Vettel a avut defecţiuni la frâne în calificări

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 29.05.2010
Sebastian Vettel a dezvăluit că nu a putut lupta pentru position în Turcia din cauza unor defecţiuni la frâne în ultima parte a calificărilor.

Pentru a treia oară consecutiv, Mark Webber a reuşit să-l surclaseze pe coechipierul său Sebastian Vettel şi să obţină pole position-ul în Marele Premiu al Turciei.

Vettel a eşuat în tentativa de a posta un timp competitiv în ultimul tur rapid de pistă din Q3 după ce a blocat rotile faţă în virajul 12, iar germanul a dezvăluit ca a avut probleme la frâne pe tot parcursul ultimului sector.

"Primul tur a fost briliant până în virajul 12, când în zona de frânare am blocat puţin roţile faţă, dar asta nu a reprezentat o problemă. Apoi a fost ciudat, pentru ca roţile faţă au continuat să se blocheze. După virajele 12 şi 13 am blocat roţile faţă cu uşurinţă şi monopostul nu s-a oprit, aşa că am mers drept înainte şi am pierdut puţin timp. Altfel aş fi fost cu uşurinţă mult mai rapid. Evident, este foarte ciudat", a declarat el la finalul calificărilor.

De cealaltă parte a garajului, Webber este încântat de faptul că Red Bull continua să fie singura echipă care a plecat din pole position în acest sezon.

Cu toate acestea, australianul a avertizat că Red Bull trebuie să confirme această formă şi în cursa de duminică.

"Este un record frumos, arată că monopostul este într-o formă grozavă, mai ales că am fost pe circuite foarte diferite. Suntem încă o echipă rapidă şi asta se datorează întregii echipe, pentru că putem fi puternici pe fiecare circuit. Trebuie să îmbunătăţim performanţele de duminică aşa cum am făcut în ultimele curse şi pe acest lucru ne vom concentra duminica", a precizat australianul.

Webber se afla la al treilea position consecutiv şi la al patrulea în acest sezon, iar duminică are ocazia de a se detaşa în clasament de coechipierul sau.

Comentarii (3)

  • ceau
    Ii da nana la fundel Webber!
    stiu ca am sa supar pe multi,dar vad ca inca nu e copt"copilul teribil",al formulei1
    14 8
  • Vettel
    Iar ucide frane....pacat, pentru ca altfel ar fi de neatins.
    8 6
  • Problema
    Problema a fost bara anti-ruliu spate. Se pare ca dimineata va fi schimbata
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru