OFICIAL: Webber rămâne la Red Bull şi în sezonul 2013!

de Daniel Popescu
Marti, 10.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing a anunţat oficial că i-a prelungit contractul lui Mark Webber pentru sezonul 2013 al Formulei 1.

Esential 2007 este sezon in care a debutat Mark Webber la Red Bull Racing
9 victorii a obtinut Webber la volanul unui monopost Red Bull Racing
Red Bull Racing va avea anul viitor aceeaşi linie de piloţi din ultimele patru sezoane, după ce actuala campioană mondială a anunţat oficial că i-a prelungit contractul lui Mark Webber pentru 2013.

Informaţia a fost dezvăluită la numai câteva zile după ce şeful Christian Horner anunţa că negocierile cu pilotul australian vor începe în perioada imediat următoare, iar consultantul Helmut Marko declara că decizia va fi luată abia în luna august. Webber susţine că decizia de a rămâne la Red Bull Racing a fost una logică în contextul relaţiei de lungă durată şi a performanţelor din ultima perioadă.

"Sunt la Red Bull din 2007 şi în această perioadă am obţinut noua victorii. Sunt foarte încrezător, cunosc bine echipa şi mă simt foarte confortabil aici.

Am crescut împreună pe parcursul anilor şi simt că este în mod cert lucrul potrivit să rămân la Red Bull pentru încă un sezon. Este grozav să pot face un anunţ la scurt timp după victoria de la Silverstone şi aştept cu nerăbdare să concurez la limită", a declarat australianul.

La rândul său, Horner consideră că prelungirea contractului lui Webber a fost pasul firesc pe baza rezultatelor obţinute de acesta în ultimii ani.

"Mark a pilotat foarte bine în primele nouă curse ale sezonului, iar performanţele sale au fost impresionante. A obţinut o mare parte din succes în F1 cu Red Bull Racing şi împreună avem 10 pole-uri, nouă victorii şi 31 de podiumuri. Întrucât există o dorinţă majoră din partea ambelor părţi de a continua parteneriatul, a fost o deczie logică să extindem relaţia şi confirmăm cu mare plăcere că Webber va pilota pentru noi în 2013", a precizat el.

Sebastian Vettel, coechipierul lui Webber încă din 2009, are contract cu Red Bull Racing până la finalul sezonului 2014.

Via Red Bull Racing

Comentarii (4)

  • Sunt putin dezamagit...as fi vrut sa il vad in sezonul urmator la Ferrari alaturi de Alonso.....pe scurt Massa va ramane si in 2013 probabil.
    6 4
  • AndreiF1
    @Webber la Red Bull si in 2013, era de asteptat zic eu pentru ca in acest moment pare favorit la fel cum a fost in 2010, chiar daca pe final s-a dovedit a fi exact invers asa cum probabil se va intampla si anul acesta. Sa speram totusi ca Massa o sa fie inlocuit... ma uit in clasamentul pilotilor si observ ca Alonso are doar de 5.6 ori mai multe puncte ca Massa...
    4 2
  • AndreiF1 nustiu pentru ce il urasti tu asa tare pe Massa sau poate mai degraba esti fan Perez sau Di Resta desre care sa speculat ca ar fi posibili inlocuitori a lui Massa si iti doresti cai mai repede sa-l vezi alungat de la echipa,dar nu uita ca Ferrari ii datoreaza foarte multe lui Felipe pentru rezultatele obtinute de cind el este la echipa....sa nu uitam cit de mult la ajutat pe Raikonen in 2007 cind a cucerit titlul de campion,fara de ajutorul caruia nu izbutea sa cistige,iar mai apoi a venit Alonso care la fel ii este dator cu foarte multe lui Felipe,toate experimentele care se fac la Ferrari se testeaza intii pe Massa si daca sunt bune sunt adoptate si de Alonso pentru a nu risca prea mult....si credema ca daca la echipa ar veni unul la fel cum fost Raikonen care nu ajta niciodata pe nimeni si nu este recunoscator pentru nimic atunci am mai vedea noi asa diferenta intre Alonso si celalalt pilot din echipa,si cred ca Ferrari il vor pastra la echipa si sezonul viitor pentruca ei au foarte mare nevoe de el si se bazeaza pe el foarte mult...acum cred ca ar fi tipul sa te gindesti mai bine inainte de ai zice ceva si de a murdari imaginea cuiva
    0 0
  • iar fiindca articolul ii este dedicat lui Webber as vrea sa-l feliciti pentruca a facut o alegere logica si cit se poate de buna
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru