Symonds ar putea reveni în F1 la Williams

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 19.05.2010
Pat Symonds ar putea deveni consultantul echipei Williams pentru dezvoltarea monopostului pentru sezonul 2011 al Formulei 1.

Federaţia Internaţională de Automobilism a redus recent suspendarea lui Pat Symonds în Formula 1 de la cinci la trei ani, însă oficialul britanic poate reveni în competiţie chiar de anul viitor în funcţia de consultant.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia italiană Autosprint, fostul director al departamentului de inginerie al echipei Renault negociază un posibil rol de consultant la Williams prin intermediul propriei sale companii, Neutrino Dynamics. Britanicul ar urma să se ocupe de dezvoltarea monopostului FW33 pentru sezonul 2011, Williams sperând să revină în prim-planul competiţiei după mai multe sezoane modeste.

Symonds este unul dintre cei mai respectaţi ingineri din Formula 1, însă reputaţia sa a fost ştirbită de scandalul Crashgate în care a fost implicat la Marele Premiu al statului Singapore din 2008, când Nelson Piquet Jr a provocat un accident în mod intenţionat pentru a favoriza victoria lui Fernando Alonso.

Un alt inginer cunoscut în lumea Formulei 1, Pat Fry, ar putea fi în atenţia echipelor Red Bull, Mercedes GP, Toro Rosso sau Force India, la numai câteva săptămâni după ce şi-a dat demisia de la McLaren din funcţia de designer-sef. Până în prezent, britanicul nu a confirmat ce planuri de viitor are.

Via | GMM

Comentarii (1)

  • pacat
    Pacat de el e un inginer bun. Daca revine la williams poate ajunge in plutonul fruntas.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru