Ungaria, antrenamente 1: Red Bull începe în forţă

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 30.07.2010
Sebastian Vettel şi Mark Webber au dominat prima sesiune de antrenamente libere de la Hungaroring, în care Ferrari şi McLaren nu au impresionat.

Red Bull Racing a început în forţă Marele Premiu al Ungariei, după ce Sebastian Vettel şi Mark Webber au fost  cu o secundă mai rapizi decât toţi ceilalţi piloţi.

Vettel a stabilit timpul de referinţă la 1:20.976 şi a fost urmat la o zecime de secundă de coechipierul sau, în timp ce Robert Kubica a poziţionat monopostul Renault pe locul trei, la peste o secundă în spatele germanului.

Între timp, cei de la McLaren Mercedes au fost şi mai lenti, Jenson Button fiind la aproape o secundă şi jumătate de Vettel, în timp ce Lewis Hamilton a terminat numai pe locul 18.

Fernando Alonso şi Felipe Massa au ocupat doar locurile şapte şi 12, în condiţiile care Ferrari a evaluat o serie largă de setări pentru aripa fată, cu scopul de a decide dacă va continua să utilizeze aceeaşi componentă  ca şi la Silverstone şi Hockenheim. De altfel, acest lucru justifica parţial timpii mai slabi realizaţi de echipa italiana pe circuitul maghiar.

În acest context, surprinzele din prima parte a clasamentului au fost la ordinea zilei, iar Rubens Barrichello (Williams) a terminat pe locul cinci în faţa lui Petro de la Rosa (BMW-Sauber).

Mercedes GP a ocupat locurile opt şi noua prin Nico Rosberg şi Michael Schumacher, în timp ce topul primilor zece piloţi a fost completat de al doilea pilot al echipei Williams, Nico Hulkenberg.

Clasamentul complet al sesiunii este disponibil aici. A doua sesiune de antrenamente libere de la Hungaroring va începe la ora 15:00.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru