Red Bull neagă favorizarea lui Vettel la Silverstone

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 11.07.2010
Red Bull a negat că Sebastian Vettel este favorizat la Silverstone, după ce germanul a utilizat în calificări singură aripă faţă de specificaţie nouă disponibilă.

Calificările pentru Marele Premiu al Marii Britanii au redeschis speculaţiile privind favorizarea lui Sebastian Vettel în cadrul echipei Red Bull Racing în defavoarea lui Mark Webber.

Red Bull a adus la Silverstone două aripi faţă de specificaţie nouă, câte una pentru fiecare pilot, însă Vettel şi-a deteriorat propria aripa faţă în ultima sesiune de antrenamente. Pe baza poziţiei în clasament, Red Bull a decis ca Vettel să beneficieze în calificări de singură aripă faţă de specificaţie nouă rămasă disponibilă, în timp ce Webber a fost obligat să revină la aripa faţă de specificaţie mai veche.

În cele din urmă, Vettel a obţinut pole position-ul la Silverstone după ce l-a devansat pe Webber cu o zecime de secundă, iar pilotul australian a fost extrem de supărat la conferinţa de presă de după calificări.

Cu toate acestea, Christian Horner, şeful echipei austriece, susţine că Red Bull avea o datorie morală să-i furnizeze lui Vettel noua aripa faţă datorită faptului că este mai bine poziţionat în clasament.

Mai mult decât atât, britanicul afirmă că între cele două tipuri de aripi faţă nu există nicio diferenţă din punct de vedere al timpilor realizaţi pe circuit. Întrebat dacă Vettel este favorizat la Red Bull, Horner a replicat.

"Nu cred. Cred că performanţa dintre cei doi piloţi a fost foarte, foarte strânsă şi foarte, foarte echilibrată. Din păcate, ne-am aflat în ipostaza de a avea o singură aripă faţă de o anumită specificaţie, care a avut caracteristici uşor diferite. Ambii piloţi au incercat-io vineri şi una dintre ele a avut rezultate mai bune decât cealaltă. Şi a fost încercată din nou sâmbătă dimineaţă. Din păcate, uneori trebuie să iei o decizie dificilă şi, cu o singură aripă faţă disponibilă şi pe baza poziţiei din campionat, acesta fiind criteriul utilizat, aripa faţă a mers la Vettel", a explicat Horner modul în care Red Bull a luat această decizie.

În plus, britanicul în vârstă de 36 de ani a întărit faptul că Red Bull îi sprijină în mod egal pe ambii piloţi şi că, dacă ar fi vrut să-l favorizeze pe Vettel, nu l-ar fi lăsat pe Webber să testeze noua aripa faţă.

"Nu plănuim să avem un astfel de scenariu.

Dacă am favoriza un pilot, i-am oferi de asemenea acelui pilot o aripă de rezervă. Nu ar exista un pilot care să aibă două astfel de aripi la dispoziţie. Vom continua să-i sprijinim pe amândoi în cel mai bun şi corect mod posibil. Dar în unele ocazii trebuie să iei o decizie dificilă, iar sâmbătă a fost una dintre acele circumstanţe", a mai precizat el.

Conflictul dintre Vettel şi Webber de la Silverstone vine la numai câteva săptămâni după ce aceştia au declanşat o dezbatere de amploare în presă după ce s-au acroşat în Marele Premiu al Turciei.

Via | Autosport

Comentarii (4)

  • @corectie
    vettel nu "si-a deteriorat aripa fata". pur si simplu a cedat
    7 7
  • Figuri
    as vrea sa-i ajunga odata Ferrari siMclaren si sa mai termine cu ei
    7 3
  • horner asta ne crede prosti
    5 1
  • Tactica
    Eu cred ca se pune prea mare accent pe acest caz. Dar cred ca tot asa se interpreta daca RB monta aripa la Webber ...(?)... . Parerea mea este ca se da un razboi psihologic acerb in culise de catre marile echipe (Ferrari, Mclaren) care se simt deranjate de suprematia destul de evidenta a RB. Cum ne-au dovedit cursele din acest sezon, nu prea au gasit solutia cu care sa-i invinga pe pista, doar ei insisi (RB) se pot invinge singuri. Asta este o parere doar.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru