Verstappen, furios după pierderea podiumului în SUA: "Penalizările idioate omoară Formula 1"

de Daniel Popescu
Luni, 23.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Max Verstappen a reacționat cu furie după pierderea podiumului în Statele Unite, afirmă că "penalizările stupide omoară sportul" și îndeamnă fanii să nu se prezinte la cursa de anul viitor.

Max Verstappen a terminat cursa de la Austin pe locul 3 după ce a reușit să-l depășească în ultimul tur pe Kimi Raikkonen la capătul unui duel spectaculos.

În timp ce aștepta festivitatea de premiere împreună cu Lewis Hamilton și Sebastian Vettel, pilotul echipei Red Bull a fost informat că a pierdut podiumul ca urmare a unei penalizări de 5 secunde pentru depășirea limitelor circuitului în timpul duelului cu Raikkonen.

Retrogradat astfel pe locul 4, olandezul nu și-a putut ascunde furia la adresa comisarilor.

"Am avut o cursă grozavă, dar cu aceste decizii idioate omori sportul. Este un comisar idiot care ia mereu decizii împotriva mea. Toată lumea iese în exterior, nu există limite pentru circuit. Poți ieși în virajul 9 sau 19 și a fost la fel cu Valtteri Bottas. Am încercat să depășesc, a ieșit în exterior, a revenit și a trebuit să-l depășesc și nu a pățit nimic, deși a obținut un avantaj", a precizat el.

Verstappen este nemulțumit și din cauza faptului că nu are nicio posibilitate să se apere în fața unei astfel de decizii și îndeamnă fanii să ia o decizie radicală.

"Ce putem face? Nu putem face noi regulile.

Publicul iubește cursa și apoi faci așa ceva în fata întregii lumi. Iei pe cineva de pe podium și îi spui să plece. Nu este bine pentru public. Sper ca anul viitor să nu vină nimeni, pentru că în astfel de cazuri sportul nu are sens", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (26)

  • Baiatul asta vorbeste cam mult. E un rasfatat marca redbull asa cum a devenit si Vetel. Sa respecte regulamentul ca si el cerea asta cand avea probleme cu alti piloti.
    49 19
  • Intr-un fel are dreptate, la fel a procedat Bottas dar la treaba ca e un comisar acolo care il penalizeaza mereu, nu sunt de acord, a fost iertat bine de tot atat anul trecut cat si anul acesta. Poate un pic prea mult dar e talentat.
    A facut o cursa buna insa a plecat de pe 15 si nu de pe 20, altii au ajuns pe 2 sau pe 3 plecand de pe locul, anii trecuti chair de pe 20+.
    Oricum, se pare ca monopsotul lui a beneficiat de un update serios la motor, Ricci neprimindu-l, e normla ca Ricci sa isi caute alta echipa.
    28 6
  • Florin
    Nu toate i se cuvin! Cate prostii a facut anul trecut a uitat.
    37 8
  • e bine ca iau mai taiat din tupeu,la nesimtitu asta,ma bucur ca a avut cineva initiativa,prea si-a luato in cap,deja se si vedea campion..,mai are pana acolo..
    12 4
  • "Este un comisar idiot care ia mereu decizii împotriva mea."
    Sa nu comentam totusi. In anii trecuti au fost regulile cu privire la miscarea pe zona de franare, reguli incalcate in mod repetitiv de micul tauras, si a fost iertat mereu. Acum vine si se lamenteaza ca i se face nedreptate. Nu e chiar ok cum pune problema.

    Intr-adevar, e absurd sa ii iei locul 3 pentru asa ceva, dar declaratia lui nu se leaga.

    "Sper ca anul viitor să nu vină nimeni, pentru că în astfel de cazuri sportul nu are sens"
    Nu decide el cine sa vina la spectacol si cine nu. Asta e alta replica de copil si ar trebui sa fie mai rezervat in astfel de comentarii.
    26 6
  • Gasly si Brandon Hartley vor concura pentru Torro Rosso in Mexic
    10 2
  • Problema e ca in acest GP au fost niste faze mai grave decat ce -a facut Verstappen..Exemplu : duelul Ricciardo -Bottas din primele tururi
    5 5
  • Dealungtul anilor au fost multe cazuri in care charlie whiting a anuntat anterior cursei ca in curba x si y nu se tolereaza depasirea limitelor pistei, drept urmare au fost anulate tururile cronometrate in calificari, etc. Acela era un caz justificat.
    In acest caz, il apar pe Max, intrucat nu au fost anuntate asemenea criterii si nu s-a tinut cont de asta in multe cazuri incepand de la calificari.
    Max a taiat curba, dar practic un pic peste limita, dinamic nu stiu cu cat schimba sa mearga un pic mai larg sa fie pe linia alba, in schimb cu siguranta ca risca impactul cu Kimi.
    Deci cu toate ca oficialii isi fac bine de tot treaba, cred ca de data asta s-au pripit, fiind presati de inceperea premierii.
    20 20
  • Verstappen are dreptate in felul lui.E cam mult pentru el sa fie cel ce face afirmatii de genul asupra comisarilor de cursa si a regulamentului.Dar chiar il apreciez pentru asta.El se bazeaza ca are foarte multi fani si de ceva timp si eu sunt unul dintre ei.E un pilot mare si are tupeu pe circuit si înafara lui.E de inteles ca e considerat un pilot care in viitor va face multe asta nu numai de catrte Red Bull dar si de catre Liberty Media care de asemenea il sustin si isi doresc ca el sa fie urmatoarea stea in F1 peste ani si ani deoarece e omul potrivit poate chiar alaturi de nume ca Mika Hakkinen.Michael Schumacher,Ayrton Senna...iar mai nou Lewis Hamilton.
    20 19
  • kill max
    ce ma intereseaza pe mine regulamentele, sa-mi faca loc toti batrani, eu trec pe unde vreau si cand vreau, ma bag in cine vreau indiferent daca am loc sau nu, cand vorbesc eu toti idiotii sa nu deschida gura, la urmatoarea cursa particip numai eu sa iau locul 1
    14 15
  • Verstappen
    Daca Max a gresit, Vettel ce a facut in poza asta ?

    https://www.formula1.com/en/latest/features/2017/10/what-the-teams-said---race-day-in-the-united-states.html
    19 10
  • Hotul striga hotii!
    Un ipocrit.
    Iar penibila este scuza pe care multi o gasesc de fiecare data cand greseste: "a gresit, dar are talent", de parca daca ai talent poti face orice, intrand in oricine, facand ceva pe reguli si pe munca colegilor. Ai talent? Foarte bine! Dar castiga respectand regulile jocului. E bun pustiul, dar cand observi ca de fapt el este un produs promovat si cand castiga, si cand nu castiga, si cand greseste, si cand nu greseste, si cand spune tampenii, iti dai seama ca deja sunt facute cartile pentru el, iar in viitor o se ne plictisim de el si de cat si cum va castiga. Toata lume ii ridica statuie lui Verstapen, dar de Carlos Sainz de ce foarte putini spun ceva?! Acesta a dovedit talent. Pentru prima data la Renault, care au un monopost mediocru, si a reusit o clasare in puncte si muncita. Si foarte important, fara sa incalce regulile si fara sa scoate pe alti din cursa, asa cum face "talentatul" olandez.
    Din pacate, odata cu talentul lui Verstapen, se promoveaza si scandalul si ideea ca cel care are gura mai mare si iese mai mult in evidenta are de acstigat.
    25 21
  • @verstapen
    Buna secventa cu vetel...nu stiam ca a gresit-o...dar eu zic ca astefl de situatii nu ar trebui penalizate. Trebuie schimbat ceva pe la regulament.
    14 5
  • @ Verstappen
    E simplu. Vettel acolo nu a depășit pe nimeni. Hai să mai și gândim
    8 16
  • olandezu' zdrobitor
    @verstapen,
    Ia zi-ne tu, ce a facut Vettel in poza aia? Pentru ca se pare ca nu ai habar, iaca aici un link:
    https://www.youtube.com/watch?v=AyK-g_rKEuE
    si acum spune-ne ce legatura asta asta cu depasirea lui verstapen?
    https://www.youtube.com/watch?v=sabvivywv7Q

    Daca nu stiai, ai voie sa iesi de pe circuit in timpul cursei, dar nu ai voie sa-ti creezi un avantaj, respectiv sa depasesti in cazul acesta!
    Si mai este o conditie obligatorie: cineva trebuie sa reclame aceasta incalcare. Daca Ferrari nu reclama, poate olandezul scapa. Pot fi multe situatii oarecum similare, dar daca nu se reclama, nu se iau masuri.
    Am gasit aici o reluare din masina lui Rai, la min 1:35 se vede foarte clar cum Verstap era cu tot monopostul in afara pistei atunci cand a depasit.
    https://www.youtube.com/watch?v=BbCHTgn3nro
    Practic a depasit prin afara circuitului, ca atare nu vad de ce se revolta? Sa vina cu tsc'su la circuit, sa-i bata pe comisarii cei rai si pe oricine nu se da la o parte din fata baiatului!:))))
    Revenind la articol, cred ca olandezul zdrobitor ar trebui sa fie un pic mai realist si mai modest. De fiecare data cand genereaza un incident, altii sunt de vina!
    @Chull," tupeul pe circuit si in afara lui" este specific neamurilor proaste, needucatilor! Cu atat mai mult cu cat in motorsport tupeul si agresivitatea duc la accidente cu urmari grave, iar aici olandezul este deja campion.
    Fair play-ul si respectul pentru adversar trebuie sa caracterizeze orice sportive, inlcusiv in K1 sau alte sporturi de contact. Tupeul nemarginit si mai ales necontrolat isi au locul dupa blocuri, in Ferentari!
    12 19
  • robert fan
    Cate tampenii a facut little Max in acesti 2 ani de cand e la RBR, mi se pare penibil ca mai are tupeu sa vorbeasca. A depasit in afara limitei de pista. O spune toata lumea. Mare tevatura pentru micul tauras care vede doar rosu in fata ochilor. Se pare ca numai cu Ferrari are ce are. Cand e in duel cu Mercedes e foarte rezervat. Cu Ferrari cu capul inainte si ce o fi o fi. PENIBIL.
    9 18
  • GrosJan
    La asta m-am gandit din prima clipa cand am vazut: 4 roti in afara circuitului (linia alba). Penalizare corecta.
    8 2
  • Imi imaginez ce comentarii ar fi fost aici pe site daca duelul era intre un pilot oricare (sa nu zic Verstappen) si Vettel, ultimul fiind in postura de a depasi neregulamentar si sa fie penalizat dupa cursa. :)
    In viitor sunt mari sanse ca Verstappen sa ajunga la Ferrari si sunt sigur ca dintr-un broscoi impertinent se va transforma intr-un print pe un cal.....alb ar fi trebuit, dar de amorul artei am sa-i zic 'rosu'.
    6 6
  • Nu ajunge Max la Ferrari, decat daca il sicaneaza Rbr, cum au facut cu Vettel(care de fapt, i-a fentat si el pe Rbr, plrecand la ferrari, de aici si lipsa interesului Rbr pentru Vettel), insa ce ii fac lu iRicci acum, chiar este bataie de joc, mai ales ca el a fost reperul Rbr tot seznul si nu Max.
    11 1
  • GrosJan
    Da, Max e rapid, competitiv si de asta supara fanii altor piloti care au mai gasit o ocazie sa il ia la suturi pe aici. M-am rezumat la 'litera' regulamentului. Asa e in motorsport si asa trebuie sa fie. Max cunoaste regula asta inca din karting.
    2 5
  • @Alex: Vezi ca o sa te injure lumea daca mai vorbesti despre ce i se intampla lui Ricciardo in acest sezon, vin fanii "experti" sau "corecti" si incep cu jignirile. Singura parte buna este ca nu te intalnesti cu ei pe strada alfel te-ar bate. @ZZZ si altii, te-ar bate din prima, cam asa sunt genul, dupa care incep cu "ipocrizia" lol. Totusi, nu neg este ceva ciudat cu ce s-a intamplat in sezonul actual cu Ricciardo. Nu cred ca este mai talentat ca Vettel sau ca Verstappen, de fapt nici nu stiu cum sa-i compar, dar tata... Ricciardo este cel putin marginalizat in cadrul echipei, cam cum a fost Vettel marginalizat in 2014. Atunci Ricciardo era smecher, acuma... as spune ca isi ia mai multe suturi ca Vettel, plus n-a castigat nici un titlu macar.

    Vettel a facut cateva comentarii absolut idioate in 2016, cateva si in sezonul actual, dar niste comentarii de tip dejectie ca Verstappen si tatal lui... inca n-a reusit asa ceva. "Fuck You" ala de anul trecut pare mult mai cuminte coparativ cu ce-a declarat Verstappen... si asta de la cineva care se crede Dumnezeul Formulei 1 si da nu vorbesc despre Hamilton looool.
    5 3
  • CRISTIAN
    @GTS

    "Tata" RICCI are doar 28 de ani si mai are suficient timp sa isi demonstreze intregul talent (deloc smecheresc) de care dispune... pana una alta le-a luat fatza (ca si coechipier) atat lui Vettel cat si lui Maxi (cel putin deocamdata...)
    Ideea e ca trebuie sa faca o miscare buna intrucat nu mai e de stat la RBR mai ales acum ca Max a semnat pana in 2020 si Ch. Horner a declarat pe fatza ca toata strategia se va face in jurul olandezului (chestie de Marketing - ce aminteste de Vettel contra Webber).
    Australianul va avea un an 2018 dificil de suportat (sa nu zic ingrat), deoarece usile la marile echipe sunt inchise, dar cu siguranta va fi curtat intens in viitor si poate vom mai vedea curgand sampanie multa din gheata sa magica...
    Ptr. mine e cel mai simpatic personaj din F1 actual (cele mai animate podiumuri si atmosfera cea mai relaxanta din camera premergatoare podiumului i se datoreaza)... si nu mai zic de zambetul sau larg si natural... care merita mai multa atentie din partea celor care fac legea pe acolo...
    10 2
  • @CRISTIAN: "Tata" RICCI? loool ce inseamna aia? Am spus "tata", nu "tata RICCI" lol. Ricciardo este cu siguranta simpatic, dar rasul lui mi se pare fals, la inceput parea sincer dar dupa cateva curse a devenit altceva. Si vorba aia, nu stim noi ce se intampla in spatele usilor inchise, adica in interiorul echipelor. Nu cred ca le-a luat fata nici lui Vettel si nici lui Verstappen, cred doar ca ce i se intampla in acest sezon, s-a intamplat si in 2014 dar el era beneficiarul si nu... partea vatamata.

    O mica obsevatie, te rog sa renunti la a mai folosit "ca si".

    P.S. Saptamana trecuta te dedeai mare fan Hamilton, acuma esti mare fan Ricciardo lol :P Nu de alta dar asta este primul tau comentariu despre Ricciardo :P
    3 7
  • Robert
    Daca prin stanga te penalizeaza, daca prin dreapta te penalizeaza, incearca pe deasupra, nu ai aripi de la re-bul?
    Prost este ca isi foloseste tupeul sa jigneasca pe cineva care..poate este in formula 1 de cand era el a gradinita.....
    Si spera sa nu mai vina oameni la curse ca este el penalizat, he he, asta e chiar amuzant, vezi ca o sa se traga cortina peste F1 cand o sa pleci tu.
    Oricum un nesimtit!
    11 2
  • CRISTIAN
    @GTS

    Sa clarificam putin lucrurile ”maestre”, ca vad ca le stii pe toate:

    1. eu mare fan Hamilton??? poate e doar o confuzie sau in cel mai rau caz o mica neintelegere (precum cea ref. la ”tata Ricci”); am spus acum ceva vreme ca ”ne place/nu ne place, e bun baiatu si are si cu ce (masina)” - adica dau Caesarului ce e al Caesarului...

    2. daca tot ai fost (sau mai degraba nu) atent la comentariile mele din ultima perioada, ar fi trebuit sa observi ca dupa cel ref. la Hamilton am mai pomenit de Ricci si nu doar o singura data...

    P.S. Lasand la o parte incercarea mea neinspirata (datorata timpului limitat pe care il am la dispozitie atunci cand postez ceva) de a evita o disonanta/cacofonie, sa stii ca observatiile facute cuiva necunoscut spun ceva si despre cel care le face... doar nu suntem ca la scoala...
    si ma opresc aici...
    5 0
  • Iute e, acuma e si furios ...
    ps: stiti filmul, da?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru