UPDATE: Vettel va începe cursa din pitlane pentru a efectua modificări la monopost

de Daniel Popescu
Duminica, 04.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing a decis să investigheze problema cantităţii de carburant şi să efectueze mai multe schimbări la setări pentru monopostul lui Sebastian Vettel, astfel că germanul va lua startul în cursă din pitlane.

Sebastian Vettel a fost exclus sâmbătă seară din calificările pentru Marele Premiu din Abu Dhabi pentru că nu a avut suficient carburant în rezervor la inspecţia efectuată de FIA.

Conform regulamentului, germanul ar fi trebuit să ia startul în cursă de pe locul 24 al grilei, însă Red Bull a decis că Vettel să plece de pe linia boxelor. Hotărârea a fost luată pentru a permite echipei să efectueze unele modificări la setările monopostului, dar mai ales pentru a investiga problema cantităţii de combustibil din rezervor.

UPDATE: FIA a confirmat că Red Bull a efectuat schimbări majore la monopostul lui Vettel înaintea cursei: a înlocuit cutia de viteze, a introdus noi trepte de viteza şi a modificat suspensiile. Prin aceste modificări, Vettel speră să aibă un monopost adaptat mai mult pentru depăşiri, în special pe cele două zone DRS, în condiţiile în care va pleca din pitlane, iar circuitul Yas Marina oferă oportunităţi minore în acest sens.

Regulamentul precizează că fiecare monopost trebuie să aibă cel puţin un litru de combustibil în rezervor la finalul calificărilor, însă cel al lui Sebastian Vettel a avut doar 850 mililitri.

Cu toate acestea, şeful Christian Horner afirmă că monopostul lui Vettel avea cel puţin un litru de carburant în rezervor şi că acesta nu a putut fi extras la inspecţia FIA din cauza faptului că regulamentul interzice scoaterea plăcilor exterioare de pe monopost.

Urmareste Automarket
"Din păcate, regulamentul spune că trebuie să existe o probă de un litru de combustibil din monopost, iar FIA a extras 850 de mililitri.
Regulamentul spune că litrul de carburant trebuie extras fără îndepărtarea plăcilor exterioare, fără manipularea monopostului. Credem că mai există carburant în monopost, potrivit informaţiilor primite de la Renault, dar nu poţi îndepărta structura pentru a oferi proba de combustibil"
, a declarat britanicul.

Pe lângă modificarea setărilor, Red Bull ar putea alege să-i schimbe lui Vettel şi pneurile pentru startul cursei, cutia de viteze sau chiar motorul. Cu trei curse înainte de final, Vettel are un avans de 13 puncte în faţa lui Fernando Alonso, care va lua startul de pe locul şase.

Comentarii (7)

  • Ma bucur, campionul mondial se va decide totusi in ultima cursa.
    11 3
  • De cand decizia echipei este mai presus de regulamentul FIA?
    Halal comisari de cursa!
    5 17
  • Foarte bine, Hai Alonso
    9 11
  • @john, e ca si cum ai spune "de cand normele juridice intrate in vigoare sunt deasupra cetateanului?". :))
    7 2
  • RBR au trisat nonstop de 3 Ani ...ieri au fost prinsi cu minciuna!
    16 12
  • comisari i-au permis sa participe la cursa, de unde pleaca e treaba sa
    11 2
  • melteanu
    halloween-ul a trecut,ala care se da cu masina nr 5 de ce nu-si da masca jos sau asa e fata lui?
    8 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru