Statistici pentru Marele Premiu al Spaniei

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 06.05.2009
Va prezentam cateva statisitici referitoare la Marele Premiu al Spaniei din acest weekend.

Formula 1 revine in cele din urma in Europa. La fel ca si in ultimii ani, gazda primei curse europene a anului este circuitul de la Catalunya. Iata cele mai interesante statisitici legate de Marele Premiu al Spaniei ce va avea loc in acest weekend.

VICTORII

- Jenson Button a castigat trei dintre primele patru curse ale noului sezon

- Fernando Alonso este pilotul cu cele mai multe victorii dintre cei prezenti in prezent in F1 (21), fiind urmat de Kimi Raikkonen (17), Felipe Massa (11) si Lewis Hamilton (9).

SPANIA

- Incepand din sezonul 2001, pilotul care a plecat din pole position in Marele Premiu al Spaniei a reusit de fiecare data sa isi adjudece victoria.

- Michael Schumacher este singurul pilot care a castigat Marele Premiu al Spaniei fara sa plece din pole position. Se intampla in 1996, cand germanul pilota pentru Scuderia Ferrari

- Ferrari a castigat ultimele doua curse din Spania si 6 Grand Prix-uri dintre ultimele 8.

CALIFICARI:

- Ferrari si McLaren nu au reusit inca sa se califice pe prima linie a grilei de start.

Ultima oara cand McLaren si Ferrari au realizat o astfel de contra-performanta timp de patru curse consecutive a fost in 1996-1997.

- Victoria lui Button din Marele Premiu al statului Bahrain a fost prima realizata de un pilot care nu pleaca din pole position de la Marele Premiu al Japoniei din octombrie 2008.

PODIUM

- Ferrari si McLaren nu au reusit sa termine pe podium niciuna dintre ultimele patru curse. Ultima oara cand s-a intamplat acest lucru a fost in 1993 (Canada, Franta, Marea Britanie si Germania). Intre ianuarie 1980 si mai 1981 au existat 19 curse consecutive in care niciunul dintre pilotii Ferrari si McLaren nu s-ua pozitionat pe podium.

PUNCTE

- Timo Glock a terminat in puncte ultimele sase curse.

Via | Reuters

Taguri: Spania, statistica

Comentarii (2)

  • cursa din 1996 castigata de schumacher a fost votata ca cea mai frumoasa din istorie
    0 0
  • schimbari
    cind se afiseaza programul schimbarilor?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru