Super Aguri ar putea reveni in Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 06.05.2009
Super Aguri ar putea reveni in Formula 1 in sezonul 2010 in contextul implementarii unui buget maxim anual in Formula 1.

La aproximativ un an dupa ce s-a retras din Formula 1 ca urmare a problemelor financiare, Aguri Suzuki a dezvaluit ca este interesat de o revenire in Marele Circ la conducerea propriei sale echipe.

"Daca este posibil din punct de vedere fizic, cu siguranta mi-ar placea sa revin in Formula 1", a declarat Suzuki pentru publicatia nipona Sankei Sports.

Super Aguri a fost obligata sa se retraga din competitie inainte de Marele Premiu al Turciei din 2008, dupa ce Honda, constructorul care oferea echipei monopost si asistenta tehnica, a refuzat sa sprijine financiar team-ul pana la finalul sezonului, iar o intelegere cu un grup de investitii german a cazut in ultimul moment.

Posibila revenire a echipei Super Aguri in Formula 1 este legata de decizia FIA de a implementa un buget maxim anul voluntar de 40 de milioane de lire sterline incepand din sezonul 2010, fapt ce a atras deja un interes crescut pentru competitie si din aprtea altor echipe.

De altfel, FIA a alocat 26 de locuri pentru grila de start a Formulei 1 pentru 2010, ceea ce insemana ca vor fi acceptate inca cel mult 3 echipe in competitie.

Pana in prezent, USF1 Team, Lola si Aston Martin si-au manifestat oficial interesul de a intra in Formula 1 anul viitor.

Via | Reuters

Taguri: Super Aguri

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru