Or fi ele doar antrenamente insa de multe ori aceste antrenamente reflecta si puterea monoposturilor pe circuitul respectiv. Toti pilotii folosesc aceste antrenamente pt a-si seta masinile cat mai bine pt cursa de duminica. Bineinteles ca pot sa apara si surprize dar pana atunci dorim sa ne bucuram pt fiecare "victorie" a favoritului nostru. Exact asa ai proceda si tu daca favoritul tau ar castiga macar o sesiune de antrenament.
    0 0
  • antrenamente
    Ca de obicei sint doar antrenamente.Dupa cursa se discuta.Inca nu am invatat mare lucru pina acum.Dar imi place sa vad ca nu mai aveti rabdare...
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Spa
    Diferentele sunt foarte mici, in afara de ultimii doi restul sunt intr-o secunda. O sa fie interesanta cursa, dar discutam dupa :)
    0 0
  • relaxarea
    McLaren este in mod cert o echipa puternica.Si-au revenit,asta fara niciun dubiu.Mi-e greu sa cred ca vor pierde locul 3. Hamilton este un pilot talentat,pana la urma este campionul mondial en titre.Pot sa-i inteleg pe fani:),mai greu discursul unora care,in mod regulat si perfect "tintit" provoaca "reactii",iar asta e eufemism....Acelasi lucru se intampla si cu fanii Ferrari.Ma gandeam ca aici fiind un alt fel de sport,vom avea un alt fel de "public"-fani.Se contureaza insa convingerea ca,de cele mai multe ori nu ne deosebim de "ultrasii" stadioanelor.Va invit sa experimentam relaxarea si fair play-ul.Nu de alta,dar "muschii",daca exista, pot fi folositi si in alt context..:)
    0 0
  • NeoGalaxy
    @diesel08
    Fii serios, suntem romani in orice am face. Iar mentalitatile se schimba foarte greu, nu imposibil, dar foarte foarte greu.
    0 0
  • NeoGalaxy
    am putea incerca aici.E o chestiune de vointa.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru