Vettel a câştigat Marele Premiu al Europei!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 27.06.2010
Sebastian Vettel a câştigat la Valencia la capătul unei curse în care Mark Webber, coechipierul său de la Red Bull, a fost protagonistul celui mai spectaculos accident din acest sezon.

Marele Premiu al Europei a reprezintat o cursă plină de contradicţii pentru Red Bull Racing. Sebastian Vettel a câştigat fără emoţii cursa de la Valencia după ce a condus de la un capăt la altul al acesteia, însă coechipierul său Mark Webber a suferit cel mai spectaculos accident din acest sezon, australianul zburând efectiv în aer înainte de a se izbi violent de un zid de pneuri.

Accidentul s-a produs după un acroşat cu Heikki Kovalainen (Lotus) în urma unui start foarte slab de cursă, însă Webber a scăpat fără niciun fel de rană.

Podiumul a fost completat de cei doi piloţi ai echipei McLaren, Lewis Hamilton şi Jenson Button, primul dintre ei suferind şi o penalizare de tip drive-through pentru depăşirea Safety Car-ului când acesta a intrat pe pista.

Eroul cursei a fost însă Kamui Kobayashi, care a concurat pe locul 3 până cu câteva tururi înainte de final după ce şi-a amânat intrarea la boxe până în ultimul moment. Revenit de la standuri pe locul 9 cu pneuri proaspete, pilotul echipei BMW-Sauber i-a depăşit pe Fernando Alonso şi Sebastian Buemi şi a terminat pe locul 7, în spatele lui Rubens Barrichello, Robert Kubica şi Adrian Sutil. Ultimul punct pus în joc a fost câştigat de Pedro de la Rosa (BMW-Sauber).

Ferrari a avut o prestaţie dezamăgitoare, Alonso terminând pe locul 9, în timp ce Felipe Massa s-a poziţionat pe 14. Nici cei de la Mercedes GP nu au avut un weekend mai bun, întrucât Nico Rosberg şi Michael Schumacher au terminat doar pe locurile 12 şi 16.

Button, Barrichello, Hulkenberg, de la Rosa, Petrov, Sutil, Liuzzi, Buemi şi Kubica vor fi investigaţi la finalul cursei pentru încălcarea regulamentului sub Safety Car. Comisarii de cursa îi suspectează pe cei nouă piloţi că au fost prea rapizi când au intrat la boxe imediat după ce maşina de siguranţă a intrat pe circuit. Piloţii riscă o penalizare individuală de câte 20 de secunde în clasamentul final al cursei.

FILMUL CURSEI:

START DEZAMĂGITOR PENTRU WEBBER

Vettel a plecat foarte bine din pole position, însă Hamilton a avut un start foarte agresiv şi a reuşit să-l depăşească pe Webber în primul viraj. Ulterior, pilotul echipei McLaren a încercat să-l depăşească şi pe Vettel, însă germanul şi-a menţinut traiectoria ideală şi a rămas pe prima poziţie, nu înainte ca pneul său dreapta-spate să-l lovească pe cel stanga - fată al lui Hamilton.

Între timp, Webber a intrat pe exterior în primul viraj şi, întrucât nu s-a aflat pe traiectoria ideală, a fost depăşit succesiv de piloţii aflaţi în urma sa şi a coborât până pe locul 9.

Alonso a urcat astfel pe locul 3, urmat de coechipierul său Massa, Kubica şi Button, în timp ce Barrichello a urcat pe 7 după ce a trecut de coechipierul sau Hulkenberg.

Un alt start foarte bun a fost reuşit de Schumacher, care plecat de pe poziţia a 15-a a câştigat 4 locuri după ce i-a depăşit pe Sutil, Liuzzi, Rosberg şi Petrov. Performanţa sa a contrastat cu cea a coechipierului său Rosberg, care a coborât două poziţii.

WEBBER, PROTAGONISTUL UNUI ACCIDENT SPECTACULOS

Webber a fost primul pilot care a efectuat schimbul de pneuri şi a revenit pe circuit pe locul 18. Aflat în spatele lui Kovalainen în turul 9, australianul a încercat să depăşească, însă pilotul echipei Lotus şi-a apărat poziţia prin schimbări bruşte de direcţie. Finlandezul a frânat mai devreme în viraj, iar Webber, aflat într-un monopost mult mai rapid, a intrat în spatele său. Impactul a fost unul violent, iar monopostul Red Bull a "decolat" efectiv de pe pistă, s-a rostogolit o dată în aer şi, după ce a căzut pe pistă, s-a izbit violent de pneurile de protecţie de pe marginea circuitului. Partea frontală a monopostului RB6 a fost deteriorată complet, iar partea din spate numai parţial, însă Webber a ieşit teafăr din cockpit fără să fi suferit răni vizibile. De asemenea, Kovalainen a fost nevoit la rândul său să abandoneze.

FERRARI, PE PICIOR GREŞIT LA INTRAREA SAFETY CAR-ULUI

Accidentul major produs de Webber a dus la intrarea imediată a Safety Car-ului pe circuit. Vettel şi Hamilton au intrat imediat la boxe, însă Alonso şi Massa au fost prinşi în spatele maşinii de siguranţă şi au fost nevoiţi să-şi amâne schimbul de pneuri, acest lucru dovedindu-se în cele din urmă fatal.

Inevitabil, cei mai mulţi piloţi au intrat la boxe pentru a efectua primul schimb de pneuri, iar clasamentul a suferit modificări majore din această cauză. Vettel şi Hamilton au rămas pe primele două poziţii în această ordine, însă Kobayashi a fost propulsat pe locul 3 pentru că a amânat intrarea la boxe. Japonezul a fost urmat de Button, Barrichello, Kubica, Buemi, Sutil şi Hulkenberg, în timp ce Alonso a revenit pe traseu pe 10, iar Massa doar pe 17.

Între timp, Schumacher a fost nevoit să aştepte la ieşirea de la boxe trecerea celorlalţi piloţi prin dreptul liniei de start-sosire şi a revenit pe 21 pe pneuri supersoft, revenind apoi la boxe pentru a concura pentru restul cursei cu pneurile medium, care oferă performanţe mai bune.

HAMILTON RĂMÂNE PE 2 ÎN CIUDA UNEI PENALIZĂRI DE TIP DRIVE THROUGH

Maşina de siguranţă a revenit în pitlane în turul 14, iar Hamilton l-a pus pe Vettel sub presiune, însă fără efect.

Imediat după reluare, Alonso l-a depăşit pe Hulkenberg pentru locul 9, însă următoarele 10 tururi au fost lipsite de evenimente. În turul 25, Hamilton a primit o penalizare de tip drive-through pentru că a depăşit Safety Car-ul atunci când acesta a intrat pe circuit ca urmare a accidentului suferit de Webber. Cu toate acestea, pilotul echipei McLaren a revenit pe circuit tot pe locul 2, chiar în fata plutonului format din Kobayashi, Button şi Barrichello, întrucât pilotul BMW-Sauber se afla la peste 10 secunde în urma sa.

A doua treime a cursei a fost animată doar de un contact intre Glock şi Senna, cei doi fiind nevoiţi să intre la boxe pentru remedierea defecţiunilor, nu înainte de a provoca dureri de cap pentru Kobayashi şi Button, care îi ajunseseră din urmă pe cei doi. Nici Hamilton nu a fost scutit de probleme în privinţa piloţilor întârziaţi, coborând la aproape 13 secunde în urma lui Vettel.

Cu toate acestea, în ultima treime a cursei Hamilton a început să reducă gradual diferenţa faţă de Vettel, însă spre final liderul a mărit ritmul şi a câştigat fără emoţii.

Totuşi, spectacolul nu a lipsit de pe circuit, acesta fiind asigurat de Kamui Koayashi. Japonezul a concurat pe locul 3 până în turul 53, când a efectuat intrarea obligatorie la boxe, şi a revenit pe locul 9. Profitând de pneurile proaspete, pilotul echipei BMW-Sauber i-a depăşit pe Alonso şi Buemi şi a terminat pe un excelent loc 7, în spatele lui Barrichello, Kubica şi Sutil. Performanţa sa a fost completată de coechipierul sau, Pdero de la Rosa, care a obţinut ultimul punct pus în joc.

Cel mai bun timp în cursa a fost realizat de Jenson Button, pilotul echipei McLaren fiind cronometrat cu 1:38.766 în turul 54. Marele Premiu al Europei a consemnat 3 abandonuri, trecute în dreptul lui Webber (Red Bull, turul 9), Kovalainen (Lotus, turul 9) şi Hulkenberg (turul 49).

Comentarii (118)

  • Frumoasa cursa!!!:)
    Pacat de Webber..bine ca n-a patit nimic:|...Bravo Vettel! Bravo Hamilton!!! Alonso saracu a fost umilit de Kobayashi:))
    22 19
  • ...
    "Accidentul s-a produs după un acroşat cu Heikki Kovalainen (Lotus) "
    7 8
  • salutare
    ne conversm dupa meci!
    felicitari castigatorilor!!!
    go england!!!!!!!!!!
    5 17
  • Alonso
    No comment Alonso! No comment Ferrari! Jalnic! Kamuy l-a sucit pe spaniol azi! Bvo Vettel! Bvo McLaren! cam astea`s echipele ce conteaza momentan
    18 15
  • f1
    Frumoasa cursa... pacat de pacalicii astia de la TVR ca nu cunosc minimul de regulament... Kobayashi era obligat sa schimbe pneurile...
    36 0
  • urata cursa
    Sunt fun Schumy si sufar pt. ca mercedes nu sunt in stare sa-i puna o MASINA la dispozitie, cum pana mea e posibil sa terminini pe 16 in conditiile in care 3 masini au iesit???????
    5 15
  • ctlnmihai
    Vettel a câştigat Marele Premiu al Europei
    Felicitari Hamy ,Button ,Mclaren Mercedes , dar adevaratul performer al acestei curse a fost Kobayashi (felicitari)
    19 13
  • MINUNAT!
    Desi aveam sperante mai mici azi pentru McLaren se pare ca am iesit foarte bine! Aproape o dubla, pacat de penalizarea lui Hamilton ca altfel cred ca-l intrecea pe Vetel. Posibil ca Alonso (care a fost batut la fundulet de Kamui) sa mai urce 3 pozitii in clasament dar nu inaintea lui Jenson care are peste 20secunde in fata.
    11 17
  • Red Bull
    Si mai zici ca Red Bull nu iti da aripi? Hai ca a inceput deja meciul. Ich hofe heute wird Deutschland uber alles sein!
    13 3
  • hamilton campion pompat
    daca mai are cineva tupeul sa afirme ca Hamilton nu este protejat de oficiali nu intelege nimic din F 1.
    Cum poti sa dai o penalitate asa de mica pentru o infractiune in urma careia a castigat un tur fata de ceilalti.
    Astazi Alonso si Masa au fost cinstiti dar se pare ca asta nu conteaza.
    In ce priveste umilionta vazuta de ovidiu ar fi bine sa fie atent la ce se intampla cu adevarat pe circuit. Kobaiashi avea gume moi supersoft iar Alonso.....
    Daca tacea filosof ramanea ......
    In ce priveste pe ceilalti, investigati pentru ca au mers mai repede decat este permis ( deci o infractiune mai mica decat a lui Hamilton) oficialii au o mare problema. Daca le da 200 secunde penalitate dau pedeapsa mai mare decat a primit hamilton, dacaa dau un avertisment, cu hamilton a primit deja anul asta, aia nu va insemna nimic, asa cum nu a insemnat in judecareaa copilului de ciocolata.
    Concluzia, daca pe circuit nu a fost spectacol, decat un episod Horor, fac circ Charlie si echipa lui de stewarzi varza.
    27 21
  • grande
    Frumos.Pole plus victorie,a iesit si soarele pe strada lui Vettel,va iesi campion .Hamilton ca de obicei la maxim.Kobayashi a fost imperial, l-au ajutat si gumele noi,bravo lui.De Ferrari nu ai ce sa mai zici.nici norocul nu tine cu ei.
    15 7
  • rayn380
    valencia
    felicitari vettel, bravo McLaren, ati scos maxim de puncte in aceasta cursa. Pacat de acea penalizare a lui Lewis......Posibil sa fi avut mult mai multa adrenalina la varf, intrucat Lewis a mers foarte bine si il putea presa pe Vettel. Incredibil samuraiul Kobaiashi, l-a facut de kko pe mai marele Alonso, dupa care si pe Buemi in ultimul viraj, care semnaliza finalul cursei. De asemenea, accidentul lui Weber, demential, practic dupa ce a zburat efectiv prin aer, a cazut in cap. Noroc ca l-a protejat monopostul, astfel era grav pt el. Frumoasa cursa. Alonso, dupa penalizarea lui Lewis, in loc sa-si vada de cursa lui, il interesa pe ce pozitie a picat Lewis. Rusinos pt el, de altfel cum i-a zis si inginerul lui, adica: "vezi-ti de cursa ta" Bravo McLaren, bravo Lewis! si inca o data felicitari Vettel. Alonso incepe sa devina tot mai frustrat, iar presiunea isi spune cuvantul.
    15 19
  • xiorel123
    F1
    No comment Alonso/Ferrari. Consider ca eroi principali Webber(care a scapat nevatamat dupa acel accident spectaculos) si Kobayashi ce a realizat o cursa superba si a umilit cativa piloti de valoare.
    13 14
  • @rpo07
    Bravo! Cred ca oricare dintre noi ar putea comenta mai obiectiv o cursa decat cei doi protagonisti TVR. Alonso n-avea cum sa reziste pe pneurile pe care le avea. In fine, Fenando a facut tot ce se putea face si pana la urma cred va ca lua punctele de pe 3 pt ca ceea ce s-a intamplat imediat dupa accident a fost furt. Mie gestul lui Hamilton mi s-a parut jenant si rusinos. Penalizarea prea usoara, daca e s-o comparam pe cea primita de Michael la Monaco.Felicitari lui Vettel!
    24 6
  • rayn380
    @wolful
    Iti zic doar atat: piu, piu aka ciocu mic :P
    8 18
  • @wolful
    In primul rand cine-i Alonso si la ce echipa concureaza fata de Kobayashi un semi-deputant cum zic cei de la TVR, care e la o echipa mult mai slaba...asta inseamna umilinta:)
    14 20
  • @XIOREL123
    XIOREL123-eu am fost ;)
    4 3
  • Andrei
    Ferarri
    Sunt fan Ferrari de mic dar sunt complet dezamagit de ce se petrece cu aceasta echipa.AR TREBUI CONCEDIATI.CE POATE FACE ALONSO SAU MASSA.CAND MASINA E VARZA ESTE INADMISIBIL.CE SE PETRECE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ACUMA TIN CU VETTEL NU MAI MA INTERESEAZA FERaRRI .Imi vine sa plang si ati remarcat ca in cursa Alonso isi certa echipa.Sunt numai incopetenti la ferrari si este indamisibl nici nu stiu ce reprosuri sa lemai adresez.Ma oftic cum zboara Mclaren sau RedBull si Ferrari se zbate in coada plutonului.
    19 7
  • ctlnmihai
    diesel08
    eu propun sa-l excludem pe Hamy din campionat..cat despre gestul rusinos al lui Hamilton sa ne amintim de un alt gest mai rusinos zic eu de-al lui alonso care s-a bucurat si a acceptat victoria in cursa trucata de la Singapore
    14 21
  • wolful
    fa o plangere la FIA poate il mai penalizeaza odata pe Lewis. Alonzo paraciosu'! Dute alonso la mamica ta acasa si plangi. Paraciosule! Nu te mai plange echipei!
    16 21
  • hamilton
    Eu zic ca Hamilton sa alerge dupa alte reguli, eventual dupa legea circulatiei pe care o cunoaste el cel mai bine. Si sa-l facem campion:).
    23 13
  • degeaba !
    Degeaba jubilati voi mici fani McLaren, la Silverstone tot sebi va invinge !
    Si cei ce l-au tinut pe locul doi pe infractorul maro stiu ca numai asa mai pot face ceva impotriva RBR.
    16 13
  • xiorel123
    Da-mi te rog mailul tau ca sa-ti trimit parola. Crede-ma ca nu am ce sa fac cu un cont pe numele tau. Intentia mea a fost sa-ti faci un cont de pe care sa vorbesti. Nickul pe care-l ai acum nu te reprezinta!
    5 11
  • f1
    @diesel08Daca toti cei investigati vor primi penalizare cu drive through ( 25 sec parca ) atunci Alonso termina pe 4 la 0,2 sec in spatele lui Button...sper ca am calculat bine.
    15 3
  • rp07
    Da, cred ca ai dreptate:)
    14 2
  • valencia
    ce mai urata cursa posibila. ferrari a gresit la schimbul de pneuri.
    14 6
  • @rpo07
    daca se dau + 25 sec. alonso ar ajunge pe 5. vettel, hamilton, kobayashi, button, alonso
    8 3
  • rayn380
    @ alex
    Solutia, la fel ca si xiorel, cont inregistrat si ai scapat de "carcioabele" care posteaza de pe numele tau. Daca dai ceva articole mai in spate o sa vezi ca si xiorel a patit ceva de genu, dupa care si-a creat un cont. Mi se pare normal sa fie asa, am tot zis-o, iar la astia care postati aiurea, fara un cont creat in prealabil, iar altii posteaza comenturi de pe numele voastre, va meritati oarecum soarta. Faceti-va cont, daca vreti sa fiti activ aici pe AM cu comentarii....
    5 10
  • ctlnmihai
    wolful
    Sebi e posibil sa ajunga campion mondial dar decat sa castigi curse numai din pole -position mai bine un loc 2 dar sa faci spectacol pe pista ...Vettel e un al doilea Button dupa parerea mea care si-a dovedit limitele cand a fost prins in pluton si asta in conditiile in care are cel mai bun monopost de pe grila
    7 10
  • prostie
    Cred ca e bine acum.Uitasem sa ma loghez :) o sa ma ajute avatarul acum.Asta pana nu isi pune si idiotul/idioata avatar ca al meu :)
    4 14
  • feriti-va de magarus :)
    alexandra, ai dovedit inca odata daca mai era cazul ca esti proasta... ce asteptari sa ai dealtfel de la o persoana a carei idol e un alcoolist ratat care se crede pilot???
    4 23
  • rayn380
    E destul de "greu" sa-ti faci cont pe Automarket dureaza 2 saptamani. Alexandra sa-ti fac eu cont?

    Nu stiu de ce adminii permit comentariile celor neinregistrati!
    3 10
  • ctlnmihai
    alexandra
    Parca suntem in razboiul clonelor
    10 6
  • f1
    @schumy1969 Ai dreptate, Kobayashi nu e investigat.
    13 0
  • Andrei
    Ferrari
    DEsteptilotr dupa accident au furat pit-stopul daia a si ajuns Alonso pe 9 ca restul au intrat inainte.Sper sa ia locu 3 iar Hamilton descalificat
    16 7
  • @Drako
    Eu am cont aici de 2 ani,dar acum am uitat sa ma loghez si evident ca s-a profitat.Dar eu merg pe principiul "atata poate,atata da" (valabil si pentru un anume "ghita") :)))
    8 7
  • ctlnmihai
    declaratie Alonso
    Angry Alonso says race 'manipulated' ..parca in 2008 a mai fost o asemenea cursa ..dar alonsito are memoria scurta
    5 11
  • andrei
    Speri degeaba baiete, mai dati jaratec la martoage!
    4 10
  • Cursa
    Vettel-ireprosabil, o victorie usoara, fara sa forteze(Fangio spunea ca este o arta sa castigi cu cea mai mica viteza posibila)
    Hamilton-in stilul lui, totusi prea usoara penalizarea raportat la cele 25sec primite de Schumi la Monaco
    Button-sters, asteptam decizia comisarilor
    Barrichello, Kubica, Sutil-cursa buna, dar din nou-astepatam decizia comisarilor de cursa
    Kobayashi-excelenta cursa, ar fi ramas pe 3 daca nu era obligat de regulamentul stupid sa faca o oprire la boxe
    Off topic-Ferrari au o masina mai apropiata de RBR ca pana acum , dar strategia si regulamentul discutabil cu statul la stop ca la semafor le-a ruinat cursa..Alonso a patit ce a patit Schumacher la Montreal-cu pneuri uzate a fost o prada usoara pt Kobayashi.
    Schumacher-penalizat de problemele cu franele si pneurile, dar si de regulamentul discutabil(ca si Ferrari).
    19 2
  • Clasament modificat serios dupa penalizari !
    Cred ca acest clasament va suferi modificari majore dupa ce vor fi penalizati cei 8 piloti implicati in nerespectarea conditiilor de safety-car. Dupa cum bine stiti acestia sunt: Button (3), Barrichello (4), Hulkenberg (retras), De la Rosa (10), Petrov (11), Sutil(6), Liuzzi(13) si Kubica(5) si cu penalizare de +25s voe avea alte pozitii finale.
    In acest fel clasamentul ar trebui sa arate astfel: Vettel, Hamilton, Kobayashi, Buemi, Button, Alonso, Rosberg, Barrichello, Massa, Kubica, Alguersuari, Schumacher, Sutil, etc.
    Sa vedem ce se intampla in aceasta seara, dar pana atunci trebuie sa recunosc cursa deosebit de inteligenta a team-ului BMW Sauber-Ferrari si in special a pilotului Kobayashi ! Felicitari in primul rand lor.
    Despre Webber sa amintesc doar faptul ca a avut de partea lui tehnologia in siguranta a acestui ultim deceniu si nu l-a urmat pe nefericitul Gilles Villeneuve...
    10 11
  • Ferrari fara greseala astazi.
    De data asta Ferrari nu a gresit. S-a intamplat sa iasa SC chiar in fata lor, au fost blocati si au respectat regula. Fara acel S car Alonso il ataca pe Hamilton, Ferrari avand sanse mari la podium cu ambele masini. Asta este, se intampla in sport. Apropo, Germania are 2-0:), un scor de salutat:). O zi buna tuturor!
    17 6
  • @bursuc18
    si buemi este investigat, mai refa clasamentul.
    12 2
  • Alexandra
    nu eram sigur ca esti acelasi user. Acum dupa avatarul cu Kimi mi-am dat seama.
    4 9
  • @joni
    Ferrari nu a gresit, Safetycar-ul a iesit cand ei au terminat linia dreapta, hamilton a accelerat si a trecut de masina cu girofar, si s-a dus dupa Vettel la schimbat gume in timp ce ei au trebuit sa mearga in ritmul masinii un tur intreg in timp ce aia mai din urma au putut fi anuntati sa intre.
    A fost vorba de ghinion !
    Dar si de o gestionare mizerabila a cursei de catre oficiali.
    Chestia cu Hamilton a fost prea de tot ca sa e poata accepta ca greseala.
    Pacat ca astfel clasamentul general are un lider impins din spate.
    E trist cand unii fac greseli prostesti, Vezi RBR in Turcia si Canada partial la optiunea de a porni pe gume tari, iar cand altii nesocotesc regulamentul se da o pedeapsa asa de ochii lumii.
    Iar si mai trist este ca sunt fani pentru care nu conteaza cum avanseaza favoritul numai sa fie in fata, jenant !
    20 8
  • xiorel123
    Eu zic sa-ti pui tu masca sa nu se vada cat suferi.

    Eu ma bucur nespus de mult pentru rezultatele de astazi si astept urmatoarea cursa unde vom domina categoric!
    5 17
  • @DRAKo
    "Intentia mea a fost sa-ti faci un cont de pe care sa vorbesti. "-Intentia ta a fost sa folosesti un alt tip de "calmant" deoarece nu ti-au ajuns cele de acasa :)) Felicitari, ai fost un geniu ;)
    12 4
  • nu am ce completa sau comenta
    Vettel a facut cursa buna, Lewis la fel dar toate stau in umbra in fata mediocritatii de care a dat dovada Alonso in aceasta cursa. Sa te faca Kobayashi la tine acasa, este RUSINOS. Degeaba tot se leaga carcotasii de manevra lui Lewis, in regulament scrie clar ca sanctiunea pentru un astfel de gest este o trecere pe la stand daca este investigata in timoul cursei, sau o penalizare de 25 de secunde in clasamentul final al cursei. Mediocritatea lui Alonso a fost si mai mult reliefata de caracterul acestui om care desi era cu 5-6 masini in urma lui Lewis era interesat pe ce loc este Lewis. Dar l-a pus la punct propriul inginer de cursa. Vro fi penalizato tiate acele masini, Kobayashi va veni pe 3 si Alonso pe 5 dupa Button. Mclaren va fi campioana la constructori cu 2-3 curse inainte de final, greselile personale sau tehnice ale celor de la Red Bull ii vor scoate din lupta si vor ramane cu Vettel doar sa lupte la piloti.
    9 16
  • @Daniel
    unde pot vedea clasamentul cursei?
    1 3
  • ctlnmihai
    Drako
    pilotii echipelor noi ,FIA , comisarii de cursa ,faptul ca nu este permis cel de-al 3-lea monopost ,sau ca nu exista monopostul de rezerva , sunt cauzele care -i impiedica pe cei de la Ferrari sa castige ..sincer cred ca azi nici daca se micsora cursa la 45 de minute dupa cum sugera boss-ul de la Ferrari mai acum cateva zile ,cei de la Ferrari nu reuseau sa castige..bineinteles e doar o opinie personala
    5 8
  • Schumacher is the Best !
    M-am uitat la live timing. Dupa ultima schimbare de pneuri, Schumacher era cel mai rapid din cursa. Chiar mai rapid decat Hamilton. A recuperat cate 1 secunda pe tur fata de Algersuari (sau cum ii zice lu` ala), si cate 4-5 sutimi fata de Vettel. Deci e bine. Isi revine. E inca cel mai bun.
    9 11
  • @schumy1969
    Ai dreptate, il avem si pe Buemi anchetat langa ceilalti. Cu penalizarea de 25s va iesi din puncte si il va urma pe Sutil in clasamentul etapei.
    P.S. (Off-topic) Nu prea am inteles voturile negative la postul anterior... Cine s-a suparat...? Webber ? Nu cred, este departe si nu stie cu siguranta romana ...!
    3 9
  • english man
    seminte aveti?
    Sunteti pe alta lume! Voi v-ati uitat la cursa sau ati rontait seminte? BMW a facut o strategie buna si atat. Schumacher era rapid pt ca avea supersoft!Ceilalti aveau medium!Sau nu conteaza!Kobayashi la fel, i-a depasit pe Alonso si Buemi la final pt ca si el avea supersoft.Dar in afara de mistocareala de dambovita nu stiti altceva!Hami, in nota obisnuita, penala!
    18 4
  • Andrei
    FIA
    Mosley era cretin dar ala mac taia in in carne vie.Este inadmisibil ce facea Jean Tod.Parca e politica din Romania.e strigator la cer
    6 4
  • Cupa locului 3 si sampania ii revin lui Kobayashi !
    Kobayashi a fost pe locul 3 pana la schimbul de pneuri, a terminat pe 7, dar tot pe 3 va reveni dupa penalizari si isi va lua trofeul pentru locul 3 de al Button...
    Ar fi fost rusinos, ca dupa ce ai stat apropae toata cursa in spatele lui Kobayashi, sa primesti o cupa "nemeritata" !
    De aceea, ca un gentleman ce este Button, ii va transmite cupa si ce a mai ramas din sampanie lui Kobayashi si echipei BMW Sauber-Ferrari !
    8 5
  • @english man
    BMW sa retras anul trecut (care BMW?).
    7 4
  • @wolful
    mai wolful stii cum e fraza ..."hotul striga hotii ' . Ferrari e fair play zici tu ? ai uitat deja partea cu testele "interzise" .

    cursa : destul de frumoasa . La start mi s-a parut ca Webber a plecat asa in mod deliberat doar ca sa il tina pe Hamilton . RedBull face o mare greseala daca nu il include si pe Webber in lupta pt. titlu . Vettel a aratat ca e inca foarte inconstant . mi-a placut de team radio-urile inginer-Hamilton(ce am auzit din ele ... miki era ocupat cu prietenul sau francez ) ... "Switch to g1-g4". Din cate am inteles asta il atentioneaza pe Lewis cand sa forteze sau cand sa o lase mai moale . in fine...astept cu nerabdare cursa viitoare .Felicitari Vettel ! Felicitari Hamilton&Button&Mclaren ! Felicitari Kobayashi !
    3 8
  • Alexandra1710
    ..
    prostie
    Cred ca e bine acum.Uitasem sa ma loghez :) o sa ma ajute avatarul acum.Asta pana nu isi pune si idiotul/idioata avatar ca al meu :)
    1 9
  • english man
    schumy1969
    BMW Sauber
    Eu stiu ca particula "BMW" ramane pana la anul.Sau vrem sa fim doar malitiosi..:)
    8 2
  • @McLaren Mirece
    Either of the penalties under Articles 16.3a) or b) will be imposed on any driver, zice regulamentul.
    Pe clar, asa cum zici tu sau trece pe line 16.3a sau 10 secunde stop. 16.3b.
    Asa ca ramane cum am spus, l-au ajutat !
    4 4
  • @sharky
    Hai sa nu facen istorie, daca tin bine minte se discuta aici despre ce s-a petrecut in cursa!
    Sau daca ei au facut o magarie toti ceilalti au voie si ei la una?
    Asta e abordare de gradinita!
    4 4
  • salutare
    2-0 ptr germania pe ziua de azi si la F1 si la fotbal!!!!!!!!!!
    depre cursa ce sa zic,plictisitoare,cu un mare accident!In rest nimic,un mare ZERO!!!!
    5 3
  • @wolful
    ce istorie ? eu doar ti-am amintit ce a facut echipa ta favorita . Si daca tot esti pornit pe chestia asta ... de ce nu a facut si Alonso la fel ? aaaa uitasem ca el e fair-play (cum a zis si ctlnmihai : remember Singapore 2008 ) . E un pilot bun intr-adevar dar mai priveste si din alta perspectiva . Ulciorul nu merge de multe ori la apa . Salut !
    5 5
  • ctlnmihai
    fanii red bull
    Imi place vehementa fanilor Red Bull cand e vb despre Mclaren
    Mercedes..Asta dovedeste ca Mclaren e echipa de care se tem cel mai mult si asta dovedeste ca nu suntem mici dupa cum spunea cineva de pe aici
    6 8
  • bravo Germania!
    4-1 plus 1 la F1, in total 5-1 Germania!:). Schumi n-a mers rau. Masina e slaba.
    4 6
  • red bull
    Red Bull cea mai buna masina, prima sansa la titlu. Cu Vettel!Bravo Vettel!Mclaren face ce stie mai bine, copiaza, fura.O seara excelenta:)
    6 5
  • ctlnmihai
    sharky_raduku
    Relaxeaza-te,, fanii Red Bull sunt si fani Ferrari asa ca n-au nicio identitate proprie ..ei se bucura si cand pierde Red Bull si cand castiga Ferrari si invers..sincer am mai multa stima fata de tifosii scuderiei care tin numai cu echipa calutului decat cei care sunt fani Red Bull de conjunctura
    5 6
  • Made in Valencia
    A fost o cursa buna, am castigat din nou, n-a fost ziua lui Webber dar ma bucur ca n-a patit nimic! Hamilton merita un penalty Stop and Go, ca a profitat foarte mult din faza aia cu Safety Car. Nu e prima data cand obtine un rezultat bun din nerespectare regulilor. Data trecuta a cumparat un pole position cu 10000 Euro. Am vazut care a fost diferenta intre Ham si Alo. Eroul zilei pentru mine este Kobayashi, merita sa fie aici!
    Schumi cu Mercedes e dezastru, ca si echipele HRT si Virgin!
    Forza Red Bull
    Go Vettel!
    5 5
  • Clasament nechimbat !
    Latest news: pilotii investigati pentru manevra de intrare la pit-uri ar putea fi penalizati pe grila de start la Silverstone ! Deci clasamentul oficial de la Valencia ar putea ramane neschimbat: Late in the race the stewards announced that Button, Barrichello, Hulkenberg, Kubica, Petrov, Sutil, Liuzzi, Buemi and De la Rosa are to be investigated for the speed of their in-laps behind the safety car. They may yet get time penalties added, but there have also been suggestions that they might get grid place penalties at Silverstone. (sursa: F1.com)
    3 3
  • ctlnmihai
    wolful
    Si cei ce l-au tinut pe locul doi pe infractorul maro stiu ca numai asa mai pot face ceva impotriva RBR...este fraza ta..Poate sunt fanatic dar nu l-am caracterizat niciodata pe favoritul tau ca infractor.. Singurul care da dovada de lipsa de discernamant esti chiar tu..scuza-ma ca trebuite sa-ti spun
    4 7
  • Ce bucurie!
    Sunt in al 9-lea cer! Ma bucur nespus pentru manevra lui Hami (din care a avut de castigat azi) chiar daca a fost penalizat de comisari a castigat mai mult decat daca ar fi stat in spatele safety car-ului. MA BUCUR NESPUS PENTRU CA e prima data cand McLaren si Lewis sunt avantajati iar feraristi (care in general erau favorizati) mor de ciuda vazand asta. Oricum (daca va consoleaza) masa si alonzo nu aveau nicio sansa la victorie astazi!
    4 16
  • ctlnmihai
    wolful
    mai exista contraventia pana la infractiune..Dupa cum judeci, tu l-ai considera infractor si pe o persoana care ar asculta muzica la maxim dupa ora 22 ora pana la care se poate asculta muzica totusi
    3 7
  • penalizari
    5 seconds penalty for all drivers under investigation over SC rule breach - apart from Glock who gets 20 seconds. More soon
    9 0
  • S-a demonstrat inca o data ce caracter infect are Alonso: era pe locul si pe el il interesa daca a fost sau nu penalizat Hamilton, pina in stadiul in care mecanicul a trebuit sa-i atraga atentia sa se gandeasca la propria cursa. Sunt sigur ca daca era in locul lui Hamilton ar fi facut exact acelasi lucru.
    6 4
  • ctlnmihai
    DRAKo
    dupa felul cum judeca e clar ca duce lipsa de discernamant.. nu e bun de judecator ,procuror sau politist..gandeste-te cate abuzuri ar savarsi dupa modul lui gandire omg deja ma trece un fior..
    3 4
  • ctlnmihai
    DRAKo
    * modul lui de gandire
    3 3
  • Dupa cursa din Canada am fost placut surprins sa vad civilitatea raspunsurilor din partea fanilor tuturor echipelor. Astazi vad ca sar iar infierbantatii gen wolful, cu injurii, infractorul maro, etc. Serios, inteleg ca sunteti nemultumiti, dar chiar asa ...
    5 5
  • zdravanel
    Foarte bine punctat!

    Ceva dezinfectant?!? :))
    3 6
  • ctlnmihai
    zdravanel
    n-a mai bagat expresia aia ,,cefe groase'' si jeepane
    3 5
  • ctlnmihai
    Sracu! E cu moralul la pamant si nu stie ca sa mai zica.
    Important e ca suntem bucurosi si stam bine in ambele clasamente desi nu avem cea mai buna masina dar avem cei mai buni piloti!
    4 6
  • ctlnmihai
    DRAKo
    dincolo de competitia asta dar sa faci pe cineva infractor ,cioroi sau ma rog mi se pare aiurea ..problema e ca vine de la persoane de la care nici nu te astepti, care au un discernamant totusi nu ca altiii..
    6 5
  • anunt
    a anuntat autosport-ul chiar acum ca cei 9 au primit 5 secunde de penalizare.
    6 4
  • ctlnmihai
    Mclaren_Mircea_1984
    button isi pastreaza locul 3??
    3 4
  • mclaren
    pastreaza locurile 2 si 3. Avansul la constructori incepe sa ia proportii. Cu update-ul masiv de la Silverstone si daca Red Bull continua sa aiba acelasi ghinion sau defectiuni tehnice, Mclaren poate deveni campiona la cosntructori inca de la Suzuka, si le poate servi o aroganta celor de la Ferrari renuntand la orice dezvoltare a mp4-25.
    7 6
  • @ctlnmihai
    categoric pastreaza locul 3 :)
    6 5
  • *constructori
    ..
    5 5
  • Hai, ca a mai castigat si Alonso inca 2 puncte :)
    8 3
  • @ctlnmihai
    ai perfecta dreptate . Intr-un fel m-am obisnuit cu limbajul asta ... cioroi etc. si nici n-are rost sa il mai atentionezi pt. ca stii la ce nivel se afla respectivul .
    6 5
  • ctlnmihai
    Mclaren_Mircea_1984
    Asta conteaza.. apropo alonso spunea ca s-a maturizat dar observ ca inca il doare ca nu e in fata lui Hamilton ..exact cum s-a intamplat la mclaren in 2007..Atunci era de vina echipa acum comisarii de cursa..Oricum mult tupeu sa afirme ca aceasta cursa a fost manipulata de catre comisarii de cursa..dat fiind ca venea dupa un precedent din 2009 in care a fost absolvit de Fia dupa crash-gate-ul din 2008,..acum acuza aceeasi institutie care l-a absolvit de vina in 2009 ca din vina membrilor ei ar fi pierdut aceasta cursa ..tipic Alonso.invit fanii alonso si Ferrari care dau dovada de cea mai mare obiectivitate sa-si exprime parerile la acest comm..in scris sau prin voturi cu + sau -
    8 9
  • Asadar buna strategie : Cum sa iei pole-ul cu 10.000 EUR si cum sa ramai pe 2. cu un drive-through! Nu castiga cea mai buna echipa ci cea mai smekera... Bv McLaren! This is F1!
    5 17
  • dupa penalizari
    alonso termina pe 8 si rosberg vine pe 10
    9 2
  • ctlnmihai
    zdravanel
    Daca n-au fost depunctati toti pilotii ca sa prinda si Alonso un podium ca da bine ptr. public ,ptr. F1 in general tot degeaba..IPtr. ca alonso e un brand in f1 totusi n-am dreptate??
    2 7
  • Prietene, asta cu cumparatul pole-ului e alta prostie. Mai avea Hamilton un tur legal la dispozitie in Canada? Mai avea. So ...
    Ca a fost amendat pentru ca a ramas pe circuit, dupa, vorba vine, nu mai era nici o alta masina pe pista deci nu era nici un pericol, e partea a doua. Shush.
    5 7
  • zdravanel
    Dragule daca te-ai si uita la F1 , ai stie ca trebuie sa calculezi benzina rezervata pentru inspectia FIA deci , sa ai cu ce sa ajungi inapoi la boxe... si nu este numai parerea mea, uita-te si tu la opinia celorlalte echipe si ca nu a fost fair...
    11 4
  • salutare
    daca la cursa aceasta,in care McLaren nu a adus NICI UN UPDATE LA MASINA,ia locul 2 si 3,oare ce o sa se intample la Silverstone!?
    Ferrari cred ca isi rod unghiile,dupa manevra lui Kobayashi,din penultimul tur!
    Al naibii samuraiul:))
    Absolut penibil Alonsito!!!!!
    Inca il roade ca a fost batut de un pusti,atunci cand era la McLaren si acum incearca din toate puterile sa saboteze!
    Sa vedeti ce o sa declare in zilele urmatoare in presa,despre comisari,ce nedreptate i-au facut,cum daca nu era acel incident cu safety-carul al lui Hamilton,putea sa ia un podium si gogorite din astea!!!!!
    4 12
  • ctlnmihai
    Jolerto
    Chestia cu turul lui Hamy a fost de 5 ori mai legala decat momentul in care FIA si-a dat acceptul ca Ferrari sa umble la motoare..Gandeste-te ca un pol e mai putin important decat modificarea motoarelor..dar partea proasta e ca Ferrari chiar si cu motoare modificate si update-uri la monopost nu reusesc
    sa castige polul si nici macar locul 2 ..locurile voastre preferate sunt de la 4 in sus ..sorry boys dar problema e la voi nu la comisarii de cursa..sincer in momentul in care sunteti acum cred ca nici daca mai introduceti un monopost pe circuit nu veti reusi sa tineti pasul cu Red Bull sau cu McLaren ..ba cred ca v-ar depasi si cei de la Renault
    8 7
  • ctlnmihai
    Tu aberezi .... ce mai stii tu despre ce se intampla in garajul echipelor , din CANCAN , thought so....
    5 9
  • @ctlnmihai
    in fine, eu nu vreau sa mai intru in scandal si polemici cu fanii ferrari. incerc sa raman calm si senin orice ar zice. Dar nu pot sa nu imi ies din pepeni cand simt atata ranchiuna si ura din partea lui Alonso. Cand si-a desfacut contractul cu Mclaren in noiembrie 2007, Ron Dennis a spus ca una din clauze era sa nu mai arucne cu noroi nici el in Mclaren si nici Mclaren in el, dar el continua sa tot arucne sageti otravite impotriva lui Lewis. Orice face Lewis gresit, chiar daca nu il priveste pe el, mereu isi da cu parerea si arunca cu acuze in stanga si in dreapta. A gresit Lewis cu safety-car, dar doamne iartama, a primit penalizarea cu 25 de secunde, ce puteau sai mai faca? sa il descalifice sau ce? Legat de pole-ul de a Montreal regulalamentu precizeaza clar ca trebuie sa ramana acea limita minima de carburant la inspectia FIA, dar in litera regulamentului nu a precizat nicaieri ca pilotul care isi lasa masina pe pista, dar isi pastreaza acea limita de benzina in masina ar trebui sa fie retrogradat pe grila de start. dupa incident s-a introdus in regulament noul amendament cum ca nu mai poti lasa masina, dar la acea fata 13 iunie 2010, chestia era interpretabila. Marele Alonso, marele Fernando, marele "inginer" Alonso a fost batut la fundul gol pe prorpiul teren de un tanar japonez intr-un Sauber :))
    10 7
  • *arunce *propriul
    ..
    3 5
  • ctlnmihai
    ctlnmihai
    Nu din Cancan ci de azi de la TV.. v-ati chinuit cu Bmw -Sauber cu Torro Rosso dar voi sunteti obisnuiti sa solicitati comisarilor de cursa sa fluture steagul albastru ssau sa solicitati penalizarea pilotilor din fata monoposturilor Ferrari.E bine ca desi cereti multe vi se acorda prea putin
    6 6
  • mad79
    Ai dreptate cu update-urile la McLaren, nu are rost sa ne gandim cum va fi la Silverstone! Va fi o dubla de sageti argintii? Foarte posibil!

    Spuneam ca ferari are sanse cursa asta si au irosit oportunitatea. Nu cred ca vor mai prinde vreo victorie pana la final.
    5 7
  • Acuma, ca sa fim cinstiti, Kobayashi avea cauciucuri noi iar ale lui Alonso aveau zeci bune de tururi. Problema e ca de multe ori anul asta Alonso a fost cam anonim. Mereu au existat motive, sigur, dar pina la urma clasa ar trebui sa straluceasca.
    Mad, deja a spus: "It's a shame, not for us because this is racing, but for all the fans who came here to watch a manipulated race". :))
    6 3
  • cate 5 secunde penalizare...asteptam rezultatele finanale ptr campionat
    Jenson Button, Rubens Barrichello, Nico Hulkenberg, Robert Kubica, Vitaly Petrov, Adrian Sutil, Vitantonio Liuzzi, Sebastien Buemi and Pedro de la Rosa have all received penalties from the Valencia stewards for safety-car rule infringements.

    All nine men will have five seconds added to their final race time for speeding under the safety car during their in-laps prior to pitting following Mark Webber’s dramatic crash in the early stages of the European Grand Prix.
    7 0
  • All
    Nu am fost atent.
    Filipe Masca a concurat azi?
    :))
    5 6
  • Lewis
    And when news of Alonso's anger was relayed to him, Hamilton said the Spaniard should stick to analysing his own performance.

    "It's good to know his weak point, I guess," Hamilton, who spent a tumultuous season alongside Alonso as team-mates at McLaren, told BBC Sport.
    8 5
  • @DRAKo
    a concurat da, a terminat pe 14. dar macar baiatu asta ii un tip de bun simt, nu tot plange si striga ca Alonso.
    11 6
  • ctlnmihai
    linkuri
    http://warezforum.info/tv-shows/1529438-formula-1-2010-spanish-grand-prix-practice-3-a.html
    http://thepiratebay.org/user/tdmk1/ link-uri de descarcat cursa de F1
    3 4
  • ctlnmihai
    DRAKo
    Massa e un baiat bun cu mult bun simt.. tace si le face
    4 6
  • Dragi fani Ferrari
    Bucurati-va dupa ploaie vine soare. Stim cu totii (si fanii Mclaren) ca in primele 3 tururi Fernando era mai rapid ca Ham.
    6 6
  • Wow, in primele 3 tururi a fost mai rapid! Pai merita victoria ca nimeni altul! Serios, nu se poate face ceva, ca Alonso a fost mai rapid pe 3 tururi decit altcineva? Alo, FIA, ce ziceti? 3 tururi!!!! :)
    4 4
  • rayn380
    ....
    Cum adica era mai rapid decat Ham?? Eu unul n-am vazut sa-l atace si sa castige vreo pozitie in detrimentul lui Ham. Dinpotriva, s-a vazut clar ca Vettel s-a desprins impreuna cu Ham de ceilalalti. Inseamna ca tu n-ai vazut cursa de la inceput.....Oricum a avut un start excelent Lewis, pacat ca nu i-a iesit intr-un final si atacul asupra lui Vettel, a fost cat pe aci sa-l faca. Si a mai avut oportunitatea in momentul intrarii SC la boxe, atunci chiar am fost nedumerit de ce nu l-a depasit, dar mi-am dat seama ca nu trecusera inca de linia de start/sosire. Eu nu-mi dau seama de ce sunteti atat de frustrati tot timpul, priviti si aceptati realitatea asa cum este ea, fiti cat mai fair-play, judecati intr-un mod cat mai corect, fie ca este vorba sau nu de echipa voastra favorita. Lewis a depasit SC, ok, l-au pedepsit, ce vreti mai mult. La acel moment in care Lewis a facut drive through-ul, desi avea avans de 15s in fata lui Kobaiashi, idiotul de Miki a inceput sa isi dea el cu parerea ca pacat de Ham, ca a pierdut atatea locuri din cauza aceasta, dar el cred ca habar n-are ce se intampla pe circuit. Is total pe langa. Noroc cu Beu care intr-adevar, vede foarte clar ce se intampla pe circuit, ca din partea celor 2, este jale frate. Multe faze le-am vazut pe streaming la BBC ca nu mai suportam idioteniile lui Miki si Viki. Nu-i inteleg, ei se uita la cu totul altceva??? ca nu-mi dau seama cum pot sa fie atat de penibili. Fac niste gafe de copii de gradinita. Imi pare rau ca pe streaming, n-au mai continuat cu analiza celor de acolo de dupa cursa, cu Eddie Jordan, Coulthard, chiar imi face placere sa ii ascult si mai ales analizele lor de dupa cursa. Alonso, chiar devine tot mai penibil. De cand cu episodul la McLaren in 2007, se pare ca Lewis este inamicul lui nr 1. Oricum este sub acesta din urma. Cum este posibil ca pentru un dublu campion, cu o masina superioara, chiar si pe acest tip de circuit, sa stea toata cursa in spatele unul Toro Roso. Hai ca pe Button il inteleg oarecum ca a stat mult timp in spatele lui Kobaiashi, desi am disperat cand am vazut ca nu il ataca in nici un fel, desi are experienta si mai ales masina peste cele ale japonezului. Iar faza cand japonezul l-a depasit pe Alonso, este de toata jena, cred ca asta l-a atacat cel mai mult de a facut acele declaratii ca a fost furat. Chiar daca o dati ca japonezul avea pneuri soft, este inadmisibil pentru unul ca si Alonso sa si-o fure intr-un viraj unde pur si simplu i-a deschis calea. Puteti sa spuneti ce vreti de aceasta chestie, in acea curba a fost eroare a lui Alonso si gata. Daca Kobaiashi il depasea pe o linie dreapta, la capatul unei linii drepte, mai ziceam ca acolo au contribuit pneurile, dar in acea succesiune de curbe, n-are nici o scuza. Puteti s-o dregeti voi cat veti vrea. Trebuie sa va mai uitati inca o data la faza si sa recunoasteti. Exemplu, este cursa trecuta de la Montreal, cand Lewis conducea pe pneuri super soft, iar din spate il presa vettel pe pneuri medium. Era evident ca toti cei cu medium erau mai rapizi, dar in cazul lui Lewis, cat s-a zbatut el Vettel sa treaca, cate manevre a incercat peste tot(cat timp lewis a concurat pe pneuri soft), n-a avut ce-i face. Asa ca nu incercati sa-l tot scuzati pe alonso. Ce-a fost a fost. Ma mir cum puteti afirma de altfel ca cei de la McLaren sunt avantajati anul asta, cand sef la FIA, este tatucul Todt......Evident cei de la Ferrari au pierdut din cauza strategiei, in primul rand. Iar in momentul pit stopului, in cazul lor, la fel cum am mai vazut anul asta, este a nu stiu cata oara, cand isi cheama in acelasi timp pilotii la boxe si stau la coada unul dupa altul, pierd timp aiurea stand si asteptand pana il schimba pe primul, cand foarte bine puteau sa il cheme la boxe pe cel de-al doilea in momentul in care l-au rezolvat pe primul. De treaba asta nu comentati nimic....Problema la Ferrari nu sunt Lewis si pilotii mai slab cotati care ii tin in spate pe cei doi, problema tine in oarecare masura de managementul din interiorul echipei, de strategie, etc. Incercati sa vedeti lucrurile care merg prost la voi acasa si abia pe urma uitati-va la ceilalti. Pe Alonso, in timpul cursei, il interesa pe ce pozitie a retrogradat Lewis dupa acea penalizare....penibil....

    Hai Noapte Buna, ca maine merg la scarbiciu...Continuam maine...:P
    7 6
  • ctlnmihai
    dmd
    In primele 3 tururi Hamy avea probleme cu aripa fatza
    2 3
  • an nefast
    imi pare nespus de rau p/u Schumi...a calcat anul asta pe o ,,treapta putreda,,. Inca cred ca este un pilot f bun, dar nu are masina corespunzatoare. Plus la toate i se intimpla ceva prost la fiecare cursa, observati si voi asta...
    Cu toate ca Schumi are probleme si nu are rezultate bune, el a readus multi fani F1, iar cu asa regulamente, economii, s.a. a FIA-ului (spectacole-0, depasiri-odata la craciun si alta la pasti), se vor duce toti fanii.
    Brawn daca nu face treaba cu Mer-s nici la anul,(p/u ca si Schumi trebuie sa-si recapete reputatia), atunci imi pare ca Schumi va pleca mai devreme decit a fost preconizat, caci jurnalistii-potrivnici il vor ,,minca ca viermii,,.
    5 0
  • Dark Side
    dixit
    Uite cum au iesit fanii mclaren, ca ciupercutele dupa cateva picaturi de ploaie! Daca voua va place sa va furati caciulitele, foarte bine, bucurati-va de performanta grozava pura a pilotilor, a echipei favorite:)..s-o tina tot asa, sincer nu m-ar deranja, n-o sa fie mereu safety-car-uri pe pista si nici ghinioane pentru Ferrari!Mergeti si pupati-l peste tot pe Webber, dati-i flori, ciocolata, bine ca-i sanatos si intreg, l-ati injurat degeaba pana acum.Ia uita ce cadou v-a facut! Iar lui Kobayashi la fel, ca a reusit sa formeze trenuletul dupa el ca sa poata reveni Ham pe doi, un pilot care a STIUT SA FURE asa cum numai el stie!Ca fara furt si Webber, ieri ati fi facut o cursa cvasi-anonima, un fel de Montreal II!Voi, in adancul constiintei voastre atata cata e stiti foarte bine ca pe circuitul asta toata lumea a stat cuminte ca sa poata termina cursa cu pneurile schimbate sub Safety-Car.Da, va vine si voua randul, c-asa-i in tenis, s-apoi sa vezi ce bine ne-om mai juca aici:), ca vad ca va place la nebunie sa va "auziti" si sa va pupati pe gura unii pe altii.
    Inchei cu urarea ca cea mai buna masina anul asta pt voi asta sa fie mclarenul de la Valencia!
    2 6
  • Ham -poznac
    Oare obsevati ca cam la fiecare cursa, Ham face prostii, ar trebui pus la punct de cineva sa nu mai aiba gust de circuri. La toate astea nu prea comenteaza nimeni, insa cind e vb de Schumi toti sar in capul lui(Monaco,Canada)...
    Fani-Ham, puteti sa ma votati cum vreti, dar asta e adevarat si se vede...
    4 5
  • Teribilism...
    Ce sa mai spunem acum cand ii vedem pe ferraristi (ca si cel de mai inainte) cum fac spume la gura:) MEDICAMENTEEE!!! Normal ca McLaren cand sunt superiori fura , triseaza , insala , etc...Pei ce sa mai ziceti cand un kamikaze va face vedeta de ras?:)) Cum sa te intereseze soarta lui Lewis cand tu te zbati pe locul 9 ? Cat de multe supe treaba asta? Ia ziceti ferraristilor? Si de Massa nu mai spuneti nimic? Pe ce loc a terminat? JALNICI sunteti mai flacai!
    6 1
  • rayn380
    ....
    Eu nu-mi dau seama ce a castigat Ham, prin accidentul lui Weber si intrarea SC?? Ce naiba a castigat?? De la start a fost pe 2 si si-a mentinut pozitia pana in momentul intrarii SC pe circuit. Sunteti chiar ipocriti.....De button, intr-adevar, recunosc ca a scos locul 3 datorita SC, dar de Ham, n-aveti ce comenta. Va oftica faptul ca este talentat si bataios, asa cum nu este nimeni altul in momentul de fata in F1. Hamilton, chiar daca a facut acea greseala si a depasit SC, a pierdut prin acel drive-through, intrucat daca se mentinea in spatele lui Vettel, poate, zic poate, avea sanse la victorie. V-am mai zis, uitati-va intai la voi in ograda si pe urma comentati de altii...Chiar nu puteti accepta realitatea asa cum este ea?? Stati linistiti, ca o sa vina si zile mai bune si pt Ferrari, dar doar daca-si rezolva problemele interne, care consider ca in primul rand de vina este Domenicali. Stiu ca in momente din astea, frustrarea este mare, ce-a fost a fost.
    4 1
  • ctlnmihai
    rayn380
    Dupa opinia mea Kimi ar fi facut treaba mai buna decat Alonso la Ferrari.. De la inceputul sezonului Alonso a fost mai mult campion la vorbe decat pe circuit
    7 2
  • ctlnmihai
    Pai si nu asta vrea Ferrari?Un campion in declaratii? Nu,sigur nu ar fi fost Kimi mai bun.El a fost mereu mai bun pe circuit,si ar fi fost superior lui Massa si lui Alonso si in acest sezon,dar...Ferrari vrea performanta? Nu cred :)
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru