Statistici pentru Marele Premiu al statului Singapore

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 23.09.2009
Va prezentam cele mai interesante statisitici premergatoare Marelui Premiu al statului Singapore din acest weekend.

Singapore gazduieste in acest weekend cea de-a doua cursa pe timp de noapte din istoria competitiei. Chiar daca cursa inaugurala a avut loc cu numai un an in urma, apropierea de finalul sezonului marcheaza aparitia catorva statistici interesante.

TITLU

Brawn GP are ocazia de a deveni prima echipa care castiga titlul mondial al constructorilor la primul sezon in Formula 1, in cazul in care va castiga cu 14 puncte mai mult decat rivalii de la Red Bull Racing.

VICTORII

Sase piloti au castigat curse in acest sezon: Jenson Button, Sebastian Vettel, Mark Webber, Lewis Hamilton, Rubens Barrichello si Kimi Raikkonen. Acestia reprezinta culorile a patru echipe: Brawn GP (8), Red Bull (3), McLaren (1) si Ferrari (1), prima reusind sa termine pe primele doua pozitii in patru ocazii. In clasamentul all-time, Ferrari a adunat 210 victorii, McLaren 163, iar Williams 113.

POLE POSITION

Sapte pilotii au obtinut pole positionul in acest sezon: Button, Vettel, Webber, Hamilton, Jarno Trulli, Alonso si Fisichella.

De asemenea, sapte dintre pilotii care au plecat din pole position au castigat cursele respective in primele 13 etape ale sezonului. Force India a reusit performanta de a ocupa un loc pe prima linie a grilei de start in ultimele doua Mari Premii, in timp ce Ferrari nu a obtinut niciun pole position in acest sezon.

SINGAPORE

Cursa inaugurala din sezonul 2008 a fost prima desfasurata pe timp de noapte in intreaga istorie a Formulei 1, iar circuitul Marina Bay este al doilea intr-un top al celor mai lente circuite din calendar.

Via | Reuters

Comentarii (1)

  • si care e primul
    banuiesc ca monte carlo
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru