Spania va rămâne în calendarul Formulei 1 până în 2019

de Daniel Popescu
Sambata, 09.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Circuitul de la Barcelona şi-a prelungit contractul pentru găzduirea Marelui Premiu al Spaniei cu trei sezoane până în 2019.

Esential 2019 este anul in care expira noul contract al circuitului de la Barcelona cu Formula 1
Circuitul de la Barcelona a debutat în calendarul Formulei 1 în 1991, iar actualul contract era valabil inclusiv pentru ediţia din sezonul 2016.

În mijlocul numeroaselor speculaţii cu privire la structura calendarului competiţional pentru anii următori, organizatorii au anunţat prelungirea contractului cu Bernie Ecclestone pentru încă trei sezoane. Astfel, Spania are prezenţa asigurată în calendarul Formulei 1 cel puţin până în 2019.

Numeroase alte circuite din Europa se află însă într-o situaţie dramatică din cauza pretenţiilor financiare ale lui Ecclestone. Germania nu va găzdui nicio cursă în acest an după ce circuitele de la Hockenheim şi Nurburgring nu au ajuns la niciun acord cu Ecclestone, în timp ce faimoasa cursa de la Monza riscă de asemenea să fie exclusă din calendar în 2017 din cauza neînţelegerilor financiare dintre cele două părţi.

În schimb, Formula 1 se pregăteşte de ediţia inaugurală a cursei din Azerbaidjan programată pentru 2016, care va marca reînvierea conceputului de Mare Premiu al Europei.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru