Verdictul in cazul Briatore - FIA se va da pe 5 ianuarie

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 25.11.2009
Curtea Franceza de Justitie va decide pe 5 ianurie daca anuleaza sau nu suspendarea pe viata din sporturile cu motor dictata de FIA impotriva lui Flavio Briatore.

Federatia Internationala de Automobilism (FIA) si Flavio Briatore si-au expus marti la Paris opiniile personale legate de scandalul in care a fost implicata Renault la Marele Premiu al statului Singapore din sezonul 2008.

Suspendat pe viata din toate competitiile organizate de FIA, Flavio Briatore a cerut Curtii de Justitie din Franta anularea pedepsei si plata unor daune morale de 1 milion de euro. Fostul manager al echipei Renault sustine ca FIA nu are dreptul de a acorda astfel de sanctiuni intrucat sefii nu detin niciun fel de licenta, insa avocatii forului mondial sustin ca FIA poate acorda orice fel de sanctiune doreste.

Ulterior, Briatore a sustinut ca judecata sa a fost impartiala intrucat a fost implicat intr-un scandal aprig cu fostul presedinte Max Mosley. In replica, avocatii FIA sustin ca Briatore a subminat etica sportiva si credibilitatea competitiei, pe langa riscul de securitate la care au fost expusi pilotii si spectatorii. Pe de alta parte, Briatore este nemultumit ca sanctiunea impotriva sa a fost dictata pe baza declaratiilor unui martor anonim, cunoscut sub pseudonimul de Martorul X.

Curtea Franceza de Justitie a anuntat la finalul audierilor ca verdictul in acest caz va fi formulat pe 5 ianuarie 2010.

Pe langa Briatore, si Pat Symonds, fostul director al departamentului de inginerie al Renault, a dat FIA in judecata, considerand ca pedepasa este prea aspra.

Via | Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru