Vettel a câştigat Marele Premiu al Belgiei!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 28.08.2011
Sebastian Vettel a câştigat la Spa-Francorchamps la capătul unei curse spectaculoase în care Mark Webber şi Jenson Button au completat podiumul. Michael Schumacher a terminat pe locul 5.

Speculaţiile privind slăbiciunile celor de la Red Bull Racing pe circuitul de la Spa-Francorchamps au fost spulberate de Sebastian Vettel şi Mark Webber, care au realizat o dublă esenţială în lupta pentru cele două titluri mondiale.

Chiar dacă a pierdut prima poziţie după primele viraje ale cursei după ce a plecat din pole position, Vettel a revenit în frunte în turul 14 şi a avut inspiraţia de a intra la boxe în momentul în care Safety Car-ul a intervenit pe circuit, pentru ca ulterior să-i depăşească pe Webber şi Alonso în drumul spre cea de-a saptea victorie din acest sezon.

Finalul cursei a fost animat de revenirea lui Webber în lupta pentru victorie. Pilotul echipei Red Bull Racing a ratat complet startul şi a coborât până pe locul 8, însă o strategie inspirată cu pneuri medium în al doilea stint l-a ajutat să revină în top, nu înainte de a-l depăşi spaectaculos pe Alonso în celebrul viraj Eau Rouge. Australianul a urcat pe locul doi după ce l-a depăşit din nou pe Alonso în turul 37, însă nu a avut timp pentru a iniţia un atac la victorie asupra coechipierului său.

Podiumul a fost completat de Button care, chiar dacă a plecat doar de pe locul 13, a avut o revenire spectaculoasă în a doua treime a cursei, când i-a depăşit succesiv pe Schumacher, Sutil, Massa şi Rosberg într-un interval de numai cinci tururi.

La polul opus, coechipierul său Lewis Hamilton a încheiat cursă după numai 14 tururi. După intrarea la boxe din turul 14, el a intrat pe circuit pe locul 5 în spatele lui Kobayashi şi l-a depăşit imediat, însă japonezul a revenit şi s-a poziţionat pe trasa ideală. Hamilton a încercat să intre pe traiectoria respectivă şi cei doi s-au acroşat, britanicul fiind nevoit să abandoneze din cauza defecţiunilor la monopostul McLaren. În urma abandonului, şansele sale la titlul mondial au scăzut dramatic, în timp pilotul Sauber a fost capabil să continue cursa.

Alonso a terminat pe locul patru după o cursă în care a fost implicat în numeroase dueluri cu Hamilton şi Webber, însă surpriza plăcută a după-amiezii a fost reprezentată de Michael Schumacher.

La aniversarea a 20 de ani de la debutul în Formula 1, septuplul campion mondial a plecat doar de pe locul 24, însă a câştigat nu mai puţin de 11 poziţii în primele două tururi, iar treptat a urcat în pluton până pe locul 9.

Din acest punct, misiunea germanului a devenit mai dificilă, însă cu ultimele eforturi a trecut, printre alţii, de Sutil şi coechipierul său Nico Rosberg pentru a obţine locul cinci. În spatele său s-a poziţionat conaţionalul său de la Mercedes GP, care a fost lider în primele tururi după un start spectaculos de pe 5.

Celelalte puncte de duminică au fost trecute în contul lui Adrian Sutil (Force India), Felipe Massa (Ferrari), Vitaly Petrov (Renault) şi Pastor Maldonado (Williams).

După ce sâmbătă obţinuseră cele mai bune rezultate din cariera, Jaime Alguersuari şi Bruno Senna şi-au ruinat cursa în primul viraj. Pilotul echipei Renault a frânat prea târziu pe interiorul primului viraj şi nu l-a mai putut evita pe rivalul său de la Toro Rosso, care a fost nevoit să abandoneze. Senna a putut continua cursa, a primit o penalizare de tip drive-through, însă a terminat doar pe locul 13. Pe lângă Hamilton şi Alguersuari, Sergio Perez (Sauber), Daniel Ricciardo (Hispania) şi Sebastien Buemi (Toro Rosso) s-au retras de asemenea prematur la boxe.

Webber a stabilit cel mai bun timp în cursa pe turul de circuit, după ce a fost cronometrat cu 1:49.883 în turul 33.

 

Spa-Francorchamps - Rezultate cursa:

 1.  Vettel        Red Bull-Renault           1h26.44.893
 2.  Webber        Red Bull-Renault           +     3.741
 3.  Button        McLaren-Mercedes           +     9.669
 4.  Alonso        Ferrari                    +    13.022
 5.  Schumacher    Mercedes                   +    47.464
 6.  Rosberg       Mercedes                   +    48.674
 7.  Sutil         Force India-Mercedes       +    59.713
 8.  Massa         Ferrari                    +  1m06.076
 9.  Petrov        Renault                    +  1m11.917
10.  Maldonado     Williams-Cosworth          +  1m17.615
11.  Di Resta      Force India-Mercedes       +  1m23.994
12.  Kobayashi     Sauber-Ferrari             +  1m31.976
13.  Senna         Renault                    +  1m32.985
14. 
Trulli Lotus-Renault + 1 lap 15. Kovalainen Lotus-Renault + 1 lap 16. Barrichello Williams-Cosworth + 1 lap 17. D'Ambrosio Virgin-Cosworth + 1 lap 18. Glock Virgin-Cosworth + 1 lap 19. Liuzzi HRT-Cosworth + 1 lap Fastest lap: Massa, 1:23.415 Not classified/retirements: Driver Team On lap Perez Sauber-Ferrari 27 Ricciardo HRT-Cosworth 13 Hamilton McLaren-Mercedes 12 Buemi Toro Rosso-Ferrari 6 Alguersuari Toro Rosso-Ferrari 1 World Championship standings, round 11: Drivers: Constructors: 1. Vettel 259 1. Red Bull-Renault 426 2. Webber 167 2. McLaren-Mercedes 295 3. Alonso 157 3. Ferrari 231 4. Button 149 4. Mercedes 88 5. Hamilton 146 5. Renault 68 6. Massa 74 6. Sauber-Ferrari 35 7. Rosberg 56 7. Force India-Mercedes 32 8. Schumacher 42 8. Toro Rosso-Ferrari 22 9. Petrov 34 9. Williams-Cosworth 5 10. Heidfeld 34 11. Kobayashi 27 12. Sutil 24 13. Buemi 12 14. Alguersuari 10 15. Di Resta 8 16. Perez 8 17. Barrichello 4 18. Maldonado 1

Comentarii (48)

  • ctlnmihai
    Vettel a câştigat Marele Premiu al Belgiei!
    Felicitari Button,Mclaren..pacat de abandonul lui Hamilton..Anyway cu un singur pilot Mclaren reuseste sa-si pastreze avantajul la constructori in fata celor de la Ferrari
    13 22
  • Super Vettel!
    Bravo Vettel! Ai inchis multe guri astazi ... sper! Prea sunt unii cam periculosi. Inca un pas spre titlul de campion pe care il mariti pe deplin. Iti multumesc!
    25 17
  • @Spa 2011
    O cursa frumoasa, un singur lucru pot sa spun: Bai Vettel... cele mai sincere felicitari si bai baiete esti bun! Cele mai sincere felicitari, cele mai sincere urari de bine, bravo baiete!

    Bravo Alonso pentru ca conduci Fiat-ul ala Panda numit si F-150 sau asa ceva, bravo ca faci tot ce se poate pentru inginerii aia care inca nu s-au trezit la realitate. Domenicali saracul nu s-a prins ca iese SF-ul si nu s-a prins sa-l cheme pe Alonso la boxe...

    Bravo Schumacher, locul 5 in cursa de astazi, bravo! Ai plecat de pa 24 si nu din vina ta, totusi ai reusit locul 5, cele mai sincere felicitari, esti mai bun decat Nico cu siguranta.

    P.S. Sa-i trimita cineva lui Di Monte o scrisoare in care sa-i explice ca are niste inutili in echipa. Poate asa il schimba pe Domenicali si pe Massa. Astia doi sunt total inutili in echipa Ferrari de Formula 1.

    P.S. Cred ca aici s-a terminat campionatul eu sincer nu vad un alt castigator decat daca inventez repede teleportarea sau... o masina invizibila. :P
    36 8
  • Vettel
    Yuhuu! What a relief ! Nu stiu ce se mai poate schimba pe finalul de sezon... Frumoase depasiri, mai ales in frunte.
    17 4
  • @RedFurryTurbo
    desi fan ferrari, nu prea il simpatizez pe alonso, nu e un pilot fair.

    asa e, la safety car a gresit domenicali cu alonso, nu e in stare de o strategie simpla sa cheme un pilot la boxe berbecu asta
    12 3
  • @Marele Premiu al Belgiei
    Frumoasa cursa, totul a mers impecabil la RBR, felicitari Button si Schumacher pt revenirile lor din cursa. Pacat pentru Alonso si Hamilton, nu ne ramane decat sa urmarim lupta pt locul 2 la piloti cat si la constructori.

    Bafta tuturor .
    20 6
  • Super cursa
    O cursa cu multa actiune.Pacat ca nu avem si noi niste comentatori capabili!!
    11 1
  • Cred ca bravo si lui Button,Schumi mai ales care a recuperat o gramada de pozitii,pacat de Hamilton si Alonso..au renuntat sa mai lucreze la masina si cred ca au si de ce,din moment ce campionatul e ca si terminat..sa se concentreze pe masna de la anul,totusi..Massa ar trebui sa-si mai dea si el silinta.
    18 0
  • ctlnmihai
    ally_great
    Bună :) Niște depășiri ,,false,, datorate în mare parte degradării pneurilor...Oricum un podium cu niște piloți naturali care mai știu să și zâmbească nu doar să adopte o atitudine serioasă..
    6 12
  • ctlnmihai
    eusur
    Nu cred că Vettel a închis multe guri.. A plecat totuși de pe poziția lui favorită .. El încă are multe probleme când este prins în pluton..
    13 16
  • simona
    SINUCIGASUL hamilton a primit ce-a cautat!!!
    bravo Vettel, Webber, Alonso, Button, Schumacher
    27 13
  • ctlnmihai
    Hi! Nu stiu ce sa zic... mi-a placut, dar nu a fost chiar spectaculos. Cine a condus impecabil au fost in ordine Vettel, Button si Schumacher. Ah, si Rosberg la start.
    20 1
  • Best Lap / Fast Lap / Cel mai rapid tur :)
    Mark Webber 1:49.883 (turul 33) !
    P.S. Massa a avut in Ungaria, timpul pe care l-ati afisat in articol
    1 2
  • "what a race"
    Vettel i-a distrus pe toti(si in 2012 va fi la fel) ,cu exceptia lui hamilton care s-a distrus singur,ca de obicei ce sa faca omul cu IQ-ul lui ala mare,Button baiat destept,o cursa adevarata cu situatii cu adevarat periculoase,circuitul suprem de F1.A,da Vettel la distrus pe Ham in calificari.ciao
    15 18
  • mobius
    Spa si gata
    Nu vad de ce este bun Vettel, probabil doar fiindca are o masina mai buna. La Spa chiar si Webber ar fi putut castiga cu aceasta masina Red Bull, eu repet, dubios de buna, dar noul contract semnat la obligat sa pastreze o distanta rezonabila fata de coechipierul sau. Din pacate ambele titluri sunt deja transate, parerea mea este ca lupta daca mai are vreun sens se mai poate da doar pentru locul doi. La piloti cele mai mari sanse le are din nou Alonso dar la constructori din pacate Ferrari fara un Massa in apropierea lui Alonso va pierde locul doi in favoarea lui McLaren. In incidentul in care a fost implicat Hamilton, in urma caruia a abandonat, eu il gasesc vinovat in totalitate pe britanic fapt pentru care i-as fi dat o penalizare si pentru cursa urmatoare. Pentru un fan Alonso (sau Ferrari) cursa de azi se inscrie in lista evenimentelor frustrante. Alonso a dovedit ca este un pilot foarte bun daca are un material tehnic comparabil cu al adversarilor. Intrarea safety-car-ului pe traseu i-a anulat avansul obtinut, i-a taiat posibilitatea de a-l majora in tururile rulate sub interdictie, iar la schimbarea cu pneuri hard s-a dovedit ca monopostul Ferrari nu cunoaste aceasta lectie.
    15 14
  • realitatea
    Vettel are 24 de ani si urmeaza cel putin 6-7 ani de dominatie,si cine nu ii recunoaste meritele cred ca va suferi rau de tot ,cel putin in plan psihic.
    16 19
  • @marius_kji
    am scapat de Mircea ...ai aparut tu
    12 11
  • ctlnmihai
    marius_kji
    6-7 de dominatie daca i se va pune la dispozitie un monopost performant si un pilot docil ca Webber :D
    12 11
  • cursa
    am vazut o cursa incare saftey car-ul a schimbat putin strategiile, si o cursa in care uni piloti nu s uita in oglinda de 2 ori, si la alti la care li se cere sa fie depasiti, cea mai proasta cursa o gasesc la massa, apoi alonso, cele mai proaste strategii marca ferarri - fara suparare pentru fani ferarri, apoi hamilton, vesnic agresiv agasit altul mai agresiv ca el kabayasi, apoi a fost insistenta cu care mercedes il tot apelau pe nico sa cedeze locul lui schumi, am vazut ca dupa depasire nico a stat langa schimi fara probleme fara sa trebuiasca sa salveze combustibil sau gume, si cea mai mare mi se pare faza cu webber, ca sa nu il ajunga pe vettel l-au incaltat tot cu cauciucuri medium ca sa fie siguri ca nu-l ajunge, button merita singurele felicitari, in rest numai bine la toti,
    13 8
  • Davidenka
    Pai ala tine cu un looser,asa cum si tu tii cu unul.Acum cateva saptamani spuneai ca Vettel nu va mai castiga nici o cursa.Te-a umplut de...respect.
    10 12
  • ctlnmihai
    Ciocul mic.Du-te culca-te.
    7 12
  • Nu mi se pare ca vor urma nu stiu cati ani de dominatie..Hamilton si Alonso au deja asigurat locul mult timp de acum in colo,in plus cele doua echipe invata din fiecare sezon si isi imbunatatesc masinile..poate nu o vor face la anul,insa nu o vor tine mult timp in acest ritm..se vor shcimba lucrurile.Totodata,poate nu sezonul viitor,insa celelalte..vor aparea piloti noi,la fel de talentati ca si Vettel poate sau mai talentati..deci i s-a cam dus vremea..ca si la ceilalti..nu poate decat sa demonstreze ca se maturizeaza si e bun,caci inca face greseli,noroc de monopost.
    6 8
  • @marius_kji
    Michael Schumacher e un "looser" ai dreptate.....
    6 10
  • VJohann
    In legatura cu ce spui tu, ca 'l-au incaltat" pe Webber cu cauciucuri medium nu e adevarat....s-a incaltat singur cu acele cauciucuri, inainte sa intre la boxe pilotul specifica ce cauciucuri sa i se puna. Aminteste-ti de Hamilton in cursa din ungaria cand a cerut intermediare desi se putea folosi softuri, intrand apoi si punand softuri.
    12 3
  • ctlnmihai
    marius_kji
    Ai devenit cam obraznic marius_kij....dar te înțeleg ..cei născuți după 1980 au avut de suferit cel mai mult datorită catastrofei de la Cernobâl
    9 9
  • hellboy
    O cursa frumoasa, demna de Spa
    Felicitari Schumi, felicitari Button.
    Chiar daca in mod normal Schumi termina in spatele lui Rosberg, a facut o cursa frumoasa, chiar daca nu a ploat.
    Nu stiu parerea altora, dar parerea mea e ca Hamilton e la fel de vinovat ca si japonezul.
    Pacat de Ferrari, care dezamageste de la o cursa la alta, desi are un inceput de cursa promitator. Sper ca anul viitor sa aiba si italienii o masina demna de numele si reputatia creata in istoria acestei competitii.
    13 2
  • altair19
    inclin sa nu-ti dau dreptate, la mclaren e alta situatie, acolo nu sunt ordine de echipa si mai mult acolo se risca mult, pe cand la rbr trebuie sa taci si sa executi , sunt convins ca strategia aleasa la inceputul curse cu webber dadea castig de cauza acestuia, si atunci sa nu se repete , cazul turcia s-a mai schimbat strategia inca o data pentru webber, c-am asta e, in rest numai bine la toti
    3 13
  • @ctlnmihai
    :))ma doare burta de la atata ras:))
    5 5
  • Eu nu stiu cine ii compara pe astia de la Digisport cu comentatorii de la BBC.Imbecilii aia nu sunt in stare sa vada o dunga pe pneuri!Din nefericire,jumatate de cursa a trebui sa o vad pe Digisport.Cum Doamne iarta-ma sa nu vezi ca singurii care au inceput cursa pe medium au fost Schumacher si Button,ca apoi sa indrugi o prostie gen "Strategia lui Button la pneuri a fost soft-medium-soft",cand orice om care se uita la ecran si nu in pantaloni a observat ca Button a mizat pe medium-fost soft?!?!Vreau sa cred ca Antal Putinica si tovarasul lui au fost beti astazi.

    Nu-l mai ridicati in slavi pe Schumi,daca nu era team order-ul ala discret catre Rosberg nu trecea de el.

    Bietul Hamilton.
    6 13
  • ctln+davidenka
    Eu fiind nascut in 1979, inca odata ai niste raspunsuri de retard,total aiurea.Acuma chiar esti primul(pe langa alti) din cei anti-Vettel care sufera din cauza succesului lui.De-abia astept sa vina Vettel la Ferrari(o echipa cu traditie nu-i asa?) ca sa-ti produca ceea ce iti cauti.Si pt. Davidenka esti prea pe langa tot,ca sa-ti mai raspund.Multa sanatate
    7 9
  • PS ctln
    Probabil ca ai facut referire la tine.
    4 3
  • ctlnmihai
    marius_kji
    Ai greșit de 2 ori.. Nu sunt fan Ferrari ,sunt fan Mclaren.2 sunt născut în 1972 deci teoretic eu ar fi trebuit să-ți spun ciocul mic măi puștiule sau respectă-i pe cei mai în vârstă decât tine..Dar spre deosebire de tine eu am avut bunul simț să vorbesc doar de Vettel într-o primă fază a discuției.. însă dacă tu ți-ai permis o obrăznicie cu mine mi-am permis și eu la fel cu tine.. ca o reciprocitate marius...
    6 5
  • Vettel e varza dar tot e mai bun decat Alonso.
    4 10
  • @marius_kji
    tocmai de aia trebuie sa te angajeze astia de la RedBull pe tine....ca tu esti mai bun decat toti "Nostradamus din F1".
    4 4
  • ctln
    Nu am gresit deloc,tu ai gresit de fiecare data.Eu stiu ca esti fan Mclaren si de aia am zis ca combinatia Ferrari-Vettel ti-ar produce si mai multa suparare.Eu nu l-am atacat pe favoritul tau decat cand a fost atacat Vettel de catre ceilalti(inclusiv tu).Am incercat sa fiu obiectiv si rezultatele imi dau dreptate.Daca vrei nu mai comunicam,fiecare isi vede de ale lui si gata.Iti urez numai bine.
    3 2
  • ciprian
    F1
    Majoritatea dintre voi vorbiti aiurea.Nu vedti si voi ca in ziua de astazi conteaza foarte mult masina si nu pilotul;punel pe vettel intrun lotus sa vedem cat de bun e
    si mai ales anul acesta faza cu drs-ul ;daca era fara drs state button in spatele celeorlalti mult si bine
    si dupa mine hamilton si alonso sunt cei mai buni piloti si sa si spun de ce cred asta.de cate ori se afla la jumatatea plutonului sau in pluton aproape mereu castiga pziti depasin foarte repede
    in schim massa ,vettel weber ,buton sta cate zece tururi pana depaseste pe unul
    depaseste foarte repede in cazul in care ei au pneuri noi si celalati le au de vreo 10 tururi
    si ca sa inchei sa vedeti unde o sa fie vettel cand nu o sa-i mai mearga masina
    cu respect pentru toti fani f1 ;parerea mea
    5 12
  • vasileo
    nu stiu de ca va atacati, e clar ca cel mai bun e cel care castiga
    eu sunt fan Schumacher, dar sunt constient ca atunci cand a castgat a avut si o masina buna
    nu puteti spune ca Vettel nu este un pilot bun, decat daca sunteti orbiti de invidie
    6 0
  • @wholiviapart
    Probabil ca Schumi a foat ajutat de echipa astazi sa ajunga de pe 24 pe 6 , inainte de a-l depasi pe Rosberg. Probabil ca toti cei pe care Schumi i-a depasit azi au auzit in casca Schumi is faster than you.
    In alta ordine de idei, Rosberg in spatele lui Schumi a putut folosi DRS-ul care insemna SI ECONOMIE DE CARBURANT, nu numai depasiri in viteza pe langa adversar!
    6 0
  • ctlnmihai
    marius_kji
    Ok.. hai să închidem subiectul ăsta că n-are rost să ne contrăm degeaba.
    3 2
  • ???
    Ferarri au cateva lucruri de facut imediat: masina nu e deloc buna cu pneuri medium sau hard, se descurca oarecum cu cele soft si supersoft desi mai e mult de lucru, Domenicali e varza= zero in ce priveste strategia unei curse, numai la ei vezi 2 piloti in primele tururi pe locurile 4 si 5 si dupa pit sunt ruinati, cel putin asta e confirmat in cazul lui masa la alonso mai merge cum merge din cauza ca e pilotul favorizat si are prioritate
    3 1
  • Formula 2
    Marinescu pe podium in Austria....
    Mai ziceti si de el ca doar e de-al nostru.
    2 2
  • ciprian
    Sunt de acord cu tine doar partial. Frank Williams declara prin anii 90 ca F1 este 90% inginerie.Restul de 10% ii apartin pilotului, echipei care face strategia de cursa si mecanicilor la pit stopuri.Fiecare amanunt conteaza in ziua de azi.Eu cred ca Vettel e la el de bun ca Hamilton si Alonso.Mai trebuie insa sa capete experienta,iar la capitolul asta Alonso sta cel mai bine.Nu-l mai includ pe Schumy ptr ca este clar ptr toata lumea ca este cel mai experimentat,dar nu cred ca va mai lupta vreodata ptr titlu.In privintalui Webber trebuie sa iti spun ca este un pilot care depaseste foarte mult si nu numai la RBR.Si cand era la Jaguar sau la Williams depasea cand avea o masina buna la dispozitie.Imi pare foarte rau ptr el ca nu este lasat sa se lupte de la egal la egal cu Vettel.Ar fi meritat si el un titlu in perioada asta de glorie a RBR ptr ca este un pilot bun si experimentat.
    5 2
  • @ciprică
    ce tot ii dai acolo ca bla bla bla. Cine a facut depasiri? Aud? Button sau Alonso? Cine pe cine a depasit si s-a clasat mai bine? Dar cursa lui Button din Canada? Auzi la el ... sta Button in spate ..... ba Alonso face o depasire si apoi e depasit de trei.
    @altii
    Domenicalli cu strategia lui e "de vina" ca l-a depasit Button pe Alonso si i-a suflat locul 3. Domenicalli daca e destept il aduce pe Button sau pe Hamilton.
    0 3
  • @ctin
    Esti varza bre:), ma faci sa rad bine. Hamilton la Ferrari?Cu o masina mai buna da in parapeti sau loveste lumea pe circuit iar Button e un Massa ceva mai abil pe ploaie. Massa e mai rapid ca Button pe masini egale. Vezi-ti de gulasul tau ca Mclaren desi are o masina mai buna ca Ferrari are pilotii in urma lui Alonso la general.Iar va bate Alonso la final cu a 3-a masina!Poate ca daca din Button si Hamilton ar iesi un pilot complet!
    4 0
  • @efoaneracing
    sa te vad eu ce mai zici cand va veni altul in locul lui Massa la Ferrari. Lui Alonso ii e tare bine acum, lipsa de performanta fiind mascata de epava care a mai ramas din Massa dupa accident. Auzi la el, a treia masina. De unde cunosti ca nu e prima dar e Alonso varza. Una peste alta, poate sa clampane Alonso cat vrea si fanii in sprijinul lui. Daca nu e performanta ....
    0 3
  • poate HRT-ul e cea mai buna masina..dupa logica ta, se poate si asta
    Tu esti ZSPECIALISTU care stie ca Ferrari e prima:), asta da afirmatie inteligenta. Mai citeste si tu ce spun aia de se pricep la F1.Massa n-are nimic e la fel ca inainte si daca ar pilota mclarenul actual ar fi mai bun ca Button pe uscat. Pana una alta Alonso e in fata lui Ham si a lui Button care, dupa mintea ta piloteaza cea mai slaba masina de pe circuit. Tin sa te anunt ca atat Button cat si Ham se laudau inaintea cursei ca au cea mai buna masina pt Spa si se asteapta sa castige!Dar tu porti ochelari de cal. Convenabil, nu?
    6 0
  • Cursa
    Ce pot sa zic,a fost dupa parerea mea cea mai frumoasa cursa....Chiar imi pare rau de Hamilton dar...asta e!
    Eu sunt fana Vettel si logik k sunt sooper fericita k a catigat....
    Schumacher,jos palaria!Un mare pilot,trebuie sa recunoatem,sa ajungi de pe ulima pozitie(loc. 24) pana pe loc. 5 este un mare lucru...Ce sa zik,un pilot deosebit!M-as fi bucurat sa il vad pe podium,ar fi fost o mare realizare pt el,dar...nu prea ai ce face in fata monoposturilor Ferrari,Merccedes GP,RBR....
    Imi pare rau de Bruno Senna:((....N-a reusit sa intre in puncte....Speram k la Monza sa aiba un rezultat un pik mai bun;)
    Torro Rosso...Dupa ce au facut niste antrenamente superbe si,niste calificari supper...s-a dus totul...o dezamagire mare pt ambii piloti ai echipei...
    Despre Kobayashi:))....Tine-o tot asa baiete,ai sa devii un campion...Presimt asta pt k ai talent!;)
    Webber,o super cursa...Dak may erau cateva ture,simcer,nu cred k Vettel may ocupa loc. 1...:)(scz pt fanii Vettel,si eo as fi fost suparata,dar,asta este adevarul si trebuie sa recunoastem chiar daca ne place sau nu...)
    Button...A facut niste depasiri,extraordinare:X:X:X
    Cat despre restul pilotilor,felicitari...Va-ti dat silinta k sa treminati cea mai frumoasa cursa din calendar(prerea mea)...
    Apreciez toti pilotii pt.ca nu cred k e asa usor sa conduci un monopost de F1....Eu dak as fi in acest sport cred k as fi campioana la luat ziduri in both...:):D.....Pt. mne ar fi o realizare mare sa fiu in F1 si sa iau loc 24....Simcer...:)
    Eoh astept urmatoarea etapa,Monza,care este pe loc. 2 in preferintele mele:).....Sper sa fie o cursa la fel de spectaculoasa ca Spa:)


    Bye :-h>:D
    2 2
  • @efoane
    1) nu-mi pune vorbe in gura
    2) nu forta lucrurile pana la HRT .... ca sa-ti expui imbecilitatile
    3) zspecialistu lu peste esti tu, priveste numai cate ai debitat, care in fata cui este
    4) ... te trezesti tu cand va fi schimbat Massa
    0 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru