Toro Rosso vrea să-l recruteze pe James Key în locul lui Giorgio Ascanelli

de Daniel Popescu
Vineri, 10.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toro Rosso se pregăteşte de o schimbare majoră în structura departamentului tehnic: James Key îl va înlocui pe Giorgio Ascanelli în funcţia de director tehnic.

Esential 6 puncte a castigat Toro Rosso in primele 11 curse ale sezonului
Toro Rosso a decis să renunţe complet la dezvoltarea actualului monopost, după ce Daniel Ricciardo şi Jean-Eric Vergne au câştigat împreună doar şase puncte în primele 11 curse ale sezonului.

Nemulţumit de lipsa de progres a echipei din prima oparte a anului, patronul Dietrioch Mateschitz a luat deja primele măsuri drastice prin renunţarea la serviciile directorului tehnic Giorgio Ascanelli. Mutarea nu a fost încă anunţată în mod oficial, însă a fost vehiculată de presa internaţională încă dinaintea Marelui Premiu al Ungariei.

Principalul obiectiv al echipei este recrutarea lui James Key, fostul director tehnic al celor de la Sauber, care este considerat principalul artizan al progreselor înregistrate în ultima perioadă de echipa elveţiană. Britanicul nu va putea însă începe munca până în luna septembrie, conform înţelegerii prin care s-a despărţit de Sauber, iar acest lucru ar putea reprezenta o problemă în condiţiile în care dezvoltarea unui monopost de Formula 1 începe încă din vară.

Urmareste Automarket
În plus, Toro Rosso vrea să-şi întărească semnificativ departamentul aerodinamic, întrucât acesta este unul dintre principalele puncte slabe ale monopostului.
Totuşi, Nicolo Petrucci va rămâne şeful departamentului de aerodinamică, iar Jon Tomlinson va fi în continuare şeful tunelului de vânt.

Via Autosport Magazine

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru