Turcia, antrenamente 3: Vettel, cel mai rapid la Istanbul

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 29.05.2010
Sebastian Vettel a stabilit cel mai bun timp în ultima sesiune de antrenamente din Turcia, după ce i-a devansat în ultimele secunde pe Nico Rosberg şi Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton a dominat aproape în întregime ultima sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al Turciei, însă Sebastian Vettel (Red Bull) a terminat pe prima poziţie cu un ultim efort în secundele de final, când a fost cronometrat cu 1:27.086.

Tot atunci, Nico Rosberg (Mercedes GP) s-a poziţionat pe locul 2 şi l-a retrogradat pe pilotul echipei McLaren până pe locul 3, britanicul terminând totuşi în faţa lui Mark Webber (Red Bull Racing).

Robert Kubica a continuat să fie competitiv la volanul monopostului Renault R30 şi a terminat pe locul 5, în faţa lui Fernando Alonso (Ferrari), Michael Schumacher (Mercedes GP) şi Jenson Button (McLaren).

Virajul cu numărul 8, compus în realitate din trei viraje de mare viteză, a provocat noi probleme, de data aceasta pentru Webber şi Hamilton. Amândoi au pierdut controlul volanului în acel loc, însă australianul nu a lovit nicio glisieră de protecţie, în timp ce Hamilton şi-a avariat nesemnificativ cele două pneuri spate.

Pe de altă parte, Webber a avut probleme cu pedala de acceleraţie în prima parte a sesiunii, pierzând din acest motiv aproape 15 minute.

Cel mai ghinionist pilot a fost însă Adrian Sutil, care nu a efectuat niciun tur cronometrat din cauza unor defecţiuni tehnice la sistemul hidraulic.

Clasamentul complet al sesiunii este disponibil aici.

Calificările pentru Marele Premiu al Turciei vor avea loc sâmbătă cu începere de la ora 14:00.

Comentarii (1)

  • ceau
    au revent lucrurile la normal!!!
    Ce spectaculos a iesit Ham in decor!!Parca era pe gheata!!!
    8 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru