Verstappen, încrezător că poate lupta pentru titlu în 2020: "Hamilton este bun, dar nu este Dumnezeu"

de Daniel Popescu, Foto: Red Bull Content Pool
Marti, 04.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Max Verstappen este încrezător că poate lupta pentru titlul mondial în sezonul 2020 și consideră că Lewis Hamilton este un adversar redutabil, dar nu invincibil.

Red Bull Racing a înregistrat progrese importante în a doua parte a sezonului precedent, iar Max Verstappen privește cu încredere spre campania care va începe în Australia peste numai două luni.

Olandezul este optimist că Red Bull va avea capacitatea de a-i furniza un monopost competitiv cu care să lupte împotriva celor de la Mercedes în ultimul sezon înainte de schimbarea radicală a regulamentului tehnic.

"Vrem cu adevărat să-i provocăm pe cei de la Mercedes și cred că putem face asta. Aștept cu nerăbdare, toată lumea este entuziasmată și foarte motivată. La sfârșitul anului trecut eram foarte competitivi", a declarat el.

Verstappen este conștient că lupta pentru titlu va fi dificilă nu doar din perpsectiva monopostului competitiv oferit de Mercedes, ci și ca urmare a performanțelor obținute în ultimii ani de la Lewis Hamilton.

Cu toate acestea, pilotul celor de la Red Bull consideră că Hamilton poate fi învins, dacă va avea la dispoziție un monopost competitiv.

"Sigur că Formula 1 este un sport care depinde foarte mult de monopost.

Hamilton este bun. Cu siguranță este unul dintre cei mai buni de acolo, dar nu este Dumnezeu. Poate că Dumnezeu este cu el, dar nu este Dumnezeu", a adăugat el.

Via Reuters

Comentarii (12)

  • vw polo
    maxinica ca Ham estemai bun ca tine a demostrat ca e ma bun ca tine si punct /tu mai ai de papat pana sa al ajungi dar sa vazut comprtomantul tau in dueluri Rici era peste tine
    8 9
  • Costel
    D-zeu in formula unu ii Michael Schumacher
    7 7
  • hahaha
    Toto Wolf a declarat ca foarte probabil mercedes ramane in F1 si dupa 2020. O declaratie oficiala urmeaza in cateva zile.
    2 1
  • hahaha
    Mercedes urmeaza sa semneze si acordul Concorde
    1 1
  • Hamilton este, dupa parerea mea, un pilot foarte bun si atat. Este, din 2014 omul potrivit, dar mai ales, la locul potrivit, adica in perioada exploziei Mercedes. Dumnezeul F1 ??? Sa fim seriosi, fara cea mai buna masina a ultimilor 6 ani, cand si-a adunat marile performante, si fara "Valtteri, it's James" ... sa fim bine intelesi, Alonso, Vettel, Ricci, mai nou Verstappen si poate si altii, ar fi avut aceleasi rezultate calare pe un Mercedes ! Pai daca pana si Bottas a ajuns al doilea la finalul campionatului ...
    Ca este un pilot foarte bun, da, asta este fara nici o urma de indoiala. Dar de aici pana la Dumnezeul F1, cale lunga, foarte lunga, oricate succese va mai avea cu Mercedes
    15 2
  • @DAV

    Vettel nu ar fi putut avea aceleasi rezultate ca Hamilton calare pe un Mercedes, pt ca neamtul greseste foarte mult sub presiune. El poate castiga titlul mondial doar atunci cand el singur are cea mai buna masina, eventul mai rapida cu 0,5 sec ca sa nu fie pus sub presiune, ca altfel greseste.
    Si nici Verstappen inca nu ar fi putut aibe aceleasi rezultate ca Hamilton pe un Mercedes, pt ca ar fi distrus prea multe masini, si astfel nu ar mai fi primit atatea puncte ca sa iasa campion.

    Din cei enumerati de tine doar Alonso si Ricci ar fi putut avea aceleasi rezultate ca Hamilton pe un Mercedes.
    3 5
  • @VJ
    Asta crezi tu, realitatea este puțin altfel. Vettel a câștigat en fanfare tot ce s-a putut, atât timp cât a avut încrederea dată de cea mai bună mașină, greșind extrem de rar. Verstappen de acum nu se compară nici pe departe cu cel de acum doi-trei ani, s-a maturizat enorm și se cunoaște în rezultate.
    Evoluțiile sub presiune ? Să fim serioși, toți greșesc ! În perioada pre Mercedes, sub apăsarea rezultatelor, Hamilton băga McLaren-ul prin toți parapeții, toți coechipierii și toți adversarii, cea mai de cascadorii râsului fiind isprava din Canada 2008 !
    Cât despre colegi de echipă, las-o mai moale, în afară de un Alonso vădit dezavantajat de Ron Dennis, nici Hamilton nu a fost presat prea tare cu coechipieri de valoare, Kovalainen, Button, Rosberg, sau Bottas, nefiind deloc piloți care să te dea pe spate.
    Revin, Hamilton este un pilot foarte bun, dar nu Dumnezeul F1 ! Nici măcar între primii trei piloți din istorie ! Părerea mea.
    6 1
  • Pai e suficient sa fie Dzeu cu el. Dar am auzit ca Dzeu se odihneste dupa 6 lucrate. A saptea e cu pauza. :)
    5 0
  • @DAV
    Cred ca de fapt realitatea este putin altfel decat cum crezi tu....
    Cand Vettel castiga en fanfare tot ce s-a putut, nu avea concurenta serioasa si de aia a putut realiza asta...
    Acum cand are concurenta serioasa, o da de gard, greseste foarte mult. Acum cand are concurenta serioasa se vede valoarea sa adevarata. Cu alte cuvinte spuse, practic este campion de carton. Asta arata/spune realitatea si nu eu.

    Iar in ceea ce il priveste pe Verstappen, doar acum in ultimul sezon nu facea atat de des praf masina.
    2 0
  • @VJ
    Ha, ha, adica Alonso si Hamilton nu erau concurenta serioasa ? Sau Hamilton nu era, pentru ca sub presiune o dadea de toate gardurile ? De fapt cred ca ai vrut sa spui altceva, ceva de genul ca orice pilot cu o masina mai slaba forteaza si greseste sub presiune. Sau ca orice pilot cu cea mai buna masina are incredere in material, este cu moralul la maxim si piloteaza dumnezeieste.
    Nu sunt fan Vettel, am fost fan Villeneuve sr, din inregistrari ale vremii, si Senna, iar acum imi plac foarte mult Leclerc si Verstappen. Dar nu imi place dualitatea cu care sunt judecati unii fata de altii, pentru acelasi tip de fapte.
    2 2
  • @DAV

    In acei ani, doar Alonso reprezenta o concurenta serioasa pt Vettel. In schimb, McLaren dupa ce a castigat Button in 2009, nu mai au fost atat de puternici. Iar apoi in 2013 Hamilton deja s-a dus la Mercedes, dar Mercedes in acel sezon nu a reprezentat nici un pericol. Era Mercedesului a inceput in 2014, cu noul regulament tehnic.

    Deci, da, din 2010 pana in 2014, Vettel nu a a vut o concurenta serioasa, pt ca nicio alta masina nu se ridica la nivelul celor de la Red Bull. Iar chiar si Webber, colegul sau, a fost dat la o parte ca sa castige campionul de carton.
    Iar acum cand in ultimele 2 sezoane Ferrari a fost o masina chiar mai buna decat Mercedes, a dat-o de gard. Daca ar fi fost un alt pilot in locul sau in ultimele 2 sezone, cum ar fi Ricci, iesea campion cu Ferrari.
    3 0
  • GrosJan
    Nu batea nimeni pe Mercedes anii trecuti. Uite ca nici Leclerc nu a reusit. Mercedes avea atata performanta incat isi permitea sa renunte la o parte din ea pentru fiabilitate si sa o creasca la loc atunci cand concurenta parea ca se ridica.

    E adevarat, un pilot cand nu da rezultate forteaza si atunci greseste. cand rezultatele vin usor e capabil sa gestioneze fiecare cursa cu multa siguranta. Asa se face ca unii piloti care merg ceas in unele campionate o dau in gard in altele. Alt motiv mai e regulamentul tehnic.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru