Un simulator de F1, cadoul perfect de Craciun

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 11.11.2009
Fanii Formulei 1 au ocazia sa experimenteze senzatiile traite la volanul unui monopost de Formula 1 prin intermediul unui simulator. Singura problema: acesta costa 135.000 de lire sterline.

Compania americana Hexatech a lansat o provocare inedita tuturor celor care vor sa faca un cadou deosebit cu ocazia sarbatorilor de iarna: un simulator de curse perfect functional, prin care utilizatorii vor avea posibilitatea sa intre in pielea unui pilot de Formula 1.

Simulatorul ofera o replica a fortelor G si a miscarilor pe care le simte un pilot de Formula 1 pe circuit prin intermediul unor pistoane hidraulice de mari dimensiuni. Utilizatorul isi urmareste propria evolutie pe trei monitoare LCD de 42", iar simulatorul poate fi adaptat atat pentru curse de Formula 1, cat si pentru raliuri si curse de NASCAR.

Si pentru ca toate lucrurile bune au un pret, simulatorul produs de Hexatech costa 135.000 de de euro, pret in care este inclusa si instalarea dispozitivului.

Simulatoarele sunt utilizate frecvent de echipele din Formula 1 pentru cunoasterea noilor circuite si pentru testarea setarilor disponibile pentru monopost. Costurile unui simulator profesionist sunt insa prohibitive pentru o parte dintre echipe, unul dintre cele mai importante nume din competitie care nu se bazeaza pe un astfel de dispozitiv fiind Renault F1 Team.

Via | Yahoo

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru