Un american a cumpărat 5% din acţiunile Williams

de Daniel Popescu
Vineri, 20.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Antreprenorul american Brad Hollinger, care deţine 90 de spitale în Statele Unite, a cumpărat un pachet de 5% din acţiunile echipei Williams deţinute de Toto Wolff, directorul Mercedes Motorsport.

Esential 5% este pachetul de actiuni vandut de Toto Wolff
10% din Williams mai detine in prezent Toto Wolff
Toto Wolff deţine de mai mult timp un pachet de 15% din acţiunile Williams, pe care a decis să le vândă la scurt timp după ce a preluat rolul de director de motorsport al celor de la Mercedes.

Austriacul a ajuns în cele din urmă la un acord cu antreprenorul american Brad Hollinger, care deţine 90 de spitale în Statele Unite.

Potrivit înţelegerii, Hollinger a preluat un pachet de 5% din acţiunile Williams şi are opţiune de a achiziţiona şi restul pachetului de 10% deţinut de Wolff până la sfârşitul acestui an. Acesta susţine că a făcut aceasta achiziţie datorită potenţialului pe care îl are Formula 1 să se dezvolte dacă va apela la puterea reţelelor de socializare.

"Cred că Formula 1 este pe punctul de a intra pe o nouă creştere explozaiva.

Social media reprezintă o oportunitate pe care Formula 1 se poate baza pentru a progresa şi mai mult. Cred că asta va deschide o nouă piaţă în Statele Unite şi aş vrea să fiu implicat în acest proiect", a declarat el.

Afirmaţiile sale contrastează însă puternic cu cele ale lui Bernie Ecclestone, care şi-a exprimat opinia potrivit căreia creşterea în popularitate a retelor sociale este efemeră.

 Poveştile Formulei 1: Toto Wolff, pilotul de curse transformat în coproprietar de echipe

În urma tranzacţiei, Frank Williams deţine 52% din acţiuni, Wolff mai are 10%, Patrick Head alte 9%, iar Hollinger 5%. Restul de 24% din acţiuni se tranzacţionează pe bursa de la Frankfurt şi pot fi achiziţionate de orice investitor interesat, inclusiv din România.

Via Williams

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru