Topul piloţilor care au condus curse în 2010

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 18.06.2010
Mark Webber este lider într-un top al piloţilor care s-au aflat pe prima poziţie în curse pe parcursul sezonului 2010.

Chiar dacă McLaren Mercedes a a câştigat ultimele două curse şi a preluat conducerea în ambele clasamente generale, Red Bull Racing continuă să fie lider în privinţa numărului total de tururi în care a fost pe prima poziţie pe parcursul primelor opt Mari Premii din acest sezon.

Astfel, din cele 491 de tururi efectuate de piloţi în 2010, Mark Webber a fost lider în 210 dintre acestea, fiind urmat de coechipierul său Sebastian Vettel cu 117 tururi. Prin urmare, Red Bull Racing a condus în 327 de tururi în 2010, ceea ce înseamnă un procentaj impresionant de 66.6%.

La mare distanţă de echipa austriacă se află McLaren Mercedes, care a condus în 128 tururi prin Jenson Button (73 tururi) şi Lewis Hamilton (55 tururi).

Cu excepţia celor patru piloţi ai echipelor de top, doar trei alţi concurenţi au reuşit să fie în fruntea unei curse de Formula 1 în acest sezon. Este vorba despre Fernando Alonso de la Scuderia Ferrari (18 tururi) şi Nico Rosberg de la Mercedes GP (17 tururi), în timp ce Sebastien Buemi a fost lider pentru un singur tur în Marele Premiu al Canadei înainte de efectuarea primei sale opriri la boxe.

Via | GMM

Comentarii (5)

  • Top piloti
    Bravo Automarket. Este foarte interesanta aceasta statistica.

    Power RBR~
    8 3
  • salutare
    ptr NeoG referitor la un articol mai vechi,cel cu Montezemolo si echipele mici!
    Fernando Alonso may have come to terms with missing out on a win in Canada but Ferrari president Luca di Montezemolo isn’t quite so sanguine.

    And he’s taken aim at his favourite target – the new teams – telling La Gazetta dello Sport:

    Cars who perform at GP2-level should not be allowed to participate in F1 races because they are supposed to race on Sunday mornings.
    Luca di Montezemolo


    He added:

    Our car’s race pace was good enough for victory [in Canada]. Let’s hope that, in the future, there won’t be mistakes in pushing a button nor in lapping cars that put us at a disadvantage, because we’ve already gone though that.
    Luca di Montezemolo

    By “mistakes in pushing a button” he’s possibly referring to a perceived delay in backmarkers being shown blue flags, which is partly handled by an electronic system.

    Montezemolo’s grudge against F1’s three new teams has been documented here twice before.

    And I’ve explained before why Montezemolo is wrong to argue for three-car teams (his preferred alternative to the new teams), that F1 racers already have it much easier than drivers in other series when it comes to lapping backmarkers and why a revival of the 107% rule isn’t needed.

    So, as some people asked in the fourm, why bother commenting on this again?

    Because Montezemolo’s latest assertions are wildly wrong. The new teams have improved so much since the start of the season that his case against them is redundant.

    At Canada Lotus cut their performance deficit to the fastest team to a new low of 4.17%. For the first time, their best lap of the weekend was within 1% of the midfield runners.

    Heikki Kovalainen qualified just 0.2 seconds behind Kamui Kobayashi’s Ferrari-powered Sauber. Four of the other new cars (aside from Karun Chandhok’s hobbled HRT) were within 1.4 seconds.

    Kovalainen was 2.3 seconds slower than the fastest car in Q1 on Sunday. Go back to the same race four years ago and the two Super Aguris were 3.7 seconds off the pace. Yet Montezemolo didn’t get quite so worked up about them.

    Why? Because he wasn’t pushing his dream of a three-car Ferrari team back then: an idea which is not popular among the other teams nor with the majority of fans.

    On top of that, while complaining about how hard done-by he thinks Alonso was, he does a disservice to his other driver. Montezemolo overlooked the brilliant, opportunistic pass Felipe Massa put on Adrian Sutil while the Force India driver was preoccupied with a backmarker.

    That is part and parcel of racing. The president of a company who are rightly proud of their tradition of motor sport should not need that explaining to him
    2 7
  • NeoGalaxy
    Una din pasiunele mele, cursele de Formula 1!
    Sa vin si eu cu cateva citate, pentru ca asa este moda de pe aici. Eu ti-am spus parerea mea, daca tu nu esti in stare sa ai o parere si ai nevoie de un citat... ma retrag politicos din discutie. Eu personal nu sunt nici impotriva echipelor mici nici pentru. Am fost fan Tyrell, Arrows si Minardi, acuma imi plac doar cei de la Sauber si Force India. Dar de progrese... nu as vorbi prea mult. Este posibil ca Lotus sa fi progresat mult dar rezultatele sunt zero pana acum. Evident sunt de urmarit, singura lor bucurie este ca sunt cei mai buni din cele 3 echipe noi, asta daca excludem Sauber ca echipa noua. Daca in schimb te uiti la situatia punctelor, si te gandesti ca Sauber au fost lasati de izbeliste, fara motor, fara fonduri si fara suportul celor de la BMW, iar cei de la Lotus au avut si un motor extraordinar (cei de la Ferrari sunt niste forumisti nu?) au avut timp sa lucreze la masina si totusi au exact 0 puncte... atunci cea mai buna echipa noua este Sauber, iar cei de la Lotus raman cu visatul. Esti fan Lotus foarte bine, eu sunt fan Sauber asa ca... putin probabil sa discutam vre-odata din acelasi pct de vedere. Dar daca echipa noua Lotus nu este echipa veche Lotus... atunci de poarta acelasi nume si de ce se pregatesc sa aniverseze 500 de curse?
    8 4
  • buna
    am inserat acel material,pentru a sublinia altceva,dar vad ca tu,tot cu Lotus o tii!!!
    Daca nu ai ghicit ce anume,iti explkic:moytivul pentru care Montezemolo,face aceste declaratii,de la inceputul sezonului.
    Faptul ca se pregatesc sa sarbatoreasca 500 de mari premii,este o actiune de PR,de multumit sponsorii si de atras altii noi,ce e asa greu de inteles.Pun pariu ca in saptamanile dinaintea acestui eveniment se va vorbi 'non stop",despre echipa Lotus,pe CNN,unul din sponsorii lor!
    2 5
  • corectura
    am inserat acel material,pentru a sublinia altceva,dar vad ca tu,tot cu Lotus o tii!!!
    Daca nu ai ghicit ce anume,iti explic:motivul pentru care Montezemolo,face aceste declaratii,de la inceputul sezonului si tot o tine cu eliminarea noilor echipe din Formula1,nu este legata de vreo echipa anume,ci de dorinta lui de a avea 3 masini Ferrari pe circuit.Numai ca FIA si formula1,are mult mai mult de castigat,decat daca ar avea echipele de top 3 masini pe circuit si aici ma refer la sponsori,spectatori,circuite noi,public nou,marketing,intr-un cuvant!!!
    Faptul ca cei de la Lotus se pregatesc sa sarbatoreasca 500 de mari premii,este o actiune de PR,de multumit sponsorii si de atras altii noi,ce e asa greu de inteles.Pun pariu ca in saptamanile dinaintea acestui eveniment se va vorbi 'non stop",despre echipa Lotus,pe CNN,unul din sponsorii lor!Culmea,ei nefiind interesati de Formula1,pana nu a aparut Lotus,e adevarat ca si contextul crizei a facut posibil lucrurul acesta,dar totusi,nu e deloc rau pentru o echipa noua,dar cu un nume in spate,sa atraga noi sponsori in F1!!!
    2 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru