Un tur de circuit la Singapore, mai rapid cu o secundă în acest sezon

de Daniel Popescu
Joi, 12.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Celebra şicană "Singapore Sling" a circuitului Marina Bay din Singapore a fost înlocuită cu un simplu viraj de stânga, astfel că un tur de pistă va fi mai rapid cu aproximativ o secundă.

Organizatorii Marelui Premiu al statului Singapore au decis să modifice radical virajul 10 al circuitului pentru cursa din acest sezon. Cunoscut sub denumirea de "Singapore Sling", acesta era în realitate o şicană lentă, însă numeroşi piloţi o abordau cu o viteză prea mare şi depăşeau frecvent limitele circuitului.

Pentru a evita o astfel de situaţie şi numeroasele controverse cu privire la posibilele avantaje obţinute de unii piloţi, şicana a fost înlocuită cu un simplu viraj rapid de stânga. Astfel, piloţii vor putea aborda virajul cu o viteză cu aproximativ 40 kh/h mai mare decât în sezoanele precedente.

Urmareste Automarket
Fernando Alonso este unul dintre piloţii care a testat în simulator noua configuraţie, iar spaniolul anticipează că timpii vor fi cu circa o secundă mai mici decât în sezoanele precedente.
"Am lucrat în simulator. Avem un nou viraj 10 în Singapore în acest an, fără şicana care există înainte. Turul este cu aproximativ o secundă mai rapid", a precizat el.

De asemenea, organizatorii au reasfaltat zonele din virajele 1, 5, 8, 13 şi 14, precum şi linia de trecere pe la boxe.

Singapore este unul dintre cele mai lente circuite din claendarul competiţional, motiv pentru care toate cursele s-au încheiat foarte aproape de limita de două ore. De exemplu, în calificările de anul trecut cel mai bun timp a fost de 1:46.362, în timp ce în cursă niciun pilot nu a coborât sub pragul de 1:51.000.

Via Formula1

Comentarii (2)

  • As prefera mai debraba schimbarea circuitului care este extrem de plictisitor, nu doar a unei sicane
    11 3
  • Sicana aia cauza destule avarieri ale pneurilor si suspensiilor, plus cateva accidente usoare (cand unii alunecau pe vibratoarele alea suprainaltate). Adica, pentru omul de rand, nitel spectacol.
    Acuma, cu anularea ei, ce spectacol poate sa faca o simpla curba la stanga?
    In fine, asta e
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru