Valoarea de piaţă a echipei Williams este de 114 milioane de euro

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 14.10.2010
Valoarea de piaţă a echipei Williams a atins anul trecut o valoare de aproape 114 milioane de euro, potrivit datelor contabile ale britanicilor.

Potrivit legislaţiei din Marea Britanie, Williams F1 Team a publicat recent datele financiare ale companiei pentru anul 2009, care dezvăluie atât structura acţionariatului, cât şi valoarea de piaţă a echipei.

Potrivit acestor date, omul de afaceri austriac Christian "Toto" Wolff deţine un pachet minoritar de 10% din acţiuni, pentru care se vehiculează că a plătit 10 milioane de lire sterline (11.35 milioane de euro).

Profitul echipei în 2009 a scăzut cu 50% până la 5 milioane de euro, în timp ce veniturile totale au scăzut cu aproape 14% până la 123 milioane de euro. Echipa a folosit profitul pentru a-şi achita datoriile şi mai are disponibili sub forma de cash doar 5 milioane de euro. Fondată în 1977, Williams F1 Team este singura echipă de pe grila de start care nu a fost achiziţionata de un constructor auto sau de un om de afaceri miliardar, fiind practic singurul team independent de pe grila de start.

Via | Evening Standard

Comentarii (4)

  • salutare
    sper sa nu ajunga in falimement,ar fi pacat pentru istoria F1!!!!
    5 0
  • porsche vs williams
    poate il cumpara cei de la porsche si or sa fie o echipa de temut pt toti, ar fi frumos.
    4 3
  • Niculae
    Torro Rosso este de vanzare, se pare ca si cei de la Williams au probleme, Force India nici eu nu stau bine, Hispania + Virgin... sunt intr-o bezna totala. Complicata problema, iar reducerea costurilor nu stiu cat ajuta.
    3 2
  • echipa
    Vorbim strict de echipa ?
    William mai detine si alte business-uri pe langa echipa , este centrul de tehnologie , nu imi aduc aminte exact titulatura care dezvolta tehnologie pentru piata auto si nu numai .
    M-a mira ca tot imperiul Williams sa valoreze doar atat.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru