Toto Wolff confirmă că Marussia a vrut să fuzioneze cu Williams sau Sauber

de Daniel Popescu
Luni, 02.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes, a confirmat că Marussia a negociat fuzionarea cu Williams sau Sauber, însă susţine că aceasta tranzacţie nu este posibilă.

Esential 12.2 este procentul de actiuni pe care Toto Wolff le detine la Williams
Presa internaţională a relatat recent că Marussia a încercat să fuzioneze cu Williams şi, ulterior, cu Sauber, ca urmare a unui amplu plan prin care în Formula 1 să rămână numai opt echipe care să furnizeze câte trei monoposturi.

Informaţiile au fost confirmate de Toto Wolff, directorul de motorsport al celor de la Mercedes care deţine în continuare 12.2% din acţiunile Williams. Practic, Marussia a vrut să cumpere acţiunile deţinute la Williams de Wolff. Omul de afaceri austriac susţine însă că planurile de fuziune nu pot fi îndeplinite tocmai pentru că ar însemna lichidarea actualei echipe Marussia.

Una dintre discuţiile pe care le-am avut a fost cu Marussia, dar ei au discutat şi cu Sauber.

Toto Wolff
Director de motorsport Mercedes
"Una dintre discuţiile pe care le-am avut a fost cu Marussia, dar ei au discutat şi cu Sauber.
Vorbim despre un individ care finanţează echipa cu 50-70 de milioane pe an fără să obţină nimic. Apoi ai o echipă care se finanţează singură şi unde poţi cumpăra un pachet minoritar de acţiuni pentru a ajunge în consiliul de administraţie. În acelaşi timp, în loc să plăteşti 50-70 de milioane pe an, plăteşti 20-30 şi îţi promovezi propriul brand. Ar însemna ca Marussia să se închidă şi de aceea discuţiile nu au ajuns nicăieri"
, a declarat el.

Wolff caută de mai mult timp un cumpărător pentru pachetul de acţiuni pe care îl deţine la Williams pentru a evita un conflict de interese cu Mercedes, însă insistă că nu va vinde acţiunile primului ofertant.

"Nu aş acţiona niciodată împotriva intereselor lui Frank Williams. Trebuie să găsesc partenerul potrivit. Trebuie să fie cineva care cumpără acţiunile şi pentru familie şi care poate deveni sponsor sau poate aduce un plus de valoare pentru Williams", a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru